klasik sınav stresine girmeden, quizlerle tanışmadan, anket, ödev, vs gibi zahmetli işlerle uğraşmadan, tez yapmadan ve en önemlisi hoca karşısında diz çökmeden* üniversite bitirmiş ve bunu da başarı saymaktadır.
amacı askerden yırtmak, kamuda yükselme sınavlarına girmek ya da adım üniversite mezunu olsun demek de olabilir.
kendini avutan açık lise mezunu değildir. çünkü aöf lise seviyesinde değil üniversite seviyesindedir. bunun dışında kendini çeşitli kurslara giderek geliştirdikten sonra örgün eğitim mezunundan daha da başarı olmaması için hiçbir neden yok.
Genel kultue duzeyi dusuk ve cahil olanlar vardir. Disardan okuyan yada icerden okuyan fark etmez. Bunu siniflandiran insan universiteyi disardan okuyan insanin cahil olucagina kosyllanmis tutarli karar alma yada dusunme yeteneginden mahrum bir insanin yapicagi davranis olur. Ve boyle bir davranis kesinlikle salakiiktir.
Türkiyenin eğitim sistemini katledenlerin ayıbının bir sonucudur. Amfi sıralarında dirsek çürütmüşleri küçümserler. Gelirler bi de çok tahsilliymişler gibi başına amir olurlar.
aöf mezunu değilim, çevremde de bir 2. kaptan (denizcilikte efendi kaptan dedikleri) arkadaşım hariç böyle bir tanıdğım yok.
fakat bir kişinin bir şekilde okuma, iyi veya kötü bir diploma sahibi olmak istemesi, kendi imkanlarıyla lisans eğitimi alma çabası alay değil övgü unsuru olmalıdır diye düşünüyorum. kahvehane gençliği olmaktan daha iyi değil sizce de ?
aöf'nin, geçerli nedenle üniversite okuyamamış bireyler için üniversite diploması almaları için başlatılmış bir uygulama olduğunu bilmeyen ya da dangalakça şeyler yazmaktan başka bir şey bilmeyen sığır beyanı.
Marmara yada istanbulda işletme okuyan birisiyle aynı dersleri gören aynı konuda yüksek lisans yapabilecek kişidir. çalışıp okuduğu için vakit kaybı yoktur.
Eğitim kalitesi yazacak yazarlara el cevap:
işletme bölümü heryerde en düşüklere oynamaktadır. neyin tribindesiniz abi?
söylediğinin laf olduğunu zanneden; çoğu etkisiz elemandan, milli ekonomiye ve milli kültüre katkısı daha fazla olmuş kişidir. aldıkları eğitimin altında ezilen nice karakter fukarasından daha iyileriyle tanışmama vesile olduğundan bu eğitim şeklini yetersiz bulsam da iyimser olmaya devam edeceğim. yaşam boyu eğitimin milli eğitim politikasındaki çatısıdır aöf!
karacan yayınlarındaki çıkmış soruları ezberleyip sınavda onları işaretleyen, hiç bir şey öğrenmeden okulu bitiren ve sağda solda bizim işimiz daha zor diye de ağlamayı eksik etmeyen mezundwur. bunlardan bi dünya var bide üniversite mezunu diye geziniyo.
yakında aralarına katılacağım topluluktur.
meslek lisesi okuyoruz üniversite kazanma şansımız çok az dershaneye verecek para yok adamın biride diyor ki aöf mezunu ile örgün eğitim diploması alanlar bir sayılmasın, bildiğin ayrımcılık bu.
edit:bu arada kendini üniversite mezunu sanan cahiller denmiş, mezunsunda ne biliyorsun merak ediyorum mezun olduktan sonra birşey kaldımı aklında ?
Örgün veya açık öğretim ikisininde hiçbir önemi yoktur. Önemli olan şey kendini ne kadar geliştirebildiğindir. Neyin tartışmasını yapıyorsunuz ki siz. Her koyun kendi bacağından asılacak. Saçmalamayın.
ne durumda olunduğunu görmek için iş ilanlarına bakmak yeterlidir.bir kaç ünv.ismi sayılarak verilmiş ilanlar sıkça yer almaktadır.
boğaziçi, itü , odtü ve diğerleri..sınıflandırma budur.bu bağlamda açık okuyanın diğerleri grubundan yoktur bir farkı genel anlamda.
Mezunlarının diplomasında "Üniversite mezunudur" yazan ve diğer üniversitelerin mezunlarının kazanmış olduğu bütün sosyal, siyasal ve ekonomik hayatta kariyer olanaklarından eşit olarak yararlanabildiği düşünüldüğünde, sonuç itibarıyle hükmünü yitiren bir önermedir.
"üniversite bitirdiğini zanneden mezun" muamelesi görmemelidir. okul hayatını çeşitli sebeplerden dolayı okuyamamış bir çok kadın açıköğretim fakültesi okuyarak iş hayatına giriyor. bu kadınlara böyle bir muamele yapılamaz.
öss yi kazanmak için bir taraflarını yırtıp, bilmem kaç yıl dershanelere gidip sonrada havasını atmaya çalışan yazar beyanıdır. dunkof sen 4 yıllık üniyi 6 senede bitirir karı kız, onlarca gereksiz şeyle uğraşırsın, örgün okursun ama boş teneke kutusu olarak mezun olmuş olursun bu adamlar çalışır, para kazanır, boş teneke kutusuysa bile en azından iş hayatında bir yere gelir. Kısacası kimseyi aşağılamak gerekmez. gel gelelim istersen 20 tane örgün bitir, ilim sonsuzdur ama eşşeklik baki kalabilir.