Tam sevmemek gibi bir olay yoktur, elbet saygıları sonsuzdur ama ulu önder, olmasaydı olmazdık olarak görmezler, bir Türk kağanı, lideri olarak görürler. Mete Han, Atilla Han, Alparslan, Fatih, Kanuni gibi adamlardan üstün görmezler ve türk'ün atası demek gibi tarih biliminden bi haber olan bünye tarzı atıfta bulunmazlar.
Kısaca atatürk'ün değil Başbuğ türkeş'in izinden giderler.
atatürk, büyük bir türk milliyetcisidir.ülkücüler de zaten türk milliyetcisidir. dolayısıyla fikirleri örtüşmektedir. kısacası sevmemeleri için bir neden yok.
ülkücü değildir. kendini ülkücü sanan bir cahildir. gerçek ülkücüler atatürk'ü sever. ha bir de tabi atatürkçülük kavramını götünden anlayan ülkücüler var onlar ayrı bir konu.
bunla ilgli bi başlık açmayı düşünüyodum ki zaten açılmış demek ki bi tek ben böyle düşünmüyorumuşum bazılarıda fark edip açmış demek ki var böyle bi şey.
Böyle tam sevmeme gibi değil de kayıtsız kalmak gibi ama iki yüzlüce olanı. şöyle bir örnek tam cuk oturur; ülkücü birinin yanında atatürk ü övsen, sevdiğini söylesen hemen sözünü keserek abartma gibi cümlelerle sözünü kesmeye çalışır ama aynı kişinin yanında atatürk ü kötülesen hemen sana destek çıkacak 2-3 cümle çıkarır.
ülkücülerin sevmekten ziyade nefretle gündemleşebildiklerini göz önüne alırsak pek de doğalarına aykırı sayılmaz. utanıp sıkılmadan ülkücüyüm diyebilenlere selam olsun. onları utandırmayan kamuoyuna da yazıklar olsun.
ben laiklikten bahseden ülkücü duymadım. ama oruç tutmadı diye insanları linç eden ülkücü çok vardır. amerika boku desteklese ülkücü elinde bokla gezer.
Ancak ülkücüler kafaları karışık insanlardır. Ceşit ceşit ülkücü bulunur. Kimi kemalist düşüncede, kimi aşırı milliyetçi , kimi biraz dindar...
Türkeş de ulusçu bir subaydı. Dp'ye yapılan darbede etkin rol aldı. Neticede siyasi olarak yaşadığı dönüşüme dek atatürkçü bile denebilir kendisi için. Sonra milliyetçi muhafazakar eksene kaydı. Siyaseten seküler kanattan ayrıldı.