ikisi de milliyetçidir.
ulusalcılar sadece milletinin çıkarlarını düşünür; ülkücüler ise millet ve dinin çıkarlarını düşünürler.
hangisi önde diye sorarsanız; ulusalcılardır. çünkü ülkücülerde çoğu zaman dinin çıkarları milletin çıkarlarının önüne geçiyor. şöyle tercüme edeyim:
eğer mhp olmasaydı ülkücülerin çoğu chp değil, akp'ye oy verirlerdi. chp'nin daha milliyetçi olması önemli değil, akp milliyetçi olmasa bile dindar olduğu için kendilerine yakın görürlerdi. (-di'li geçmiş zaman kullandım çünkü son yıllarda gerçek ülkücüler akp'nin din tüccarı bir vatana ihanet partisi olduğunu anlamıştır.)
Kökenleri aynı olmakla beraber (Türkçülük) ikisi de gündelik siyasetin deformasyonuna maruz kalmıştır.
bunun nedeni ise genel manada ikisi de fedakarlık isteyen, halkın birkaç adım önünde olmayı gerektiren ülküye dayandığı için gündelik siyasette tutunacak,barındırdığı aşkı kitleleri oldukları formasyonla aşılayacak durumda olmamalıdır. Çünkü Türk Milleti aydınlanma, modern manada milletleşme sürecini uzun zamana yayılmış bir dönüşümle değil kısa zamana yayılmış bir devrim-dönüşümle ele almıştır. Bu yüzdendir ki kitlelere bu ülkünün ulaşması deforme olmadan zordur. Ee demokrasi de "oy" demek olduğu için temel ülkü zamanla farklı ayrışmalarla farklı hedef kitlelere yönelmiştir.
Bununla beraber Ülkücü Osmanlıcıdır, Ulusalcı Atatürkçüdür gibi bir genellemeye gidilemez. Ülkücü milli bilincini Atatürkten alır, Osmanlı sevgisi tarihsel bir izdüşümün Türklük üzerine yansımasıdır. Milli devleti osmanlı gibi bir uluslar çorbasına tercih eder (her şey Türk tarafından Türk'e göre ) Lakin hedef kitle itibariyle bu sevginin yansıtılması Ulusalcıdan farklıdır. Ulusalcı da hedef kitle itibariyle Osmanlı'ya uzak görünmesi olağandır. Lakin Osmanlı konusunda bir gerçek vardır ki Ülkücü için de Ulusalcı için de ortaktır o da Efeleri, Dadaloğlu'nu yaratan Osmanlının hataları süreci. Ülkücü de Ulusalcı da bu açıdan Efedir, Dadaloğludur. Kimi zaman bunlara farklı anlamlar yükleseler de içinde gerçek bir efe, dadaloğlu vs sevgisi bulunduran insan eninde sonunda ortak noktaya varacaktır.
Hedef kitle, sağ-sol çatışması derken 80 öncesinde ayrışmış bu iki kol AKP iktidarıyla birçok noktada hala farklı tellerden çalmalarına rağmen aklı başında bireylerinin birbirine yaklaşması rahatlıkla görülür. Çünkü bugün Kurtuluş savaşını küçümseyen hatta yok sayan, PKKlılarla anlaşan, Milletin malını yok pahasına satan, bizi amerikan mandası yapan bir güçe karşı durmak için bu yakınlaşma doğal olarak gerçekleşmektedir. Zaten gerek AKP iktidarının, gerekse Ulusalcıları, ülkücüleri etkileyen gayri Milli hareketlerin Alevi-sünni, solcu-sağcı , dinli dinsiz ayrımını 21.yyda karşılıklı olarak yapmaları da bu yakınlaşmayı engellemek içindir. Nitekim aklıbaşında hiçbir ülkücü-ulusalcı bunlara taviz vermemelidir. Çünkü Türk'ün Türkten başka dostu yoktur ve Türk demek Türkçe demektir, Türk demek milli bağımsızlık demektir, Türk demek Türk'ü refah içerisinde yaşatmayı istemek demektir.
Nitekim bugün burada bile her iki grupun aleyhinde bu gayri Türk unsurlardan etkilenen insanların sözlerine şahit olmaktayız. (kimse birey olarak üzerine alınmasın) Misal Ülkücünün tarihi 1071 ile başlattığı büyük dezenformasyondur, Ülkücülerin en populer ismi Kürşattır (benim de) Ülkücüler bıyıklarını aşağıya doğru Osmanlı özentisi olarak değil Göktürk özentisi olarak sarkıtır (yanlış da olsa)
Bozkurt, islam Türklüğünde unutulmuşken Ülkücüler Atatürk'ten sonra sahip çıkan yegane gruptur. Ulusalcılar için de bu böyledir 1923... aklı başında herhangi bir ulusalcı "sol" jargona sahip olup bunu iyi kötü milliyetçi bir düşünceyle harmanladığı için bu milletin kökenlerinin Bozkır'a dayandığını bilir (nitekim Perinçek'in önemli çalışmaları vardır kendisi ikircikli bir insan olmasına rağmen).
Keza ulusalcıya verilecek en önemli ve en güzel, dengeli örnek rahmetli Attila ilhandır. Onun Türk tarihine hakimiyeti ve tanzimatçılığı reddeden görüşü bile Türk kültürü hakkındaki bilgisini öne serer. Keza Ulusalcıların aklı başında bir şekilde Bektaşi, alevi kökenli kültüre sahip çıkmaları da Türk kültürünün derinliklerine eninde sonunda hakim olacaklarının göstergesidir.
Nitekim bu ülkenin kurtuluşu bu iki grubun siyasi deformasyonlardan kurtulup Akçura'nın, Gaspıralı'nın, Bozkurt'un ve sonunda Atatürk'ün görüşlerine yeterince vakıf oldukları zaman ortaya çıkacaktır.
KEndine HAsan tahsini örnek alanlar ayrı-gayrı daha fazla duramaz.
Ek: Ülkücünün MHP olmasa AKP'ye oy vereceği gibi bir yanlışı da ekleyeyim. MHP olmasa ülkücü olmazdı, hadi varsay ki oldu. PKK ile anlaşan, Milletin malını gavura satan, hırsızlık üzerine hırsızlık yapan ve daha nicesini yapan bir partiye hiçbir "ülkücü" oy vermez. Nasıl ki gerçek CHPliler CHP olmasa solcu diye BDP'ye oy vermezse Ülkücü de böyle bir partiye oy vermez. Ülkücü dine önem verir ama kör değildir, kör olanlar ise ülkücü değildir yüzde 13 oy alıp milyonlara hitap eden bir partinin içindeki sonradan eklemlenip gerçeklere vakıf olamayanları da Ülkücü diye genelleyemezsin, tıpkı CHP'ye sonradan eklemlenip "sırrı da iyi adam diyen" davarlar gibi.
ülkücüler alparslan türkeş'in dokuz ışık doktriniyle ortaya koyduğu ilkeler çerçevesinde sonradan seyyit ahmet arvasi'nin düşüncelerinin de eklemlenmesiyle kökleri aslında çok eskiye dayanan türkçülük fikrinin islami motiflerle desteklenerek oluşturulmuş fikirler manzumesini şiar edinmiş; osmanlı imparatorluğu'nun mirasına sahip çıkmanın ve nizam-ı alemle birlikte ilahi kelimatullah davasının peşinde yer alan kimselerdir.
ulusalcılarsa aslında eski solcu, komünist yahut sosyalistlerdir. sscb'nin yıkılmasıyla birlikte solun pratikte bitmesi türkiye'deki solcu güruhun atatürk ilke ve inkılaplarına sarılmasıyla neticelenmiştir. mamafih yeni jenerasyondan muhafazakar olmayan bireyler de ulusalcı kesimde değerlendirilebilir.
ikisi de türçüdür ama farklıdır, ülkücüleri sevmem kemalistleri severim biri türkçü olacaksa en azından seküler olsun bence ülkücüler hem arapçı hem geri kafalı insanlar.
kemalistler daha elit ve bir şeyler biliyorlar.
düşüncenin temeline inersek eğer ülkücülük arap kırması ne idüğü belirsiz islamdan türklüğü ayıramayan hatta daha da ileri giderek araplardan çıkma bu dini kendi milli kültürünün parçasın sanan bir dingil.
kemalistler ise daha saf türklük ile yola çıkmış ama islamla asimile olduğunu görünce türklüğü biraz havada kalmıştır.
aslında kemalistlerin çökemesinin sebepleri çok ama ben fikirsel olarak alayım.
mesela bu kemalist kısım batıcı ve taklitçi biri ama milli benliğini korumaya çalışıyor mesela ne yapıyor rönesansı taklit etmek istiyor.
ancak sorun şu; hem islamla asimile olmuş bir türk kimliği var hemde islam öncesi türk kimliği düşük bir kültür.
yani onların yunanı roması gibi güçlü bir medeniyet yok bu yüzden islami çevrelerde bazıları tabi türkler islamla medenileşti derler. çünkü genel türk profili at üstünde orayı burayı yağmalayan insanlar üzerine islam öncesinde.
ayrıca islamın etkisi türklere çok büyüktür ülkücüler bunu herhalde anlayacak kapasiteyi kendinde buldular ve islamı kendi içine katarak türk kültürünü bunun altında demeyeyim( çünkü türklük aşağıda olursa alınabilirler) türk kültürünü buna uydurdular.
yani bir nevi islamı kendi kültürlerinde zaten varmış arapların dininin sanki kendi diniymiş gibi algılattılar ve milli dinimiz diyen bile oldu.
oysa türklere bakarsak tarihsel olarak her dini hemen hemen kabul etmiştir bu birine benzer diğerine uzak olduğundan değildir bu kültürel olarak dininin güçsüzlüğündendir( inançsızlık değil demek istediğim) çünkü animizm gibi gayet ilkel bir din var.
ee gidip daha geniş bir kültü olan dinle veya medeniyetle karşılaşınca içinde erimemesinin hiçbir yanı kalmıyor.
ayrıca türkler milliyetçi bir toplumda değildir çünkü dile bakınca kendi dilini geliştirmemiştir bilimde ve edebiyatta kullanmamıştır. ( tabi selçuklu ve osmalı gibi büyük devletleri kastediyorum)
yani fark sekülerlik ve din üzerine.
ayrıca batı tipi bir laiklik anlayışı bize uymaz çünkü onlarda papalık ayrıdır imparotorluk ayrıdır güç olarak. ancak bizanstan kalma gelenekle( yada doğu medeniyeti diyelim) bizde ruhban sınıfı zaten yönetici sınıfıdır.
yani dinin devlete karışmaması papalığın imparatora müdale etmemesi olayı üzerinedir, doğuda zaten halife de padişah da yönetici ve tek bir sınıftır.
neyi neyden ayıracaksın yani?
din padişaha baskı kuramaz çünkü zaten padişah dini lider kendi kendine baskı kurması kadar saçma bu durum.
yani batıyı taklit edip doğuya uygulamak işi çöktürüyor çünkü çizgileri çok farklı.
BiRiSi GEZi PARKINDA APOCULARLA KOL KOLA GiREBiLiR ÖCALAN POSTERiNiN YANINDA ATATÜRK RESMi AÇARAK BENDE SOLCUYUM YAWWW EDEBiYATINDAN GERi KALMAZ .
DiĞERiNiN BULUNDUĞU MEKANLARDA TOPLANTILARDA BÖYLE ABUK SABUK KARAKTERSiZCE SAÇMALIKLAR GÖRMEZSiNiZ .
ülkücü amerikancıdır, arapçı, ümmetçidir... türkiyedeki yurtsever sol hareketleri durdurmak için kontra gerilla olarak kurulmuş ve kullanılmışlardır... ulusalcılarsa sapına kadar antiemperyalist, kuva-i milliyeci, atatürkçüdür... türklüleriyle onur ve şeref duyarlar... okumuş aydınlık bir kesimdir...
ülkücüler dini ve/veya muhafazakarlığı türkçülükle birleştirmiş (sadece söz ve davranışlarda ), milliyetçilik anlayışını türk islam senteziyle yoğurmuş sağcılıktan ziyade ne menem oldukları belirsiz bir kavrama girmişlerdir. demokrasi, laiklik, özgürlük, sosyal adalet, emek gibi kavramlar zerre umurlarında değildir. osmanlıcımı, türkçümü, dincimi ne bok oldukları belli değildir.
ulusalcılık milliyetçilik demek değildir millet çidir. ırkçılığı değil, tek bir üst kimliği ve dili kabul ederek o topraklar üzerinde yaşayan herkesi ve her değeri bir ve beraber gören akımdır. atatürk ilke ve inkilaplarına bağlı tam bağımsız türkiye den yana olup ortanın solundadırlar.