ateist kendi derdinde olandır. onun bunun dini kendisini ırgalamaz. yobaz dindarlar gibi dinsizliğini insanlara empoze etmeye çalışmaz. bu yüzden daha özgür bir ortam olabilir mesela. sadece cami olmaz da herkesin ibadet edebileceği yerler olur hayat bayram olur...
Ülke yönetimi ve dini yan yana koyan takozun kurabileceği en öküzce cümledir. Tam bir amerikan ajanı, mandacı hatta manda zihniyetiyle yönetime yaklaşmaktır.
ateistlere göre zaten şu anda bile ülkeyi ateistler yönetiyor . tanrı olmadığına göre tanınacak inanılacak bir tanrı yoktur. tanrı olmadığına göre aslında tanrıya inanç mümkün değildir. dolaysıyla tanrıya inanan yoktur. inandığını sananlar vardır. .
cami yapana vergi indirimi kalkacak, camiler oyle her istenen yere dikilemeyecek, sesli ezan da yok (herkesin cep telefonunda saat var), diyanet'in geliri ve kadrosu indirilecek ayrica yapisi degistirilip turkiye'de var olan tum inanislar temsil edilecek, okullarda sadece islam degil insanligin inandigi butun masallar hakkinda cocuklara esit miktarda bilgi verilecek; bunun disinda fazla bir degisiklik olacagini sanmiyorum. bilime ayrilan pay da arttirilacaktir buyuk ihtimal; ama supheliyim, cunku bilimin karsisinda tek dert din degil, bir de turkluk var; o yuzden dinden kesilen paralarin ceplere cukkalanmasi bilime harcama yapilmasi kadar mumkun...
diyanet işlerini kapatır. her belediyenin müftülüğü müftüsü var. ateist değilim ama göt kadar belediyeye ne gerek müftülüğe. o müftüye makam aracı zartı zurtu. bir ilçenin belediyelerinde totalde kaç tane imam olabilir ki. müftü müminlerden sorumlu değil imamlardan sorunlu. 500 tane cami olsa 500 tane imamı 1 müftü yönetemez mi. zaten büyük şehir belediyelerinde bile totoalde 500 tane anca vardır. göt kadar ilçelerin belediyelerinde niye müftülük var. 5 tane imamdan sorumlu müftüye ne gerek var. ne maaşı vs.
şimdikinden daha iyi olur mu tartışılabilir? Bugün muhafazakar ağırlıklı bir anlayış hakim gözüküyor. bu anlayış sahipleri pek çok noktada dini siyasete alet ediyorlar, aynı zamanda bu doğrultuda bazı çevreler ciddi olarak nemalanıyor. esas olarak ise bir çıkar-menfaat ortamı söz konusu. bu gün dinci geçinenler yarın "ateist" anlayışa sahip bir iktidar durumunda "ben de dedemden beri ateistim" söyleminde bulunabilirler. muhtemelen de "ateist" iktidar kendi yandaşlarına da ciddi paslar verecektir, çıkar ilişkileri hiçbir zaman değişmeyecektir. böyle başa şimşir tarak misali, halklar layık oldukları şekilde yönetilirler. diğer bir ifadeyle türkiye'de gerçek bir demokrasi anlayışı ve halk aydınlanması yaşanmadığı için değişen birşey de olmayacaktır.
bu durum sadece türkiye için değil dünya için de aynıdır. okullarda yalan dolan yerine bilim öğretileceği için, fazla değil bir nesil sonra din diye bir şey kalmaz herkes ateist olur, bununla da kalmaz faşizm ve ırkçılıkta ortadan kalkar tarih olurdu.
bundan çok çok uzun yıllar önce de din yoktu peki ne oldu?
hadi sıradan bir ateist; "dinler halkın ve düzenin dengesini ayarlamak için halka verilmiş afyondur" insanlar uykudadır der.
ulan peki din diye bir şey yok, allah diye bir şey yok tamam bunu anladım.
peki dinin olmadığı zamanlarda halk madem çok mutluydu, niye kendi kendilerine dini kurallar bütünlerini empoze ettirdiler?
yani ateist olunan dönemlerde çok mutlu oldukları için mi dini düzenlemelere geçtiler?
kendi kendinizle inanılmaz bir çelişki içindesiniz.