önce ülker, eti'nin browni ürününün kapsamını kopyaladı ki bir ara brownilerde etiler ülkerler biribirine karışmış gidiyordu.
şimdi de eti'nin maximus - ayarsız enerji konseptinin bir benzerini ülker metro reklamında görüyoruz.
işin aslı son beş altı senedir ülker ıvır zıvır piyasasında , kek olsun bisküvi olsun içecek olsun, "benzer ürün ama aslından daha ucuz" politikasını götürüyor. ülker çok büyük, yoğurdu bilmem nesine kadar bir sürü de ürünü var, agresif büyüyor, çoğu zaman pazarda ne eksikse onu yapayım değil de ne gidiyorsa ona yakın bir ürün üreteyim ve deli gibi üretip piyasayı boğayım havalarında. eti ise, pazarda olmayan ürünler de üretip kontrollü bir şekilde piyasaya süren, satmıyorsa çeken, satıyorsa da kontrollü bir şekilde sürümü artıran bir politika izliyor ki bence doğrusu budur. haliyle kaliteli ürünler eti'den çıkıyor.
ne yaparsan yap satışı bir türlü azalmayıp inadına artan marka. askeri kantinlerde, orduevinde, kışlada satışı yasakürün yediğiniz zaman anında gerici yapma özelliğine sahip ürün. mantık şu siz ne yiyeceğiniz bilmezsiniz biz sizin yerinize size yediririz. askeri kantinde ülker yasaktır ama saray ve diğer kona menşeeli holdinglerin ürünleri serbesttir. onlar anadolu kaplanıyaa heralde ondan.
sscb nin dağılmasıyla beraber oldukça fakir ve geri kalmış azerbaycan, türkmenistan gibi ülkeler bisküvi, cikolata, kraker gibi ürünler pazarlayarak köşeyi dönmüş, cuma günleri işçileri hariç müşterilerini de dükkanlarından çıkartan nur cemaatine mensub sahipleri olan gıda şirketi.
tekelleşme yolunda bütün rakiplerini ezerek ilerlediler. muazzam bir pazarlama ağıyla afedersiniz bok yapsalar satacak hale geldiler. ithal mallarıda memleketteki faşizan havadan yararlanıp "bu gavur malı" diyerek daha türk piyasasında tutunamadan siliverdiler. dini ustaca istismar ettiler.ama onlar da olmasa belki bugün beş milyona bisküvi yiyor olabilirdik.
ürünleri gerçekten kaliteli olan şirket. öz be öz türk malı ama bazılarının sırf din düşmanlığı beslemesi nedeniyle iftira attıkları türkiyenin yüz akı kuruluş
dünyanın en büyük 4. şekerlemecisidir. 2 haftalık üretimiyle dünya üzerinde yaşayan her insana bir adet bisküvi düşer. 300 milyon dolara yakın vergi vermiştir. yeşil sermaye şirketi.
sermayesinin yada başka herhangi bir şeyinin insanları aslında alakadar etmediği, sadece ürünleri güzel olduğu için tercih edilen markadır. ülkemizde gıda alanında ki boşluğu çok güzel bir şekilde doldurmuştur. sanırım başkası daha iyisini yapana kadar en iyisi bu.