ağzının tadı olmayan insandır.
gıda mühendisi bir annenin 3. evladıyım.
üniversite bitirdiği için değil çok iyi yemek yaptığı için gıda mühendisi diyorum.
çocukluğumun en derin yıllarından bu yana en lezziz besinleri bünyeye katarak bu organizmayı oluşturdum.
oluşumdan sonra ise gelişim faktörü önemliydi.
iyi bir tercih yapmalıydım.
çok gıda markası denedim. içlerinde en iyinin ülker olduğuna kanaat getirdikten sonra ülkerin büyüklüğünü ve devasa ihracat rakamlarını öğrendim.
yakutistan'a bile malafat satan bu gıda şirketini benimsemiştim.
insan neden ülker yemezki? diye sormaktan kendimi alamıyorum.
bu başlığı da doğru yolu bulmalarını istediğim insanlara armağan ediyorum.
ağzının tadı değişik olan insandır.
ben de elektronik mühendisi bir babanın evladıyım. o da üniversite bitirmedi ama evdeki anteni falan çeviriyo tamir ediyo.;)
iş bu, bu konunun ülker ürünleri yememekle alakasını anlayamadım.. neyse bu entry de tüm eti severlere gelsin.
her ne kadar lise mezunu bir annenin çocuğu olsam da o kişilerden biri de benimdir.
haa annem lise mezunudur ama bana iyi öğretmiştir. atatürk kimdir, vatan sevgisi nedir, devrim nedir, rejim nedir, rejimi değiştirmek isteyenler kimlerdir, bunların şirketleri hangileridir, bu şirketler nasıl protesto edilebilir, bu protestoyu kimse umursamasa bile bir kartopu nasıl bir çığ haline gelebilir...bunların hepsini bana süper öğretmiştir benim lise mezunu annem.
gol yemem ülker tabi ki yerim insanının zıttıdır. tercih yapmış bir insandır önce saygı duyulur. şahsen ressam bir annenin evladı olarak saygı duyuyorum çünki yemek zorunda değildir, bin tane marka var istediğini seçer.
tek alışveriş yaptığı yer yimpaş ve bim olup kendi yarı aç gezdiği halde yeşil sermayeyi daha da besleyen insanın zıttıdır. saygı duyarım, aynen devam!
ülker yemezken gösterdiği duyarlılığı konvers giymezken, mekdanılds'a gitmezken ve bilimum kapitalist sistem ırgatlarına hizmet etmezken göstermesini umduğum insan türüsüdür.
ülker ürünleri tüketmeyenleri kapsayan küme olsa gerek. godiva'yı aldıktan sonra havaalanlarında kurdukları standlarla çikolata değil, hac ya da umre gezi paketi satıyor görünümümdem kaynaklanıyor olabilir. pazarlama ciddi bir iştir.
bi yanım böyle dandik protestolara mı kaldık bu mudur politika anlayışımız , tavrımız diyor bi yanım da biz sınıfa hep beraber gitmeyelim yarına okul tatil olur hehe diyip de , tam kadro sınıfta olan gençlikten ne bekliyosun diyor..
bu örnekle ülker yemek birebir benzer..
hani sen okula gelmedin de diğerleri de mi gelmeyecek sanıyorsun?
ya da tut ki kimseler o gün okula gelmedi , sisteme çok bi etkin mi oldu sanıyosun?
ulusalcı yanı yüksek ,muhtemel beyaz türktür. kola , neskafe, adidas gibi tüm kapitalist dayatmaları bol derin tüketmesine karşın ,yeşil sermayeyi desteklememe taraftarıdır.
protesto etme güdüsünün bir biçimde sürekli içten içe bünyeyi esir aldığı ama bir türlü hayata dönüştürülemeyen eylemin insanıdır.
bakkalın önünden can çikolata çeker, sanki raflarda tek ülker vardır. o an protesto güdüsü geliyorum derken bir ses derki:
aranızda ulker cikolatali gofret sevmeyen var mi !
damak zevki sebebiyle yemiyorsa saygı duyulması gereken insandır. ama kendi ülkesinin sermayesine "renk" sınıflaması yapmasından ötürü yemiyorsa kendi haline bırakılmalıdır. boşverin, uğraşmayın yok yere, düzelmez! koyun kardeşi televizyonun karşısına, açın reklamları, nestle'nin yeni reklam filmini izleyip duygulansın, hüngür hüngür ağlasın! türk aşığı, türk dostu, cumhuriyetimizin ilelebed payidar kalma sebebi nestle firması türkiye'deki 100. yılını kutlamaktan ötürü gurur duyuyormuş! ne kadar duygulu değil mi, bak benim de ağlayasım, bayrağımı alıp meydanlara koşasım geldi şimdi!
bilgi editi: askeriyeye ait hiçbir yerde ülker ürünü satılmaz, doğrudur. bunun asıl sebebi de oyak'ın eti hisselerinin bir kısmına sahip olmasıdır. eti ve oyak arasında bir ortaklık söz konusudur yani. bunun doğal sonucu olarak da askeri kantinlerde eti ürünleri satılır.
ülker in her dalda hoplaması sonucu piyasada tekel olmalarına kendince dur demeye çalışan insandır. malumdur ki rekabet daima tüketiciye yarar ve ülker in tekelleşmesi tüketicinin zararınadır.