açıkçası tam olarak yarısı denemez. yahu bu namına koduğumun seçiminin sonucu kabul ediomeyecekti de neden seçimden önceden itibaren başlamadı protestolar? eveti ya da hayırı savunmuyorum hayır. referandumun ve seçimin mantığı oy çokluğuna sahip olanın kazanması, dediğinin olması demek. ulan bu nasıl kafa yahu!? iyiki oy kullanıp iki cirkef tarafa da taraf olmamışım.
Sistem her turlu sıkıntılı Türkiye de fert olan her on kişiden birinin dusuncesi yok sayılıyor kimse %10 seçim barajını konuşmuyor yıllarca bu saçmalığı çektik.
Sizin partizanlığınızı sikeyim. Amına kodumun andavalları. isteğim odur ki 10 yıl içerisinde bir ruh hastası gelirde bu gün cumhuriyetin temellerine bu dinamiti atan bu çomarlara aradığını verir.
Size yemin olsun beni de yaksın sizle beraber sesimi çıkarırsam orospu çocuğuyum.
Yeni sistemin en acıklı yanı nedir dersek bence evet diyen kesimin artık olmasa da olur olmasıdır.
Hayır veren kesim zaten sağ iktidarlar için hayatının hiç bir döneminde makbul vatandaş olmadığı ve olmayacağı için devletin ona uyguladığı çifte standarda alışkın ama evet veren kesim devletin acı yüzünü henüz görmedi ama emin olun görecek.
Anayasanın tanımının toplumsal mutabakat metni oldugunu bilmeyen comarlarca brexitle kıyaslanır.
Anayasa iç meseledir. Brexit dış meseledir.
Niteliksiz çoğunlukla üstelik de hile yaparak yeni sistem getiremezsin.
bir yazar demiş ki 50.01 hayır çıksa kabul ederlerdi. Bu durumda zaten 49.99 evet çıkacağından ve bu oranda 75ten büyük olmayacağından tabikide kabul ederiz?
duruma gerçek anlamda tarafsız bakarsak;
elbette gönül böyle olsun istemezdi. milletin %60-70"nin kabul ettiği bir anyasa daha kucaklayıcı olurdu.
gerçeklere dönersek bir sınıfta başkanlık seçimi yapıldığında 'hocam 1 oyla kabul edildi, biz kabul etmiyoruz' denebilir mi.
'anayasa bu, boru değillll' diyenler için söyleyeceğim şey; seçim seçimdir ve kuralı budur.
ha bu konu seçim öncesi konuşulabilirdi, tartışmaya açılabilirdi. seçim olmuş, sonuç alınmış 'banane ben oynamıyorum, bu kuralı sevmedim' demek çok havada kalıyor.
bu düşünceyi savunan birine şunu da sormak istiyorum;
ya tersi olsaydı. 49 evet, 51 hayır olsaydı yine aynı şeyi düşünür müydün.
'halkın yarısı evet demiş, halkın yarısının istediği anayasayı kabul etmemek olmaz' der miydin. bunu söyleyen birine hak verir miydin.
bana hak verin, vermeyin ama gerçek bu.
Kardesim seçim demek bu demek. 1 oy bile fazla olsaydi yeterliydi. Atatürk'te 109-110 oy kabul edildi unutmayin. O zaman atatürk'e de laf edin onu da saymayin.
"Bir demokrasiyi muhaliflerine sunduğu özgürlük alanıyla ölçersiniz. Hepsi birbirine benzeyen uyumlularına sağladığı özgürlükle değil."
- sir isaac Newton.
Edit: ayrıca tek parti diye zırlayan ağlaklara aldırmayın. Tek parti zamanında halkın her kesiminden milletvekilleri Mecliste yer bulabiliyordu. TBMM = CHP idi ve CHP vekilleri halkın tamamından oluşuyordu. Muhalefet zaten partinin içinde mevcuttu ve her türlü ses Mecliste söz hakkı alabiliyordu. Yani, tam temsil olayı hüküm sürüyordu.
Şimdi bakıyoruz da demohrasi diye ağlayan akepeliler nedense kendilerinden olmayanları pek güzel dışlıyor. Daha dün benim türbanlı bacıma saldırdılar diyenler, bugun benim turbansiz bacıma saldırıyor.
Hayır, akıl fıkır diyeceğim, demiyorum. Çünkü akıl fikir bulunamadı hatası almaktan korkuyorum.
yarısı değildir 48,6 dır. yarısı olsa 51,4 ile evet kazanmazdı mantıken. Keza ingiltere 51 ile ab den ayrıldı. Normal şeyler bunlar. Oylamanın mayasında olan bi durum mızıkçılık yapacaksanız oynamayalım.