ülkenin diktatörlükle yönetilmemesi gerekliliği olsaymış daha iyi olurmuş. zira 10 - yazıyla "on" - senedir ülkemiz zaten diktatörlükle yönetilmektedir. işte diktatör, işte ülkesi. her gün görüp, okuyoruz, yaşıyoruz... diktanın alasını yapıyorlar. şimdi bana çıkıp da hala diktatörlük istiyorum demeyin, çok kızarım ben böyle laflara çocuklar.
demokrasi ile diktatörlüğün arasındaki tek fark, birinde önceden oy verirsiniz sonra köleliğe başlarsınız. fakat diktatörlükte oy vermekle zamanınızı harcamazsınız.
Türklüğün haliyle Türkçülüğün en büyük lideri Mustafa Kemal ile, Erkekler, kadınlardan üstündür tümcesini yanyana getirmiş muhteşem tespitlerdir. Bununla beraber Tanrı Türk'ü korusun tümcesinin yanyana gelmesi de ayrı bir garipliktir ki Türk'ü yaratan Tanrı, Türk'ü Türk kadını ve Türk erkeği olarak yaratmıştır ve Tanrı'ya inanan Türk topluluklarında kadın ve erkek arap ve fars kültürleri etkileri haricinde eşittir.
Arada bir Türkçülüğün ilerici, aydın tarafından rahatsız olanlar dezenformasyonlara giderek sözlüklerde böyle fantastik hayal kahramanları yaratırlar. Bu da öyle bir olaydır. Aradan da dalyarak bir Türk düşmanı çıkıp aha işte dürüst bir faşist çıktı teranelerini ortaya sürerler.
Lan oğlum bırak Türkiye Cumhuriyetinin kadın haklarına verdiği değeri, bu coğrafyada kadın haklarına verilen değer Türkiye Cumhuriyetinden de önce haliyle Avrupadan daha önce Humanist mi humanist Komunistlerin yıktığı Kırım Türk cumhuriyetinde verilmiştir. Sonra faşizm, maşizm rerörörö.
Ayrıca Mustafa Kemal dönemi otoriter demokrasi evresinden diktatörlük iyidir çıkarımını da ancak ve ancak dezenformasyon meraklıları çıkarırlar. Atatürk ihtilali isimli kitabın yazarı büyük Türkçü Mahmut Esat Bozkurt Faşizm eleştirisi yaparken kitabında Faşizmin diktatörlük olmasından ötürü ortaçağ yönetim şekli olarak tanımlar, keza Atsız da Faşizm eleştirisinde en büyük maraz olarak eleştiriye tahammül edilememesinden yani demokrat olmamasından dem vurur.
Bununla beraber Türkçülüğün demokratlığı şuurlu demokrasidir.
Ayrıca Türkçülüğe göre ahlak, taytla, etekle ölçülmez, ölçülseydi Gökalp Türkçülüğün esaslarını yazarken "iş ahlakı" başlığını değil "tayt ahlakı" başlığını atardı öncelikli olarak.
diktatörlüklerde herşeyi bir kişi bilir.demokrasilerde ise halka söz hakkı verilir ama türkiyede olduğu gibi halk cahilse demokrasinin doğru işleyebilmesi için ya halk biliçlendirilmelidir.yada demokrasik diktatatörlüklere boyun eğilmelidir.