-tüm tv kanallarında dini programlar yayınlanır. örn; fashion tv mankenleri tesettüre bürünür, en dinsiz kanallar hacca gider hacı olur.
-müzik kanalları bile ilahi yayınlar.
-ismail yk felç olur. :)
-televizyondaki sezonluk sohbetler dinlenerek "farz ibadeti hazzı" alınır.
-çağrı filmi mutlaka izlenir.
-5 vakit namaz (40 rekat toplamda) kılmayan kişi, tek seferde 33 rekatı (teravih) kılar.
üstelik farz olan teravih değil, vakit namazları. *
-yurdum insanın kâr-zarar grafiğini görürüz: (#704560) *
-oruc tutmayanlara öcü gözüyle bakılır.
-bir ay boyunca herkes gayet güzel bir şekilde ve kolayca müslüman sıfatının hakkını verir. ama trial versiyon olsa gerek. bir ay sonra süresi dolar hep.
ramazan ayı boyunca içki içmemenin etkisiyle, bayramda zom olup, olay çıkaran kişi. bunun bir de perşembe geceleri içmeyip, cumadan çıktıktan sonra içmeye giden versiyonu var ama onun konumuzla ilgisi yok.
akşam haberlerinde pahalılık temalı haberler yapılması bariz bir klişedir. mısır çarşısınagidilip birkaç muhalif emekli teyze yada amca bulunup mini bir söyleşi yapılır ve teyze yada amcamız elindeki poşetleri gösterir ve hayat pahalılığından dolayı hükümete aduket çeker.
her ramazanda da olduğu gibi bu ramazanda da tv lerde o çokça absürt coca cola reklamlarını görüp uyuz olucağımız bir kesin olup yinede normalmiş gibi davranıp hayatımıza devam edeceğiz. hayır tv kanallarıda aynı haltı yiyor. neyse bak şimdi konuşturtmayın beni! tutun küçük enişteyi *
(#3898671) numaralı entrye katılarak devam etmek istiyorum; doğan medya grubunun bir aylığına "müslüman" olması ki bu çok sinir bozucudur. gerçikendileri gibi olmaya devam etseler daha sinir bozucu olur. *
ebeveynlerin saate inanmayıp balkona çıkıp ezanı dinlemeden orucu bozmaması.
olsun hep birlikte olunsun ramazanda, onlar yine inatçı olsun dedirtir bünyeye.
neredeyse her televizyonda boy gösteren zekeriya beyaz vazgeçilmezler arasında yer alır. sabah programlarında, öğle kuşağında kadın programlarında, akşam ise iftar programlarında ve ana haber bültenlerinde. senelerdir aynı sorular, aynı cevaplar.son olarak bunları kapıştıran ve reyting olarak kullanan tv programları.
- belediyelerin yaptıkları ramazan yardımlarını göstermek için mekana tv'leri çağırmaları, yaptıkları yardımı gösterip "aferin alacam" zihniyeti ile yardım bekleyen garip-gurabayı afişe etmeleri.
- başbakanımızın ya da herhengi bir siyasinin oruç açmak için bir gecekonduya gazeteci ordusu ile gitmesi. ertesi günkü iftarda yine aynı siyasilerin bu sefer zengin sofralarında zangoçluk yapması...
bu böyle gider ama bu klişelerden akıllı birinin çıkaracağı sonuç şudur: "yardım bahane,şov yapmak şahane".