pratik çözümlerdir. çalışanları sınır dışı yapıp, onlardan boşalan yerlere işsizleri yerleştirmek daha mantıklıdır. hem işsizlere sahip çıkmak hemde onlara değer verildiğini göstermek adına gerekendir.
kamu personeli sayısını arttırmak ve doğrudan devlet yatırımlarını hayata geçirmek.
kaynak diye soranlar olacaktır.
bu ülkede gelir pastasının yarısını %4'lük zengin tabaka götürüyor.bu %4'lük zengin tabakanın ödediği gelir vergisinin artan oranlı vergi sistemi uyarınca devletin topladığı toplam gelir vergisine oranı %70-80 filan olması gerekiyor.
oysa bu ülkede maliyenin topladığı gelir vergisinin yarısını ücretli ve maaşlı kesim ödüyor.bu da gösteriyor ki bu ülkede tuzu kuru olan büyük zenginler bir güzel vergi kaçırıyor.
o halde devlete düşen görev o vergileri çatır çatır zenginden toplamaktır.bu yapıldığı takdirde ciddi bir vergi geliri akacaktır devlet kasasına.
ayrıca türkiye dünyada eşi benzeri olmayan bir yüksek faizle borç ödüyor.50 milyar doları aşıyor borç faizi.dolayısı ile devlet tıpkı bundan 15 sene önce rusyanın yaptığı gibi bu fahiş oranlardaki borç faizini reddettiği anda zaten 50 milyar dolar gibi anormal bir giderin de en azından yarısından kurtulacaktır.
vergi gelirlerinin artması ve borç faizinin düşürülmesi sayesinde azalan borç yükü ile doğrudan devlet yatırımları ve ihtiyaç duyulan kamu personelinin istihdamı konusunda gerekli olan maddi kaynak tedarik edilmiş olur.
kamu personeli sayısının arttırılması hususu da sırf vatandaşa iş sağlamak için atılacak bir adım da değildir.çünkü şu anda türkiyede kamu personeli sayısı 3 milyon'a yakındır. memur sayısının nüfusa oranı %3,8 civarındadır.oysa pek çok ülkede bu oran çok daha fazladır.
mesela fransada %8 , almanyada %5,5 , abd'de %7,5 , hollanda'da %5,5 , ingiltere'de %5, macaristan'da %8, irlanda'da %6 finlandiya'da %10 civarındadır.
türkiye memur sayısının nüfüsuna oranı bakımından dünyada pek çok ülkeden geridedir.o yüzden hem ihtiyaç hem de işsizliği azaltma zorunluluğu nedeniyle kamu personel istihdamının arttırılması elzemdir.
netice itibariyle 10 yıldır uygulanan düşük kur yüksek faizli sıcak paraya dayalı tüketim ekonomisi ile işsizlik ve yoksulluk katlanarak artmaktadır.o yüzden tek çare üretim ekonomisidir ve bizzat devlet eliyle kalkınmadır.özel sektör eliyle ancak birkaç yüz tane zengin kalkınır halk değil.
alacan 3-5 işsizii sallandıracan taksim meydanında bak işsizim diyebiliyormu kimse bu ülkede.
işsiz falan yok bu ülkede bunlar tamamıyla ergenekon işidir.
kedidir o kedi hatta..