Öğretmenler için olması gereken 2 şarttan biri. Biri sınav yapılsın öyle atandım yatıyorum demesin bir de şimdi konuşulan il dışı rotasyon. Arkadaş asker polis memur değil mi? Onun ailesi can değil mi? Adam bir yere kapağı atıyor 30 sene aynı yerde çalışıyor. Buna kaşarlanmak denir. Bölgelere ayır batı diyelim 6 yıl doğu 3 yıl gezsinler işleri ne. Evet.
yalnızca öğretmenler üzerinden düşünülmemesi gereken konudur. çünkü, kamuda çalışanlarda dahil kaynakların etkin, verimli ve denetimden geçtiği bir modelin özlemi içerisinde olunması gerekir.
Özellikle öğretmenlerin anlatabilme kabiliyetlerini ölçmeye ve iyileştirmeye yönelik getirilecek düzenli bir sınav sistemi, ülkenin daha aydın nesiller yetiştirebilmesi açısından oldukça mühimdir.
Çoğu öğretmen, işini sevmeyerek, dersi sevdirme gayreti içinde bulunmadan, kitabı okutturup çıkıyor dersten. Öğrenci o yıl o dersten verim alamadığı gibi dersten de soğuyarak ileriki zamanlarda da derse yoğunlaşmıyor, sınavdan geçer not alsam yeter düşüncesi ile boşluyor.
karşı olduğum öneri. öğretmen dediğimiz varlık özünde senin benim gibi insan, insan dediğimiz de doğası gereği sıkıntılı bir varlık. sistemin amacı bir şeyler öğrenmek yerine okulu bitirmek olduğundan sınavı geçen birçok öğretmen sınavı da verdik oh mükemmelim diyerek öğrencilerinin de öyle olmasını isteyecek. ama bu istek bir şeyler öğretmekten öte benim öğrettiklerimi nasıl anlamaz aptal bunlar demek şeklinde olacak. vaktiyle bi fizikçimiz vardı kadın kendinden bahsederken okuldaki büyük fizikçi diye tanıtıyordu ve zor soru sormasıyla övünüyordu şimdi arkadaşlar burada 40-50 alan başka okullarda 80-90 alır diyerek halbuki amaç bir şey öğrenmek değil ki okulu bitirmek.
kendi okulumdan hatırladığım bir geometrici vardı. abartmıyorum kadın matematik bilmiyordu. sadece iki soru doğru olan sınavdan 90 almıştım. o kadar yanlış soru arasından sadece iki soruyu nasıl yaptığımı sordu ve ben kirk hammet teoreminden dedim, kadın sözlüye 100 verdi. böyle hocalar olmasındansa desteklediğim uygulamadır.