adındanda anlaşılacağı üzere insanın nasıl öğrendiğini, öğrenmeyi etkinleyen unsurlar gibi bilgileri açıklamaya çalışan ve tartışan bilim dalı. Eğitim psikolojisinin alt dalıdır. Eğitim sözlüğü sitesinde bu konudaki kavramların detaylı olarak açıklamasını vermiş:
(bkz: pavlov)
(bkz: skinner)
(bkz: thorndike)
(bkz: edimsel koşullanma) (bkz: klasik koşullanma) (bkz: pekiştireç) (bkz: stimulus)
öğrenin bunları öğrenin.
ve...
aslında çok da zor bir ders olmamakla beraber, eğer dersi size işkenceye çeviren, özellikle en anlaşılmaz kitapları seçen, benim dersimden geçen çok az diyen bir hocanız varsa 'öğrenememe' dersidir.
ayrıca yaptıkları bir ton hayvan deneyi ve işkenceyle canınızı sıkabilir bu ders.
ve de birazdan vizesine gireceğim derstir. ve ben oturmuş sözlükte takılıyorum.
3 yıl eğitim psikolojisi, eğitim bilimlerine giriş, öğretim ilke ve yöntemleri, sınıf yönetimi gibi birçok adı değişmiş dersle önüme ısıtılıp ısıtılıp gelen ders. yeter ulan anladık !
farklı alanlarda doktora yapanların da aldığı derstir. tabi bu derste öğrendiklerinizin çoğunu sınıfta uygulayamamanız acı vericidir çünkü teori ve pratik çoğu zaman birbirine uymaz. ancak ahlak gelişiminde çoğu insanın hala çıkarcı (sanırım ikinci) seviyede kalmış olmaları baya üzücü.
piaget'ye göre, kohlberg'e göre diye başlayan cümleler çok sık duyulurdu bu derste.
üniversitede ders olarak görüyorsanız ilk önce refleks, güdü, pekiştireç, ceza gibi basit kavramlarla başlayıp daha sonra kuramlara yer verir. genel olarak zor bir ders değil, zaten öğrenilen şeyler geçen senelerin bir tekrarı gibi.