öğrenciyken para kazanmak için yapılan şeyler

entry64 galeri0
    1.
  1. kısıtlı harcama imkanına sahip, ailesinden fazla destek alamayan ama bir şekilde de kimseye muhtaç olmadan okuduğu şehirde hayatını devam ettirmek zorunda olan öğrencilerin para kazanmak için yaptığı şeyler ve çalıştığı işlerdir.

    ben 3-4 sene boyunca kaset sattım, o dönemde cd,mp3 falan yoktu, tezgah açıyordum, masterlarını ya da plaklarının orjinal kopyalarını bulduğum ürünleri üniversitede satıyordum. en azından kiramı ve yemeğimi karşılamaya yetiyordu. bununla birlikte deri ve boncuklardan kolye, bileklik yapmayı öğrenmiştim. eminönü ve tahtakale'den bunların hammadesini alıp takı haline dönüştürüp, kadıköy'de eski ptt'Nin arkasında tezgah açıyordum.

    ama öyle güzel geliyordu ki o kazanılan para. paranın ne kadar değerli olduğunu kendin emek vererek kazanınca daha iyi anlıyorsun. tasarrufu ve çar çur yapmamayı öğreniyorsun.
    6 ...
  2. 2.
  3. mavinin deposunda gelen elbiseleri sayarsınız, hipermarkette parrtime çalışırsın.
    1 ...
  4. 3.
  5. 4.
  6. 5.
  7. hirsizlik yapmak..yada en azindan gittigi her ev veya mekandan biseler yurutmek..eve katkida bulunuyor fukara..
    2 ...
  8. 6.
  9. 7.
  10. 8.
  11. 9.
  12. toys r us mağazasında reyon düzeltme, silme vb.
    1 ...
  13. 10.
  14. yabancı diliniz iyise çeviri yapabilirsiniz.
    1 ...
  15. 11.
  16. stand isleri her turlu. acayip mal bi is oldugu icin duzenli calisilmaz.
    figuranlik. 25-75 arasi degisen gunluk ucret iyidir yani gidilmelidir.
    organizasyonlar duzenlemek.
    2 ...
  17. 12.
  18. 13.
  19. kaçak sigara satmak. Her firstta arkadaslarini kaziklamak.
    1 ...
  20. 14.
  21. 15.
  22. Anketörlük yapmaktır, tüm öğrencilerin başına gelebilir.
    2 ...
  23. 16.
  24. cebindeki son 3 kuruşun 5 kuruş olmasını isteyen bazı öğrenci arkadaşlarımızın iddaa oynamaktan ibaret gördüğü faaliyettir.
    1 ...
  25. 17.
  26. ilk para kazandığım iş ilkokul 5. Sınıfta tuğla taşımak oldu. Sonra bir süre kömür taşıdım. Üniversite yıllarında ise sırası ile mobilyacılık, internet cafecilik, pazarcılık, fırıncılık, emlakçılık, pazarlamacılık ve marketcilik yaptım. Zor oldu ama hepsini sırası ile yaptım.
    2 ...
  27. 18.
  28. 19.
  29. 20.
  30. eskişehirde zor değildir. her yer öğrenci işçi, her yer anketör.
    (bkz: bu çocuklar çıldırmış olmalı)
    1 ...
  31. 21.
  32. öğrenci kız ise, sakso çekerek veya çeşitli muameleler yaparak servetine servet katabilir. zaten şimdiki çoğu kız üniversite öğrencisi de o yolun yolcusu; bari para karşılığı yapsalar da bir işe yarasa.

    not: yine de aklınızda ampul yanmasın sevgili üniversite öğrencisi bayan arkadaşlar, şakayla karışık bir entry girdim. ciddiye alıp da girmeyin sakın bu yola, ya da girecekseniz de bu entryden etkilenip girmeyin.

    öğrenci erkek ise, torbacılık veya kumarhanecilik veya pezevenklikte de iyi para vardır, üstelik mezun olunca da iş hazırdır.

    zeka küpü türk gençliğine bir not daha: siz yine de bunlara da bulaşmayın, bunlar da hayırlı yolun yolcusunun yapacağı işler değildir.
    2 ...
  33. 22.
  34. hepsi okulun verdiği teknik yeterliliklerin yanında, türlü türlü ortamlara girip çıkmanızı sağlayan değişik insanlar tanımanıza vesile olan ve hayat tecrübesi kazandıran şeylerdir
    Mesela :
    kaset kaydedip satmak, mizah dergilerine yazı yazmak, radyo programı yapmak, partilerde ve barlarda dj'lik yapmak, kırtasiye malzemesi satmak, tshirt bastırmak satmak, amerika'dan cd ve tshirt getirip satmak, anketörlük, bileklik örüp satmak gibi.
    benim liste kabarıkmış yazdıça geldi e tabi biranın su gibi aktığı günlere para yetiştirmek kolay değil.
    1 ...
  35. 23.
  36. vapurda garsonluk, spor sitesi editörlüğü...
    1 ...
  37. 24.
  38. sınavlarda gözetmenlik yapmak.
    0 ...
  39. 25.
  40. sürekli tutar umuduyla bahis ( at yarışı, iddaa... ) . Ama genelde zarara uğratır.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük