şişenin ağız kısmının hemen altında bulunan dikkatle bakıldığında seçilebilen çizgiye, onceden alkole ya da ispirtoya batırılmış ip geçirilir sıkıca bağlanır. ip ateşe verilir, şişe iki el arasında merdane gibi çevirilir, hemen ardından çeşmenin altına tutularak, hafifçe tezgaha vurulur ve ortaya muntazam bir cam kavanoz, kalemlik, banyo aksesuarı vb gibi dekoratif bir eşya çıkar.
şayet şişeler 50'nin üzerindeyse nalburdan alınacak sprey boyalar ile rengarenk boyanır ve ardından pazarda "Gel ablacım. 3 tanesi 5 lira" diye çemkirilerek satılır. Yaşlı teyzeler, ay bu torunuma, bu halimeye, bunu da mürsel'e alırım diyerek kapışırlar.
yalandır dümendir. Hangi öğrenci depozitolu bira şişesini evde bekletir sorusunu akla getirir. o şişeleri ekmeğe yumurtaya dönüştürmek gariban öğrenci tayfası için daha hayatidir biraya para vermekten ekmek alacak parası kalmamıştır çünkü.*
depozitolarıyla yine bira alınacak şişelerdir.
gösteriş amaçlı kullanan kişilikler vardır muhakkak. bira şişelerinin neyi gösteriş olacaksa?! bir jack daniels şişesi olsa belki..
gösteriş olsun diye her öğrenci evinde kesinlikle biriktirilen biralardır. boyboy fotoğrafları çekilir. türlü şekiller verilir o şişelere. ortasına geçilir poz verilir. facebook'lara konur. oha ya o kadar birayı siz mi içtiniz? sorusunu soracak hatun kişiler ve onlara verilecek karizmatik cevaplar hazırlanır. kaç şişe var derseniz genel de ''saymıyoruz yaaa'' gibi salak bi cevap gelir ki asla öyle değildir. otuz kere saymışlardır onları.
öğrenciler tarafından 'biz çok içiyoruz süperiz' veya 'ortamın kralını yapıyoruz eheeyy' imajı vermek için kullanılan ve ısrarla çöpe atılmayan şişelerdir. basit bir gövde gösterisi ve bayağı bir artistlik.
depozitolu olupda evde yattıgından dolayı, kayıt dışı ekonominin önemli bir kalemini oluşturur.
aldıgım duyuma göre bu şişelerin ekonomiye kazandırılması için boşu getir doluyu götür kampanyası yakında geliyormuş.