ikiye ayrılırlar
1)kankilerle tutulan evler:Yemek yapılmaz ortalığı b*k götürür çoraplar havada uçuşur sigara paketlerinden kuleler yapılır
2)cemaat evleri:eve kimin girip çıktığı belli değildir her gün ortalama 50 kişi girip çıkar her tuvalette tuvalet adabı yazısı vardır yemekler sırayla yapılır mutfak ta heryer de gıda ambalajları kutuları vardır.
yumurta dahi kıramayan bir öğrenciyi italyan aşçı şefi olarak mezun edebilen kurumdur.
yemekten ziyade en büyük dert bulaşıktır. bulaşık yıkamayı seven ev arkadaşının üzerine ev araba yapanını bile görmüştüm zamanında.
çocuk gitmeden bulaşık yıkamayı seven ev arkadaşı ilanı verip sdü-ilana para ile devretmeye kalkmıştı, sonra ne oldu taraflar anlaştı mı inanın bilmiyorum.
Embesillerle çıkılırsa evi bok goturur, akıllı adamlarla on numara yaşanır gider. Eve ortak para konup oradan zaruri şeyler alınmalıdır, kırasıyla faturasiyla yeme icmesiyle aylık kişi başı 5 ya da 6 yüz lira çıkar.
çıkınca dünyanın kaç bucak oldugunu öğreneceğiniz muhtemel durumdur. yemek bulaşık çamaşır saymıyorum ama kira ısınma elect apartman aidati ve ulaşım gideri iyi girer. son pişmanlık neye yarar.
Çıkmanın masrafı nedir diye merak ettiğimdir. 3 kişi düşünüyoruz yer kayseri düşündüğümüz yerde kiralar 500-600 ama diğer masraflar ne kadar tutar ne olur bilen varsa bir yardımcı olsun.
Öğrenci evinde gerçekleşen genel sorunlar ev halkı nede olsa öğrenciyiz dediği için gerçekleşmiştir.
Kendilerini herşeyden soyutlamış ve durumlarının olağan olduğuna kendilerini inandırmışlardır.
Bu inandırma yerini boşvermişliğe bırakır ve çöküş için zemin hazırlanmış olur.
En güzel yılları evin sorunlarıyla heba olur.
göçebe olarak yaşayan öğrenci arkadaşlarım var. Bir yılda dört ev değiştirdiler.
Ben bu sorunların farkına üçüncü evden sonra vardım.
Ondan dolayı yazıyorum.
Aynı derdi yaşayan öğrenci arkadaşlar varsa dikkate alsın.
ev lut kavmine döndü giren çıkan belli değil. sabah bi uyanıyosun kim kimi götürmüş kim kime kaymış hepsi belli oluyor. iyi ki amfiyi saklamışım diyorum.