Bazen Alışkanlıklarınızı özlersiniz. Önce Özlemeye alışırsınız. Sonra özlemeyi özlersiniz. Yani cevabı ne tam olarak evet ne de tam olarak hayır olan sorunsal.
reflekstir özlemek,ansızın belirti gösteren. komiktir ki;sahilde yürürken,küçük bi erkek çocuğunu sevdiğinde,o lanet parfüm kokusunu duyduğunda,menüde en sevdiği tatlıyı gördüğünde,şehrin bütün size ait köşelerinden geçerken birden ortaya çıkar. tek bir tetikleyicisi yoktur özlemenin,o yüzden yok edilemez. alışkanlık zordur,özlemenin alışkanlıktan daha beter olduğunu bilmek daha da zordur.
sonunda kavuşup sımsıkı sarılabiliyorsan ne güzel. bunun bi de sen deli gibi özleyip onun da başkasını deli gibi özlediğini bilmek var ya işte o adamın ağzına bilmem ne ediyor.
özlemek, bir insanın size kattığı değerleri tekrardan arzulamak ve tekerrür etmesi ile oluşan bir duygudur.
sizin o insan ile geçirdiğiniz ilişkinin heyecanı, sevgisi ve bağı, ayrılık gibi bir olaydan sonra nüks ettiğinde bu duygu ve düşüncelerin o insanı hatırlayıp tekrardan lanse etmesi ile yoğunlaşan bir duygudur.
Türk kahvesinin yanında gelen bütün lokumları sen yerdin. Hala Türk kahvesi geliyor, hala lokum geliyor ama kimse yemiyor. Seni özledim.mesele ne kahve ne lokum, mesele senin varlığın sevgilim.yerin dolmuyor seni özlüyorum.