şu özel üniversiteler yüzünden ülke ilim irfan yuvasına döndü aq yolda gördüğümüz 20 kişiden 8i avukat 12si mühendis. olmasın demiyorum çok iyi özel üniversiteler var ama her şeyde olduğu gibi bununda boku çıktı neyse.
bir gerçek var, özel üniversitelerin her şekilde daha fazla imkanı var.
kimse kusra bakmasın, türk telekom, vodafone, turkcell superonline gibi firmalarda bulunmuş birisi olarak şunu diyeyim, 1 devlet üniversitesi mezunu varsa 10 tane vakıf üniversitesi mezunu var personellerinden.
daha yazımı yazarken eksileneceğimi biliyorum ancak eksilemeniz bu beyanın doğru olduğunu değiştirmeyecek. dileyen bu firmaların personellerine linkedin üzerinden bakabilir.
özel üniversitelerde, doçent, profesör veya alanında iyi olan okutmanlar bulunuyor. bu okutmanlara ve öğrencilere sağlanan maddi imkanlar doğal olarak daha fazla olduğu için iş gücü daha kaliteli yetişiyor.
özel üniversiteleri küçümsemeyin. ona bakarsan amerika'da okuyanlar var. orada hepsi özel. hepsine para veriyorsun.
ben gidecem amerikada iyi bir okuldan kabul alıcam, parasını da ödeyerek 40 takla atarak mezun olucam. sen bana burdaki dandik üniversitede okudun diye hava atacaksın öyle mi? bak buraya, bak bak aşağı doğru bak.
hiç bir zaman devlet üniversitelerini ezmedim. orada okuyanları da. ancak lisede devlet kazanmaya şartlanmış ve özellere bok atan adamlar gördükçe tepem atıyor.
fakirsiniz mi diyeyim? lan özelde okuyanların azımsanamayacak büyüklükteki bir kısmı okulunu ödemesi için kendi kazandığı parasıyla ailesine yardım ediyor. bunu biliyor muydunuz?
bir işi bilen yapar
az bilen akıl verir
bilmeyen eleştirir
yapamayan çamur atar
demişler. sizinki de o hesap işte.
herkes kendi işine kendi okuluna baksın.
buradan, devlet okulunda okuyan ve özel üniversiteler için "ay şöyle de böyle de" diyen arkadaşlar ile iş dünyasında karşılaşmak isterim. o zaman konuşursunuz.
özelde okuyanlar toplaşır şimdi şöyle böyle diye * kabul edin arkadaş siz hep parasıyla okuyan gereksizler olarak anılacaksınız tabi öyle olmayabilir ama genel kanı bu.
(bkz: olası avukatlık sınavı)
(bkz: iş hayatında başarılar)
devlet üniversitesindeki hukuk eğitimini gerçekten eğitim zanneden zihniyetin düşünce biçimidir.sanki marmara üniversitesi, seneden seksendokuz bin kişi alan istanbul üniversitesi hukuk fakültesi çok iyi eğitim veriyor da özeller çok kötü.
Özel üniversitelerde , burslu, yarı burslu veyahut parasını verip hukukçu olmaktır.
Şimdi özel nedenlerim var. Bana bık bık diyenlerin alnını karışlarım ve tek çarem bu.
Önerilerinizi özel mesaj ile bekliyorum.
not: amacım özelden kız düşürmek değil. Gerçekten bilgi lazım bana. Bu arada sevgilim yok hassiktir? karıştırdım. Edit: galatasaraylıyım. ??? amk iyice karıştı.
la yardım edin baya karıştı kafalar.
fakir ezikler için edit: be kafasız , ekonometri ve aöf işletme bitirdim ben. Mal mal konuşma. Yaşımda 24. hadi şimdi siktir git.
Annem avukat, 2 üniversite bitirdim biri açık. Randıman alamadım.
Bu sene sınava girerim, bu saate kadar bana giren eğitim sistemini bu sayede sikerim diyorum.
Yazıcam özeli. Eğitimi bi tarafımda değil. Yıllardır annemden öğreniyorum hukuğu, bana avukatlık ruhsatı lazım. Kitaplarda yeterince anlatıyo. Öğreten ne kadar önemli sizce?
sen öküz olduktan sonra, öss'de 500 yap, yine malsın, yine malsın kardeşim.
Sadece devlet üniversitesi görmüş kişilerin dil uzattığı durumdur.
Tam bursluluktan da haberleri yoktur bunların.
Devlet üniversitelerinde prof. egosu çekerek yedi sene sürünmektense mezun olduktan sonra da bana destek olacak bir özel üniversiteden mezun olmayı yeğlerim. He tabi ki apartmandan üniversiteleri tenzih ediyorum.
iyi bir eğitim için akademik kadronun yeterli olmadığını gösteren en net örnektir.
zira özellikle önemli devlet üniversitelerindeki sınavların zorluğu ve geçme oranı nitelikli hukukçu yetiştirirken maalesef en önemli unsurdur. fakat hocalar özelde bu kadar zor sormayıp daha bol puan veriyorlar.
hangi özel hukuk fakültesinde bir sınavda yüzde 6 başarı oranı görülmüştür acaba? ki bunların hepsi de 4 yıl önce ilk 5000e girmiş öğrenciler. 11 sayfa yazıp kalan olmuş mu hiç o özellerde?
8 sayfa yazıp kaldığım ticaret hukuku bütünlememe çalışmaktayım şu an.
ya bu arada hocalara sorun devlet üniversitesi öğrencileri ile özel üniversite öğrencileri arasında fark var mı diye. onlar zaten kendileri cevaplıyor.
koçu ve birazcık (o da birazcık) bilkenti tenzih ediyorum.