özel üni'de okuyanlar daha iyi eğitim alırlar. devlet'in daha iyi eğitim verdiğini düşünenler ancak saçmalıyorlar... çünkü özel üniversiteler profesörleri tek tek bünyesinde topluyor...
paranın çekim gücü...
okuduğum özel üniversitede dersime giren akademik seviyelerin en düşüğü doçent idi. eminim birçok özel üniversite okuyanınında öyledir.
devlet üniversitesini savunanlar diledikleri kadar konuşsun. sonuçlar ortadadır.
türkiye'de yapılacak en mantıklı eylemlerden biridir. herşeyin kalitelisi mevcuttur özelde, her özel değil tabi koç bilkent yeditepe gibi üniversitelerden bahsediyorum. ayrıca profesörler hiçbir devlette olmayacak kadar iyi eğitim almış vizyonu geniş egosu kabarmamis öğrenciye işkence yapmayı değil eğitim vermeyi düşünen tipler olurlar.
sene olmuş 2013 aldığın nefes para hergün cebindeki o pakete yaklaşık 10 lira veriyorsun liberal ekonomi ve acımasız bir kapitalist düzen, sen eğitime verilen paraya para diyorsun. git kredi çek ama gene oku aklını başına alırsan zaten kat be kat geri dönüşünü alırsın.
ek olarak fiyatı 18-20 bin olan hukuklar var %25-50 indirim tutturmak o kadar zor değil, biraz da tutumlu olursan birçok kişi okuyabilir. tabi okulun yanında çalışmayı beğenmeyen zihniyet olduğu sürece de bi cacık olmaz. kişisel seçimdir.
kendimin de içinde bulunduğu topluluk. yok efendim burdan mezun olup avukatlık mı yapacakmışız. evet doğru bu okulların giriş puanları düşük olabilir ama verilen eğitim gerçektende devlet üniversiteleriyle kıyaslanacak düzeyde. gerek derslerde olsun gerek sınavlarda olsun bizi ne kadar zorladıklarını gelin bir de bana sorun. ha zorlamaları yanlış bir şey mi? tabi ki değil bizim daha iyi yetişmiş birer avukat,savcı,hakim olmamız içindir bunlar.
iyi bir eğitim için akademik kadronun yeterli olmadığını gösteren en net örnektir.
zira özellikle önemli devlet üniversitelerindeki sınavların zorluğu ve geçme oranı nitelikli hukukçu yetiştirirken maalesef en önemli unsurdur. fakat hocalar özelde bu kadar zor sormayıp daha bol puan veriyorlar.
hangi özel hukuk fakültesinde bir sınavda yüzde 6 başarı oranı görülmüştür acaba? ki bunların hepsi de 4 yıl önce ilk 5000e girmiş öğrenciler. 11 sayfa yazıp kalan olmuş mu hiç o özellerde?
8 sayfa yazıp kaldığım ticaret hukuku bütünlememe çalışmaktayım şu an.
ya bu arada hocalara sorun devlet üniversitesi öğrencileri ile özel üniversite öğrencileri arasında fark var mı diye. onlar zaten kendileri cevaplıyor.
koçu ve birazcık (o da birazcık) bilkenti tenzih ediyorum.
Sadece devlet üniversitesi görmüş kişilerin dil uzattığı durumdur.
Tam bursluluktan da haberleri yoktur bunların.
Devlet üniversitelerinde prof. egosu çekerek yedi sene sürünmektense mezun olduktan sonra da bana destek olacak bir özel üniversiteden mezun olmayı yeğlerim. He tabi ki apartmandan üniversiteleri tenzih ediyorum.
Annem avukat, 2 üniversite bitirdim biri açık. Randıman alamadım.
Bu sene sınava girerim, bu saate kadar bana giren eğitim sistemini bu sayede sikerim diyorum.
Yazıcam özeli. Eğitimi bi tarafımda değil. Yıllardır annemden öğreniyorum hukuğu, bana avukatlık ruhsatı lazım. Kitaplarda yeterince anlatıyo. Öğreten ne kadar önemli sizce?
sen öküz olduktan sonra, öss'de 500 yap, yine malsın, yine malsın kardeşim.
Özel üniversitelerde , burslu, yarı burslu veyahut parasını verip hukukçu olmaktır.
Şimdi özel nedenlerim var. Bana bık bık diyenlerin alnını karışlarım ve tek çarem bu.
Önerilerinizi özel mesaj ile bekliyorum.
not: amacım özelden kız düşürmek değil. Gerçekten bilgi lazım bana. Bu arada sevgilim yok hassiktir? karıştırdım. Edit: galatasaraylıyım. ??? amk iyice karıştı.
la yardım edin baya karıştı kafalar.
fakir ezikler için edit: be kafasız , ekonometri ve aöf işletme bitirdim ben. Mal mal konuşma. Yaşımda 24. hadi şimdi siktir git.
devlet üniversitesindeki hukuk eğitimini gerçekten eğitim zanneden zihniyetin düşünce biçimidir.sanki marmara üniversitesi, seneden seksendokuz bin kişi alan istanbul üniversitesi hukuk fakültesi çok iyi eğitim veriyor da özeller çok kötü.