bahsettigin 1.olayin aciklamasi insanlar okuyarak sadece bilgi edinirler , vaka farki demissim bu kucuk birsey degil her gelen farkli vaka onun icin tecrubedir.Evet parasi coktur verir gider ayriyeten yuzde 25 yuzde 50 burs alan insanlar ornegin 300 puanlik bi yere 30 puabi eksik giremedi 1 yil daha kaybetmemek icin yuzde 50 burslu bi yer 250 puanla aliyor orayi tercih ediyor bu duzen bu sekilde isliyor iki sorunun yanitini kendimce yazdim ayriyeten gelirleri giderleri bizi alakadar etmez sermayesi olan girsin.
Özele ya da devlete gitmesi için Bi zorlama yok, sadece merak ettim. Merak çok doğal bir şey.
Arada uçurum eğitim farkı mı var ki yıllık 50 bin TL veriyorlar. Arada o kadar fark yoksa, bu şuna benzemiyor mu? Parası olanın gidip altın klozet yapması gibi. Sonuçta bize ne, parası olan yapar dimi? Ha arada uçurum eğitim farkı varsa saygıyla karşılarım tabi ama var mı? Ekstra ne öğretilebilir ki? 50.000x6=300.000 TL eder. Ki bunun yurdu vs ayrı tutuyorum. Öbür yüksek tıplardan ne farkı var ki 6 yılda toplam 300.000 TL verilsin? Fark yoksa israftır. israfa karşıyım hepsi bu. Yoksa yapan yapar zaten. Bir şey diyemeyiz.
@hastavilla :
Yazının tamamını okudun mu? Türkiye'de 1.245 inci olan adam yüzde elli burslu özel üniversiteye gidiyor. Türkiye'de 1.245 inci olan adam ders çalışmayarak gelmemiştir o seviyeye. Gece gündüz çalışıp kendini yırtan çoğu kişi ilk 10 bine giremiyor. Hani dostum ilk 100 binde olan adam neyse de 1.245 inci adam niye paralı okusun anlamış değilim. Tamam zengindir de ne farkı var yani.
@akilbey :
Vakıflar kar elde etmezse o paralara ne oluyor tam olarak? Devlete vergi olarak mı veriliyor, tamamı burs olarak mı sağlanıyor vs tam olarak o paralar nereye gidiyor
Yıllık gelirleri dudak uçuklatan cinstendir. Az önce tıp fakülteleri için araştırma yapıyordum. Tıpın 6 yıl olduğunu düşünürsek yapacağımız matematiksel hesaplamadan çıkamadım fakat bunun sadece tıp için değil diğer alanlar için de olduğunu belirtmekte fayda vardır. Tıp, diş, mühendislik, hukuk, psikoloji vs birçok bölüm var. Yıllık gelirleri bu kadar yüksekken acaba nasıl değerlendiriyorlar dedirtten olaydır. Cidden bu kadar parayı ne yapıyorlar? Ya da o kadar para vermeye değer mi? Tam burslu okuyanlar eyvallah da, yüzde 25 burslu okuyanlar ya da ücretli okuyan adamları anlayamadım gitti.
527 taban puanı çıkartacaksın. Türkiye sıralamam 1.245 olacak. Hacettepe (Türkçe), Ankara, Cerrahpaşa, ege, Marmara, gazi, 9 Eylül, akdeniz gibi tıplar sana gelecekken, üstüne üstlük her yıl 50.000 TL vermek de neyin nesi? Tıpta okul ortalamasının çok yüksek olmasının artısı TUS dershanesine kaydolurken indirip yapılmasıdır. Okuduğunuz tıp çok yüksek puanlı diye size TUS sınavında esktra puan gelmiyor. Ya da okul ortalamanız size tusta ekstra puan kazandırmıyor. Tıp biter, kura ile pratisyen hekimler dağıtılır. Kura dağıtımında da şu adam Kars Kafkas üniversitesi mezunu şu adam Cerrahpaşa mezunu diye ayrım da yoktur. Herkes eşit kabul edilir. Eşitlik TUS sınavı sonucunda değişir. Kars Kafkas mezunu adam Cerrahpaşa mezunundan daha iyi TUS a hazırlanırsa daha iyi bir konuma gelir. Ha Cerrahpaşa ile Kafkas üniversitesi tıp farkı sadece görülen vaka çeşitliliği ve daha iyi imkanlardır. Bu kadar. Peki Cerrahpaşa ile ACIBADEM MEHMET ALi AYDINLAR ÜNiVERSiTESi TIP FAKÜLTESi arasında nasıl bir fark vardır?
illa ingilizce tıp istiyorsanız Marmara, gazi, Ankara, istanbul tıp var. Cidden aradaki fark nedir de yıllık 50 bin TL veriyorlar?