şu başlığa girilen entryler sözlüğün cehaletini gözler önüne seriyor resmen . Ulan hakim savcılık sınavı objekfif yazılı bir sınavdır o sınavı kazanıyorsa adam mezun olduğu fakultenin ne önemi var . Format mormat yok artık bu sözlükte kafam çok bozuldu yeter .
(bkz: https://m.youtube.com/watch?v=1RTGbqsv1jE)
Bu videodaki iki beyin yoksunuda özelde hukuk okuyor gerisini siz düşünün!!bunlar yüzünden devlette bileğinin hakkıyla çalışıp okuyanlar işsiz kalıyorlar.
Kişide hukuk nosyonu olmasıyla alakalıdır bu. Öncelikle tecrübe gerekir. 22 yaşında hakim olan biri ile 34 yaşında 12 yıllık hukuk birikimi olan birinin yorum ve mantığı aynı değil.
Hakeza okunan üniversitenin niteliği de artık çok önem teşkil etmiyor. Bilgi üniversitesi mezunu çok donanımlı hukukçu olabildiği gibi ankara mezunu iki kelimeyi bir araya getiremeyen hukuk fakültesi mezunları da mevcut. Kişinin kendini yetiştirmesi önemli bu meslekte işin özünde...
ister özelde okusun, ister devlette fark etmez. Bir kişi hakim veya savcı olmuşsa mülakatı geçmiş demektir. AKP iktidarında o mülakat işlerinin nasıl olduğunu bilmeyen mi var?
ilkokul mezunlarını hala nasıl hakim, savcı yapmıyorlar, ona şaşıyorum. Neyse, yakında onun da bulurlar bir çaresini.
doktorluk ve hukukculuk abdde yuksek lisans programlari, fen fakultesi bitirdikten sonra tip fakultesine basvuruyosun veeee 4 sene tip okuyosun ordaki doktorlar ciddi doktora yapmis tipci...
ha keza edebiyat fakultesi bitirdiysen hukuk ustune doktora yapabiliyosun vede hukukcu oluyosun...
ilginc.