özel üniversite

entry195 galeri4
    144.
  1. Bok atılan üniversiteler.bütün özelde okuyanlar salak ama devlet okullarında bölümlerini 8 yılda zor bitiren çakma solcu ve ülkücüler çok zeki insanlar hepsi atomu falan parçalıyorlar aq.lan en azından özel üniversitelerde iyi kötü insanlar derse falan giriyorlar sizin gibi sikik ideolojilerini yarıştırmıyorlar.
    4 ...
  2. 143.
  3. Bana göre Sınırlama getirilmesi gereken sistemdir, tıp fakültesindeki gibi bir sınırlama getirilmesi gerekir, ilk 40.000 ne giremeyen kişi tıp fakültesi

    okuyamaz, bunun gibi bir sınırlama genel anlamda uygulanması gerekir, üniversiteyi kazanacak zekaya, kapasiteye sahip olmayan kişiye doktor olarak

    güvenilmiyorda( doğru olanda bu) baba parasıyla öğretmen, avukat, mühendis olan kişiye Neden güvenelim, kısacası üniversiteyi baba parası olanlar değil

    kafa patlatan ve hak edenler okusun, bu ülkenin onlara ihtiyacı var parayla eğitimi satın alanlara değil.
    1 ...
  4. 142.
  5. Memur çocugu olarak rahatça okuduğum canım üniversitem istanbul ticaret üniversitesi. saolsunlar okul sonrası ito bağlantıları sayesinde beni işede yerleştirmişlerdir. mutluyum huzurluyum. iyikide özelde okumuşum. devlete zaten puanım yetmiyodu hahahah.
    0 ...
  6. 141.
  7. eğitimde fırsat eşitliği ekseninde tartışılırsa anlar ve hak veririm.

    ama vay şu puanla şunu okuyorlar, vay öyleler böyleler diye tartışmak bence yersiz.

    istediğin kadar götünü yırt o hukuk okuyacak, sen su ürünleri okuyacaksın. anlamadıysan anla, cebinde parası olan adam gider ne isterse onu yaşar.

    hee kıçını yırttın devlete gittin... hocanın vizyon sahibi de özelde kardeşim. çünkü o da daha çok kazanmak istiyor.

    dolayısıyla bi alan memnun veren memnun durumu oluşuyor. paranın olduğu her yerde bu vardır zaten.

    hal öyle olunca harç parası bile ödemeye erinen öğrenci ne söylese çok önemli olmuyor yani... lafın çoku.

    kendini de yırtsan bazı şeyler değişmez. hayatını bir şeylere adarsan değişir.
    0 ...
  8. 140.
  9. Üniversite mezunu işsiz kadrosunun oluşum nedenidir.

    hepsi için aynı şeyi demiyorum ama çoğu özel üniversite ticarethanedir.

    mesela sefaköy metrobüsün yanında arel diye kutuya benzeyen bir yer var. kapısında Üniversite yazmasa okul dışında her şey dersin.
    3 ...
  10. 139.
  11. Universite hayatimin ilk yilini gecirdigim okul bunlardan birisiydi. Bu sene devlet universitesine gectim. Sunu diyebilirim ki , ozel universitede hep hosgoru hakim. Yani ogrenciye yalaklanma yok, ogrenciyi insan yerine koyma var. Acikcasi ben parayi basip okuyanlardan biriydim ama gecis yapmak icin geldim boyle bir universiteye. Evet porschelarla gelenler var, harley davidson motorlarla gezenler audilerle bir araba dolusu kiz kaldiranlar, ama bunlari takmayacaksin okurken. Seninde imkanin olsa, bok atmak yerine o boktan devlet universitesi egitimine hass.ktir diyerek kosa kosa ozel universiteye gidecegini biliyoruz sevgili laf atan insan.
    5 ...
  12. 138.
  13. devlet üniversitelerinde 500 kişiyle eğitim- öğretim yapıldığını sanan geri zekalıları bizlere gösteren üniveresitelerdir.

    zaten 2 gram aklı olsa devlet üniversitesi tuttururdu adam. benim ki de laf-ı güzâf.

    etrafımda parası bol beyni kıt olan herkes bu tür üniversitelerdedir efendim.

    tabi koç gibi özel üniversiteler tenzih edilmeli neticede.
    1 ...
  14. 137.
  15. Öss'de sağlam puan yapmama rağmen tercih ettiğim üniversite. Gayet kaliteli bir eğitim aldık ve kaliteli bir ortamda yetiştik. Baba parası falan diyenlerin kendi başarılarını merak ediyorum.
    2 ...
  16. 136.
  17. kardeşimin okuduğu üniversitedir.

    farkı ne midir daha görmedik. ama şu bir gerçek ki devlet üniversitelerinin eski havası kalmadı. çoğu profesör artık sistemden daralıp özel üniversitelere gidiyor ders vermek için.

    eğitim sistemi siki tuttu biz neden kasalım kendimizi diyorlar. aydın üniversitesinde yıldız teknik'ten hoca vardı amk. yıldız teknik nere aydın nere ?

    he ben diyorum ama şu an bence haksızlık. kardeşim baba parası olmasa bir sene daha hazırlanması gerekiyordu ama direk üniversiteye girdi. haksızlık mı derseniz haksızlık.

    ama şöyle bir şey de var. babam götünü yırttı aga. biz rahat yaşayalım rahat olalım diye yıllarca çalıştı adam. o yüzden bok atmamak lazım biraz da kendi ailelerine bakmak lazım ki şurada çoğu insan ilk fırsatta özeli seçerdi parası olsa.

    not : devlet üniversitesinden mühendis olarak mezun olmuş biriyim. beni özel üniversiteye göndermediler.

    şunu da belirteyim ben üniversiteye girdiğim sene sırf benim fakültemde 19 tane prof vardı. ben giderken sayı 11'e kadar düşmüştü. şu an kalmamış bile olabilir.
    0 ...
  18. 135.
  19. Ayrıca olmalarıdır kimseye bir zararı yoktur. Bu okullara giden 100 kişiden 1i bile rasyonel bir kazanım elde etse toplum için kardır.
    (bkz: survival of the fittest)
    (bkz: Türkiye okuma yazma oranı 83%)
    0 ...
  20. 134.
  21. Burslu okuyorsanız size giren çıkan olmayan üniversitedir ancak bu daha lise kafasındakilerin okuyor olması kısmı doğrudur.
    2 ...
  22. 133.
  23. hukuk, tıp gibi bölümlerde devlet üniversiteleri ile arasında pek puan farkı yoktur. özellikle bu yıl komple ücretli bir hukuk fakültesi 350 puan civarıyla alım yaparken, devlet üniversiteleri 390'dan aldı. burslu özeller ise 450 leri geçmiş durumda.

    insanlar devlet üniversitelerinde 500 kişilik sınıflarda ders almak istemiyor. parası olan özele gidiyor.

    edit: abi neyi eksiliyorsunuz sınav sonuçlarını söyledim aq adamlar yüksek puanla almış ben ne yapayım
    1 ...
  24. 132.
  25. Vakıf üniversiteleri ile karıştırılan üniversitelerdir. Son zamanlarda Nişantaşı Üniversitesi reklamları billboardları süslüyor. Okulun adı Nişantaşı olmakla birlikte lokasyon sanırım Gaziosmanpaşa. (bkz: patron çıldırdı).
    1 ...
  26. 131.
  27. karının bile parayla tavlandığı ticarethanedir.
    1 ...
  28. 130.
  29. Bilkentin de ozel universite oldugunu hatirlatir her ozel universitenin de ayni kefeye koyulmamasi gerektigi bilinmesi gereken hede.
    Edit: devlet universitesinden mezunum ve ozel universite de master yapiyorum.
    6 ...
  30. 129.
  31. aileden zenginsen zorlama git diyeceğim üniversitelerdir.
    Hepside ayni kefeye konumamali (bkz: bahçeşehir üniversitesi) vs (bkz: sebahattin zaim üniversitesi) kiyaslanamaz bile ya.
    0 ...
  32. 128.
  33. Baba parasıyla okuyanlarin mekanı.
    esasen üniversite bile değillerdir.
    sonuçta para karşılığı bir diplomayi elde etme çabası var.

    Edit: sen kendini kandır. Kah kah kâh.
    5 ...
  34. 127.
  35. güzel bir sonuç alamayan sınavzedelerin ailesinin durumu iyiyse yolladıkları ünüversite.
    0 ...
  36. 126.
  37. vasat olanlarına tam burslu gidilmesi durumunda yüksek ihtimalle bir sene sonra bursunuzu kaybedersiniz. vasat sınırı canik olarak belirledim.*
    0 ...
  38. 125.
  39. Kaliteli, isim yapmış özel üniversiteler harici olanlar mezun kalitesini düşünmeksizin bölümler açıyor fakülteler açıyor. Şuan ülkede davadan çok avukat oldu bunların kaçta kaçtı büyük davalara bakabilecek yetiye, tecrübeye erişebilecek.
    1 ...
  40. 124.
  41. Ülkedeki eğitim kalitesini düşürdükleri aşikardır.
    ancak bu düşüş verilen eğitimden kaynaklanmamaktadır.
    Yetersiz öğrencileri sırf para kazanmak adına vasat puanlarla bünyelerine kattıklarından kaynaklanmaktadır.
    1 ...
  42. 123.
  43. burssuz gidenlerin aptal olduğu üniversitelerdir.
    1 ...
  44. 122.
  45. "Parayı basan okuyor yea" kafasındaki adamlar, 90bin sıralamayla devlet üniversitesinde okurken 10bin, 20bin sıralamadakilerin okudukları üniversitelerdir.
    Yurt dışı ve dil imkanları, fiziksel şartları açısından pek çok devlet üniversitesinden iyi durumdadırlar.
    Diğer yandan, son dönemde kampüs mantığı dahi olmadan, vasat bir akademik kadroyla, ticaret kafasıyla ortaya çıkmış türleri de bulunmaktadır.
    3 ...
  46. 121.
  47. halk içinde özel üniversite denmesine rağmen akademik hayatta vakıf üniversitesi olarak adlandırılan paralı eğitim kurumlarıdır. devlet üniversitesinde çok daha ucuz okuyabileceğiniz lisans yada yükseklisans bölümlerini burada 10 kat fazla paraya okursunuz. ancak puanları devlete göre oldukça düşüktür. mesela yükseklisans için hiç alakası olmadığınız bölüme bile (örneğin sözel okudunuz iktisat alanında master yapacaksınız) kaydınız yapılır, mülakatlar sohbet şeklinde geçer ve yüzde 99 kaydınız yapılır. bu okulların büyük çoğunluğu istanbul ve ankara'dadır. örneğin yıllık 15.000 tl, 4 yıllık 60.000 tl olan bölümler vardır. üstüne birde ev tutarsanız ve büyükşehir'de masraflarınız da çok olursa nereden bakarsanız bakın 4 yıl sonunda 100.000 ila 150.000 tl arasında bir masrafla okuldan mezun olursunuz. zengin çocukları için birebir, halk ve memur çocukları içinse ütopyadır. önlisans bölümleri (2 yıllık): 15-20 bin tl, lisans bölümleri (4 yıllık): 40-100 bin tl, yükseklisans ve doktora bölümleri ise 20 ila 80 bin tl arasında değişmektedir.
    1 ...
  48. 120.
  49. durumu olan kişilerin kesinlikle tercih etmeleri gereken bir kurum. imkanları çok fazla. bu üniversiteleri kuranlar genelde şirket veya holding sahipleri,ticaret odaları veya birlikler olduğu için daha mezun olmadan bile işiniz hazır oluyor. e adamlar kendisine eleman yetiştiriyor.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük