Bir çok devlet üniversinden yüksek puanla ogrenci alan ve bölümün ne olduğuna bağlı olarak çalışma katsayisinin değiştiği kurumlardan söz ediyoruz buralarda okuyan burslu insanlar da var. Burslu olmayıp sırf çocuğu istediği bölümü okusun diyerek elini taşın altına sokup tüm birikmiş parasını bu okullara bayanlar da. Kısacası asıl sığırlik hiçbir bok bilmeden konusmak ve insanları yargılamak. Sanane dostum onun bunun parasindan? Ozele giden bayanların çoğuna orospu gözüyle bakacagina dünyaya daha geniş bir pencereden bak bence.
Manitasini ozel unide okuyan elemana kaptirmis gencin soylemidir. Ulan ben de devlet unide okuyorum ama bu kadar da yuklenilmez ki ne bu hirs, şimdi sakin ol ve elindeki klavyeyi sakince yere bırak.
Paralı eğitim veren vakıf üniversiteleri, 2013-2014 eğitim-öğretim yılı ücretlerini ilan etti. Buna göre en fazla fiyat genellikle tıp, diş hekimliği ve eczacılık fakülteleri için belirlenirken, lisans programlarının ücretleri 14 ile 30 bin lira arasında değişiyor. Ön lisans programları ise 8 ile 14 lira arasında değişen ücretler talep ediyor.
Vakıf üniversitelerinin tıp ve diş hekimliği gibi bölümlerinin yıllık fiyatları 27 ile 50 bin lira arasında değişirken, iki yıllık önlisans programlarının fiyatları ise daha düşük fiyat aralığında seyrediyor.
Şimdi bu habere göre ortalama 20-25 bin lira senelik 4 sene okusa bu rahatlıkla 2 sene çaksa 150 bin lira kitap yiyecek yol masraflar 4-5 sene için 50 bin lira 200 bin lira konuştuğumuz rakam bu bu parayla bir baba çocuğu için bir iş yatırımı da yapabilir veya oğluna benim oğlum avukat doktor oldu diye bir misyon da yükleyebilir.200 bin lira yada diploma eğer ticaret yeteneği varsa çocuk 10 bin lira ile bile neler yapar şaşar kalırsınız.
Bu üniversitelere girmek kolaydır kimse aksini söylemesin çok tanıdığım var ama çıkması zordur keza açık öğretim bile çok kolaydır ama işin içinde az bir para olduğu için belki de olmayan sınıfta kalmalar çok görülmektedir çünkü akan musluğu kesmek istemeyen idare işleri zorlaştırabilir bu durum hoş görülmelidir kazanç kapısı.
Birde şu taraftan bakmak lazım milli piyango diye bağıran bir adamdan bilet aldım geçen gün adama dedim kimliğini göster diye ben mühendisim abi ne işim var kaçakla göcekle dedi diğer kimliğini de gösterdi acaba o özel okulda mı okudu sanmıyorum özel okuldan mezun olanlarla normal okullarda okuyanlar arasında işe girme olasılığının kime göre avantajlı olduğu konusuna pek vakıf değilim sadece tahmin edebilirim sonuçta Türkiye de çevren varsa iş sahibi olursun herkes böyle düşünür şimdi iş kursak en yakınımızda kim varsa güvenebileceğimiz onu işe alırız bu bir gerçektir şimdiye kadar başvurduğum hiç bir iş pozisyonundan geri çevrilmedim ve hatta bizimle çalışmak istediğinizden emin misiniz lafı bile beni çok gururlandırdı (vasatın üstüydü şirket) bir işe başlarken üniversite değil insan olabilme potansiyeli ve kişinin aurası çok önemlidir ne iş yaparsanız yapın doğru dürüst yapın önemli olan en önemli nokta budur.
1- Önce sorarlar eğer kisme çıkmazsa kendisi seçer.
2- Ben çalışmadım zaten o yüzden geç bitti, ama çalışan arkadaşlarım çok fazlaydı.
3- 3 - 5 kere olmuştur.
4- Calculus hariç hepsi.
5- Okulda seks öğrenmedim. Yazar gibi insanların üniversitelere nasıl girdiğini öğrenmeye çalıştım her zaman.
Neyse sonuç olarak; Eğitim sisteminin bu kadar boktan olduğu bir ülkede ineklemeyen istediği bölüme devlet üniversitesinde giremez. Fakat o inekleyenler de bi boka yaramaz.
Türkiye'nin en büyük problemi üniversite olmamasıdır. - Prof. Dr. Celal Şengör.
Lise sonrası öğretim (eğitim değil) alıyorsunuz sonra gelip konuşuyorsunuz.
2007 de 9 eylül hukuk kazandım, amk ben gibi adam nasıl okusun hukuku, ibne hocalarım yüzünden iki senem boşuna gitti. antalyalı, ömrü turizmde karı kız peşinde geçmiş adam nasıl okusun hukuk.
neyse zaten 2. sınıfta da kalmıştım. tekrar öss'ye girdim 2009da ve yüksek bir puan ile istanbulda bi özel üniversiteye geldim. aylık 700 tl para veriyorlardı, sınıfı geçmek kolaydı ve işletme okuyacaktım. ayrıca iş çevrelerinde tanıdıkları da çoktu.
ama benim amacım sadece 4 sene üniversite okumak olduğu için çok umursamadım hiç bir şeyi.
2010 yazında okul bi duyuru yayınladı başvurdum sonucunda utah'a 3 ay staja gönderdi. ilk iphonemi de oradan almıştım.
2011 bir duyuru daha ve erasmusa başvurdum. ilkokuldan beri gayet iyi ingilizcem vardı, ee hem antalyalı olmak hem de manavgata anoloduda okumak önemliydi ingilizce için. neyse 3. sınıfın ilk dönemi için gittiğim avusturyada bir dönem daha uzattım 2 dönem kaldım. aylık 600 euroya yakın da para veriyorlardı, sağolsunlar.
dersler kolay olduğu için okulu rahat bitirdim. yaklaşık 3.70 ortalama falan vardı. nasıl aldım ben de bilmiyorum ama öyleydi.
en son mezun olacağım yıl aldığım burs 1000 tl civarıydı ki aylık iyi paraydı benimi çin.
ayrıca üç ayrı hocam 3 farklı iş buldu ki en kötüsü 2.700 tl idi aylık. benim kendi tercih ettiğim ise bambaşka bir şey oldu ancak. o başka bir konu belki sözlük yazarlarının itiraflarında anlatırım onu, maalesef çok acı bir olay yaşadım. daha kendime gelemedim, hatta sözlüğe bile sardım sıkıntıdan resmen !
şimdi geriye dönüp bakıyorum da bu kadar sığır olduğum için kendime kızamıyorum. bırak millet bari kızsın bana!
bunların bazıları genç bakış programında utanmadan otoparkın küçük oluşunu şikayet ederler. bazıları burslu okuyan arkadaşları kendi ortamları arasında çıban gibi görürler hatta bazı utanmazlar ahlaksızlar, aşağılıklar onları okulda istemediğini açıkça dile de getirir.
elbette tüm zengin çocukları ve özel üniversitede okuyanlar için geçerli değil bu ama tabiri caizse zengin piçi olarak adlandırdığımız züppe takımından olanlar böyle salaklıklar yapmaktadırlar.
hayatta kimsenin kötülüğünü istemedim ancak sahip oldukları ile başkasını ezmeye çalışanların dibe vurmasını istiyorum şu hayatta. ibret olsunlar diye.
aranızdan burslu okuyanları hakir görenler için allah'tan tek dileğim, ne gençliğinizin ne de sizleri süs köpeği gibi sırtlarında taşıyan ailelerinizin parasının hayrını görmeyin. çünkü siz aşağılık yaratıklar bunu hak etmiyorsunuz.
aşalık kompleksi olan insanların beyanıdır. eğtim ve çevre açısından çok avantajlıdır. ezik geldiniz ezik gideceksiniz. para sizden çıkmıyo nasılsa kasmayın bu kadar . para var huzur var.
(bkz: zenginin malı züğürtün çenesini yorarmış)
''devlet üniversitesini kazanıp, ben gecelerce finallere çalışıyorum, son paramı taksiye veriyorum. düzenli bir sex hayatım da yok. neden ben? özel üniversiteliler öyle mi? sallıyım da biraz, içim rahatlasın'' diyen bir sözlük yazarının sığırlar diye nitelendirdiği gruba giriyoruz galiba. bırakıyorum okumuyorum, çok kanıma dokundu be sözlük. sığırmışız meğer.
Türkiye'de bulunmayan sığırlardır. Çünkü türkiye'de özel üniversite yok. ee ama para veriyosunuz, diyenler onlar vakıf üniversitesi olarak geçiyor. aldıkları paranın büyükçe bir kısmını burs olarak vermeleri gerekiyor, kendi okulum adına doğrudur da diyebilirim.
kendini çok bi bok sanan esas sığırların söylediği sözdür. ulan demeyim demeyim diyorum da birader, senin ülkendeki devlet üniversiteleri sanki dehşet vahşet eğitim veriyor da kalkıp bunlara sonra bir de buralarda okuyanlara laf ediyorsun. bir kere kafadan girdiğin öss gibi ,ya da yeni ismiyle her ne haltsa, saçma ötesi çoktan seçmeli ve sözüm ona neyi ölçtüğü belli olmayan bir sınavı başarıyla geçtin diye sen iyi bir cacık olmuyorsun. kaldı ki bu sınav senin sığır olduğun veya olmadığın gerçeğini değiştirmiyor. sen kabul etsen de etmesen de bir çok özel üniversitedeki eğitim kalitesi hemen hemen devlet üniversitelerinin tamamına yakınından daha iyi bir kaç istisnayi saymazsak. bunları bitirdiğinde de devleti bitirdiğinde de sonuçta torpilin yoksa büyük ihtimal işsiz kalıyorsun. ya da torpilin varsa istersen hakkari de oku istersen lise mezunu ol çok kral iş bulabiliyorsun.bu ilk kısım idi.
şimdi esas olay olarak öğrenci boyutunda incelersek; ki bak genç adam, sen sosyal hayat namına tek yaptığın gittiğin okulun cafesinde ( artık nasıl olduğunu söylemiyorum bile ) bütün gün batak oynarken bu adamlar krallar gibi geçiriyor. ha çok mükemmel çevren mi var? yok arkadaşım kusura bakma ama maalesef devlet üniversitelerinde de sığırlar var çoğunlukla. ya kafayı dersle bozmuş tipler, ya tamamen siyasetle ilgilenenler ya da tek düşündüğü bi kız bulsak da yatağa atsak/ şöyle zengin bi çocuk bulsam düşüncesinde olan çok büyük bir kesim var. kimse bana aksini iddia etmesin. özelde de var evet ama devlette de var. sığırlığın bunlarla alakası yok yani.
sonuç olarak bu kadar sinirle yazdım şundandır ki bir çok okul gezdim hem özelde okuyan hem devlette okuyan. ama büyük çoğunluk olarak özelde okuyan arkadaşlarım çok daha memnunlar hayatlarından devlettekilerin ise genelde berbat bir sosyal hayatı ( parasal durumla alakalı değil) var. kendimde türkiyenin sözde iyi sayılabilecek üniversitelerinden birinde okuyorum sığır mıyım bilemiyorum ancak sığır gibi bir hayatım var ondan eminim.
Niye özel üniversite ile bağdaştırılıyor sığırlar. O sığırların bir çoğu hayatımız her yerinde. Adamlar hiç olmazsa okuyorlar ve eminim başlığı açan denyodan daha insandırlar.
harbi sığırdırlar. nereden biliyorum? bende sığırım. ayrıca özelde okuyan kızlar orospu değildirler sadece güzeller özelde okuyan erkekleri de annen doğurmadı orospu çocuğu değiller rahat ol.
Burslu okuyarak her iki tarafla da taşşak geçmektir. biri gider devlet üniversitesinde okur prof. U anca kitapların önsözünde görür, öteki dünyanın parasını verir biz ise hem 5 kuruş vermeyiz hem en iyi hocalardan ders alırız hem de bunlarla taşşak geçmeyi bir borç biliriz.