her özel üniversitede parayla geçmezsiniz, bir kıbrıs ydü diş hekimliği vardir ki evlere şenlik hem parayla okuyorsun hem köpek gibi ders çalişiyorsun.
kamuoyuna göre başarı sağlamış devlet üniversitelerinin daha iyi olduğu düşüncesinin olduğu karşılaştırmadır. bana sorarsanız bir tıbbı mesela yüzde 50 bursla okumak da bir başarıdır. fakat genelde dikkat edilirse burslu okuyan öğrenciler nerede okuyorsun sorusuna cevap olarak falanca üniversite ama burslu derler. kendilerini hemen burslu okumayanlardan ayırma isteği vardır ki bu da doğaldır. çünkü genel kanı özele gidenlerin zengin, başarısız, baba parası yiyen bohem tipler olduğudur. bu genelleme yanlıştır. kimisi şehir dışında ödeyeceği parayı şehir içindeki özele vermek ister. kimisi özelin imkanlarını daha iyi bulduğu için onu devlete tercih eder.
ikisininde sonunun aynı hikayede buluşmasıyla son bulur ve ortak kanaat olarak " hay mk keşke okumasaydık daha iyiydi neyse bari askerliğe yaradı" demesidir.
Üniversiteden ziyade kişinin eğitim hayatı boyunca sergilediği bireysel performans göz önünde artık. Eski de kaldı artık falanca universiteden mezunum demek.
atıyorum bir mühendislik pozisyonu var. devlet üniversitesi o sene 400 mühendis mezun verdi diyelim. 40 şirket 2 eleman alsa, geriye kaç kişi boşta kalıyor?
kapiş. bu işin artık özeli geneli yok. harvard'dan mezun olsan bile işsiz kalma şansın var. overrated bulurlar mesela.
o yüzden odtü'lüyüm ortalığı sikerim, boğaziçi'liyim müdürlükten aşağı çalışmam ayaklarını bırakacaksınız.