özel var özel var. bilkent ise ve tam burslu kazanılmışsa tabi gidilmelidir ama daha ismi bile bilinmeyen sürüyle özel okul var işte bunlara gitmek aptallıktır bence.
ozele git bekleme. baska sehirde devlet kazansan ve bir sene daha dershaneye gitsen kitap alsan yine ayni para. ama biraz zenginsen git cunki ilk gittiginde asagilik kompleksi yasaman olasi , hayati boyunca devlet okulunda okumus bir memur cocuguysan kaldiramazsin oralari.
Özel üniversite candır , gerek güvenliği , gerek hocaların ilgisi , gerek sosyal imkanlar , tabii ki özel , ama bilkent gibi abartılmış bi okula gidersen lanet edersin benim gibi , 2 sene de hazırlık okur götüne girer , abartıldığı kadar da güzel değil , kampüs gereksiz büyük , paran ve araban yoksa sıçtın otostoplar seni bekliyor , haa yok benim gibi araban varsa ve ayağını yerden kesicek tipdeyse git. Tabii tobb çankaya thk bunlara da baka bilirsin.
top5 teki devlet okullarina giremiyorsaniz, ister burslu ister burssuz olsun imkaniniz varsa ozele gidin. devlet okullarindaki dalyaraklardan bir bok ogrenemez, boş gelir boş gidersiniz.
öğrenmek hicbir zaman aptallik olmamistir. oyle veya boyle ogrenmek gerekir. param olsa ozel üni okurdum fakir oldugumdan devlet unisi okuyorum. valla ciddi konusursak ben bildigin lise 6 yi okuyorum suan. amk boyle uninin.
Şehir içi devlet üniversitesi kazanabildim mi ?
a.) Hayır: özel üniversitede okumak çok daha mantıklı olacaktır. kendi şehrinde bir özel üniversitede okumak daha mantıklı olacaktır. hem özel hayat hem de maddi açıdan.
b.) Evet: mal mısın amk devlet üniversitesine gideceksin.
Dört yıllık fakültelerden bahsediyorsak işin rengi değişiyor. Eğitim kalitesi, yaşadığın şehre yakınlığı, staj imkanları, kalacak vb. bir sürü sik sik sorunlar çıkar karşına. Bana sorarsan maddi imkanların el veriyorsa en iyisi şehir dışında okumak.
Ayrıca özel üniversitede edineceğin arkadaşlar ile devlet üniversitesinde tanışacağın tipler çok farklıdır. Özel üniversite Porsche, devlet üniversitesi Doğan SLX'dir, samimidir, gerçektir.
değişen durumdur. bilkent, koç ve sabancı gibi üniversitelerin iyi bölümlerine para yetmez. o üniversiteler de kafası olanı alır. iş olanakları fazladır.
Değildir fakat parayı verip başarılı olmak bir yere kadar olabilir.
O yüzden belli başlı yetenekli, kendini geliştirmiş elemanlar hakettikleri mevkilere gelemezler. O mevkilere gelen insanlara bakıp ulan ben her konuda bundan daha üstünüm ama o nerede ben neredeyim. işte o özel üniversite okuyanlardan bir kısmı zaten çoktan haketmiştir o makamı.
gayet mantıklıdır. param olsa ne kasacam olm üniversite sınavı falan diye. mal mısınız siz. önemli olan diploma zaten. sikmişim devlet üniversitesini. zaten param var gelecek kaygım yok elimdeki diploma ile kime neyin artistliğini yapacam. basarım parayı okurum üniversiteyi geçerim işimin başına.
%50 burslu istanbulda üniversite varken rizede devlet üniversitesini tercih ettim. oraya verceğim parayı burda zaten harcıyorum lakin verdiğimiz para devlete gitsin diyerekten geldim buralara. galiba pişmanım.
Burslu ise veya ailenin bütçesine uygunsa değildir.
Anadolu'nun biryerindeki devlet Üniversitesi'nde okumaktansa, maddi imkanlar elverdigi surece istanbulda özel bir üniversitede okumak bana her anlamda daha mantikli gelmiştir... Bu arada;
isim yapmış bir devlet Üniversitesi kazanamayanlar, 2. Seferde kazanma umudu olmayanlar için geçerli tabiki.
Değildir. Çok mantıklı harekettir zaten okulda çevre yapıyorsun lan böyle düşünün. Mesela MBA yapcam herkes ödtü ütü falan diyor zenginin orada ne işi var en iyisi koç veya Bilkent