birşeyler tükettiğimiz doğrudur, ama ne tükettiğimiz için bu verginin alındığını hala anlamamaktayız, sorulduğunda hükümet "özeel, söylemeyiz" deyip konuyu kapatmıştır zaten.
imf'nin de özel raporunda belirttiği gibi dünyanın en pahalı benzinini kullanmamıza sebep olan vergidir. burada dikkat edilmesi gereken nokta; petrol fiyatının türkiye'ye gelişi yani yurda giriş fiyatının yüksek olmaması, tamamen devletin bize attığı kazığın gerçek adıyla ötv nin bir sonucudur.
mevcut hükümetin, en naçizane uygulamaları arasında olan ötv artışı biraz evvel haberlerde de tekrar ele alındı ve yeni zam beklendiği söylendi. bu yeni ötv artışı en geç haziranda kapımızdaymış.
zira lüks arabasına benzin alan adamı kayırmaktan çok, çiftçinin traktörüne koyamadığı, benzinliğe veresiye yazdırdığı ve tarım yapamadığı şu vaziyetin zarureti için tepki vermeliyiz.
(not: sigara yasağına da 12 gün kalmış ama o konuda bir şey diyemiyorum)
1999 depreminin mali etkilerini silmek amacıyla çıkarılıp, depremin ekonomiye açtığı zararın karşılanmasından sonra, hiç dokunulmayan vergidir.
ayrıca, önümüzdeki dönemde en çok sarılınacak olan vergidir, keza özelleştirmeden gelen paralar suyunu çekmiş olup, yeni kaynak yaratılamadığından, ötv'ye dayanılacaktır.
"biz zam yapmayan hükümetiz"
doğrudan demokrasiye inanan halkımızı, gelecek olan ötv'ye karşı harekete geçmesini bekliyoruz, malumnuz bu işler cumhurbaşkanını seçmekle olmaz bir tek... halk yönetime katılmalı...
memleketin kaymagini yiyen %10 luk kesimin daha kaymakli yasamasi için diger %90 lik kesimden her turlu sekilde alinan vergi. idarecilerin bu vergiyi yerli uretim mallarina koymaktansa ithal mallara koyup ulkedeki uretimi arttiracak kadar zekalari olduguna gore ve bu vergiyi uygulama konusunda imf nin yani amerikanin baskisi olduguna gore var bu iste bir bit yenigi.
otomotiv'de %37 olarak mal bedelinin üzerine eklenen meblağdır. mal bedeli olarak belirlenen ise, bayinin otomobili müşteriye satarken kestiği faturadaki son değerdir, onun üzerine %18 kdv ve %37 ötv eklenir ve kol gibi girer adama.
içtiğim 4,25 ytl değerindeki sigaramın fiyatının 2,47 ytl ötv ve 0,65 ytl kdv nin etkisiyle* oluştuğunu bilmek bu vergiyi oluşturan tüm unsurlara diyafram nefesimi kullanarak küfür etmeme sebep oluşturmakta...
türkiye'nin hala ucuz bir memleket oldugu anlayisinin savunulmasina karsin, bu memlekette yasamanin son derece pahali oldugunu kanitlayan olgulardan sadece bir tanesidir bu "özel tüketim vergisi".
günlük hayatta kullandigimiz bir çok malin fiyati, avrupa'da türkiye'dekinden ucuzdur.
arti avrupa'da bu kadar vergi yoktur ve ödenen vergiler, vatandasa fazlasiyla geri döner. türkiye'de ise ödenen yiginla vergi ödendigiyle kalir ve devlet bu vergilerle vatandasin hayatini kolaylastiracagina, memleketi yasanmaz hale getitmek için elinden geleni yapar ve bunu gayet güzel basarir.
turkiye'de hemen hemen her üründen yüksek oranlarda alınan bir vergi çeşidi.
avrupa'da değerli eşyalar (elmas vb.), değerli içkiler gibi ürünlerden alınan vergi çeşidi.