üniversiteyi iş bulmak için okuyan, kendince haklı ama üniversite mantıgına ters durumu canlandıran, meslek lisesine gitmesi gereken mantıkların doğrudan bağlantı kurduğu iki ayrı olaydır. bence..
üniversite iş bulmak için degil kişisel gelişim, vizyon, belli bir alanda derinlemesine bilgi için okunur temel üniversite mantıgı gereği. iş bulayım diye giriyoranız, misal iktisat okuyup mezun oldugunuzda ezberlediğiniz iktisat teorileri haricinde bir şey bilmeyeceğinize, lisede muhasebe meslek lisesi (adı farklı olabilir de boyle bişey var) okuyup girin bir muhasebecinin yanına, 4 sene artı kimbilir ne kadar uzatılmış yıllar, artı mezuniyet sonrası boşta geçirilen donem ortalama 6-7 yıldır. 6-7 yıl boyunca edineceğiniz bilgi birikimi teorik bilginiz (liseden) yanında 7 senelik tecrube ile çok daha iyi şeyler yapabilirsiniz. Hatta aöf'ten tırt bi 4 yıllık bitirip çok tecrubeli ve üniversite mezunu olabilirsiniz. 7 yıl boyunca üniversite okurken para harcamak yerine 7 yıl boyunca para kazanması da cabası.. en az 500 tl den çalışsanız yılda 6 bin lira 7 yılda 42 bin kira yapar.. bi universite ogrencisinin okulu kitabı dersi , (tamam yedikleri içtikleri eşit öğrenci de şehir dışında değil diyoruz hem!) 250 tl fazladan harcıyor olsa, yılda 3 bin 7 yılda 21 bin tl eksiye gider.. aralarındaki fark TL olarak; 53 bin tl!!! Ve 7 yıllık bir iş tecrubesi!
Üniversite iş bulmak için okunan şeydir! diyecekseniz bu mantıkla hareket etmek daha akıllıcadır. Ne yani? yoksa siz herkes okuyor ben de okumalıyım diye mi okuyordunuz bilinçaltınız yüzünden?
81 ile üniversite açmaya çalışan hükümetin politikaları sonucu gerçekleşmiş eylemdir. artık sayelerinde üniversiteli olmak da yetmiyor. bu kadar okul açacağına önce istihdam sağla...
650 tl maaş alan üniversite mezunu gişede çalışan bankacılar bu başlığın en güzel örneğidir. tabi direkt satış yetkilisi olarak çalışanları da unutmayalım.