özel sektör ile kamu arasındaki fark

entry59 galeri1
    59.
  1. 58.
  2. bir taraf yatar, bir taraf çalışır.
    0 ...
  3. 57.
  4. ailemde hiç memur yok ama anlatılanlara göre rüya gibi bir şeymiş......
    1 ...
  5. 56.
  6. Ozeldeyim Dün gece saat 1 e kadar çalıştım Mesela .. devlette olsam maksimum günde 5 saat çalışırdım. Sonra sohbet muhabbet.
    0 ...
  7. 55.
  8. Birinde g.tunuzu yalarlar
    Diğerinde g.tunuzden kan alırlar.
    1 ...
  9. 54.
  10. 9 sene özelde çalıştım, fabrikadan plazalara kadar her işi gördüm canıma tak dedi özel sektör köpek gibi kpss çalıştım sağlam puan alıp memur oldum, mülakatsız, torpilsiz, şimdi mis gibi işim var, haklarım var, iş tanımım var, çok çalışıyorum demiyorum ama sorumlu olduğum işin en iyisini yapıyorum çok şükür. memurlar çalışmıyor, aldığı para haram diye bık bık bık genelleme yapan ibnelere tek sözüm var kudurun amq
    4 ...
  11. 53.
  12. ( işçiler için ) kamuda ay başı gelince "yhaa oradan para gelecekti buradan gelecekti çekler döndü senetler patladı" gibi dertler olmamaktadır. ay başı gelince gider bankadan mayışını çekersin.

    özel sektörde patron lütfeder ise ayın 10-15 i gibi maaşını alırsın. çoğu zaman yarısını anca alırsın. bak o da lütfeder ise. 20 senedir özel sektördeyim 5 tane şirkette çalıştım bir tanesinde bile çalışarak kazandığın maaşı "çalışıp kazandığın" hissi ile veren adam görmedim. bu 5 şirketten 3 tanesi de bildiğin ağzından allah kitap düşmeyen adamlardı..

    he özel sektörün kendi açımdan tek avantajı aşırı rahat olması. karışan yok müdür yok amir yok. işini yaptığın sürece kalan sürede ne yaptığını sormuyor kimse. tabi her yer böyle değil.
    4 ...
  13. 52.
  14. Birinin hakları yasalarla korunur (657'ye tabi olmak), diğerinde hak mak yok, patron ne derse o...
    3 ...
  15. 51.
  16. Özel sektörü bilirim de kamuda hiç çalışmadım. Özel sektörde kör tuttuğunu, topal yakaladığını öper.
    3 ...
  17. 50.
  18. kamu öpene, özel sektör ise öpülene maaş verir.
    5 ...
  19. 49.
  20. biri varki sömürücülüktür işci hakkı diye bir şey yoktur tamamen ticaret tir
    0 ...
  21. 48.
  22. Özel sektör uyurken bile çalışmanızı ve hiç para istememenizi diler, kamu sektörü ise tatil vermeye ve zam* yapmaya bayılır.
    2 ...
  23. 47.
  24. 46.
  25. kamu: çalışmasanda paranı alırsın zeki ve çalışkan olmana gerek yoktur
    özel:3. hatanda kapıya koyarlar çok çalışırsın, yalaka olursan tutulursun.
    3 ...
  26. 45.
  27. bence kesinlikle kamunun rahatlığıdır daha garantili olmasıdır.
    0 ...
  28. 44.
  29. kamu sektörü çok rahat özel süründürür mantığı yüzünden kpss giderek zorlaşmıştır. açık ve net.
    4 ...
  30. 43.
  31. birisi çalışkan şartı olma yeri iken diğeri yan gelip yatma yeridir.
    2 ...
  32. 42.
  33. tatiller, izinler özellikle doğum izinleri.
    maaşı iyidir.
    3 ...
  34. 41.
  35. kamu daha stabil bir çalışma ortamı sunar. performansa dayalı değerleme olmadığı için hırslarınız, hedefleriniz törpülenir. ama bunun yanında güven hissi, daha sarih ve kontrollü bir hayat sürme fırsatı sunar.

    özel sektördeki en büyük risk çalışma ortamının acımasızlığı, yoğun iş rekabetidir. zira işletmeler kamunun aksine "kar" elde etmek için kurulur. bu da işletme ortaklarının bu amaç doğrultusunda, çalışanlar arasında daima rekabet ortamı yaratmak istemesine neden olur. amaçlanan, bilimdeki doğal seleksiyon gibidir. ama bu arada emekleri boşa giden bir çok düzgün insan sistemin dışına itilebilir.
    ancak özel sektör, "çalışanın sürekli güncel ve kendisini geliştirebilir olması" gerekliliğini şart koşar. bu vesile ile isteseniz de istemeseniz de, kariyer hedefleriniz varsa bu paralelde davranmak zorunda kalırsınız. aksi halde ya alelade bir çalışan olarak kalır, ya da kapı dışarı edilirsiniz. zira bir ast, fırsatları değerlendirip amirinin üstüne bile çıkabilir.
    3 ...
  36. 40.
  37. iş kolundan iş koluna değişir. kamuda 10 tane hizmet sınıfı var. mesela genel idare hizmetleri sınıfı için elbette kamu sektörü deneyim ve tecrübe kazanmak adına, yüksek maaş imkanlarıyla caziptir. ancak teknik hizmetler sınıfında bir adam kamuda çalışırsa harcanır. sağlık hizmetleri sınıfı için ise eğer tıp fakültesi mezunu değilseniz yani sağlık memuru veya hemşire iseniz kamu tavsiye edilir.
    1 ...
  38. 39.
  39. Devletten aylık Allah'tan sağlık derdi annem hep.

    Kamu gibisi mi var.
    3 ...
  40. 38.
  41. kamuda haftasonu çalışma olmaz, mesai uzamaz, maaş tam gününde yatar, stres daha azdır. maasida fena degil. valla fazladan bin tl maaş verseler bile özel sektöre geçmem.
    4 ...
  42. 37.
  43. patronlar emek sömürücüsüdür daha az para ile daha çok işgücü istemekte ve bunun tadını aldığındaysa canavara dönmekte. sigortaları asgari ücretten, yemek ücreti minimumdan yol ücretini keserek insanlıktan çıkabilir. aynı işi daha ucuza yapacak birini bulursa tazminatta ödemeyecekse beş dakika düşünmeden çıkışını verebilir. kamuda özlük haklarının ön planda olması daha cazibeli kılmakta.
    2 ...
  44. 36.
  45. kamudan şaşılmaması gerektiğini ispatlayan farktır.
    1 ...
  46. 35.
  47. ilk girişteki maaş farkı. devlette her zaman yüksektir. en azından sermaye yapıp kendi işini kurabilirsin. yıllardır gözlemlediğim kadarıyla devlete gir yat mantığı diye bir şey yok. çok iyi devlet kurumları da var.
    3 ...
© 2025 uludağ sözlük