özel okul ile normal okul arasındaki fark

entry58 galeri3
    1.
  1. normal okulda biz tahtaya " ali, gel " yazarız, özel okuldakiler ise "ali" yazıp 3152'ye gönderirler ve ali gelir.

    http://img21.imageshack.u...161529051583331355287.jpg
    18 ...
  2. 2.
  3. 3.
  4. 4.
  5. 5.
  6. 6.
  7. aradaki fark, okula "insignia" veya "şahin" ile gitmektir. bu kadar basittir(!)**
    1 ...
  8. 7.
  9. özel okulda öğrenci her zaman haklıdır, devlet okulunda öğretmen.
    6 ...
  10. 8.
  11. devlet okullarında bilgisayar odalarında 12 inch tüplü monitörlü, traktör sesi çıkaran kasaların başında sıra beklenirken, özel okullarda ipad teknolojisiyle bağdaştırılmış beyincikler farkı.
    5 ...
  12. 9.
  13. kısaca öğretmen farkıdır.
    özel okul öğretmenleri anlayışlı, normal okul öğretmenleri ise tamamiyle karamsardır ve öğrenciyi sınıfta bırakmak için herşeyi yaparlar.
    üstelik bir halt öğretemedikleri halde.

    (bkz: bu öğretmeni kim öğretmen yapmış aq)
    5 ...
  14. 10.
  15. özel okul renkli bir tv gibidir, devlet okulu siyah beyaz tv gibidir.
    3 ...
  16. 11.
  17. normal okul bütün yarışmalarda kayırılır. özel okula karşı önyargı vardır. ne kadar iyi olursa olsun her daim kaybetmeye mahkumdur. bu yüzden katılmaya gerek bile yoktur yarışmalara. boşa kürek çekmesin kimse. * *

    edit: eksileyen arkadaşım sen de karşısın herhalde özel okullara?
    1 ...
  18. 12.
  19. 13.
  20. fiyatı

    çoğu zamanda sadece fiyatı.
    3 ...
  21. 14.
  22. +15.000 TL - +20.000 TL arasi bir sey.
    0 ...
  23. 15.
  24. bi fark yoktur,sadece kızların etek boyları daha kısadır *
    3 ...
  25. 16.
  26. devlet okuluna giden öğrencinin babası işçidir emekçidir. Hakkı yenir. Özel okula giden öğrencinin babası burjuvadır. Hak yer ve zamanın da hak yiyerek bu günlere gelmiştir.

    edit:eksilere bakıcak olursak sözlük burjuva kaynıyor.
    7 ...
  27. 17.
  28. devlet okulunda 40 kişilik sınıfta hem eğitim görüp hem hayatı öğrenirken,kırk yılda bir soru çözmek için tahtaya kalkarken,öğretmene kendini göstermek için bilmem nereni yırtarken özel okulda 18 kişilik sınıflarda el bebek gül bebek laylaylom eğitim alırsın.bir konuyla ilgili soruları 2 hatta 3 defa sana sıra gelerek çözer öğrenirsin.ne kadar kötü , tembel, yaramaz da olsan hep cici veletsindir.
    6 ...
  29. 18.
  30. bir özel okul rehberlik hocasının aforizması;

    ilkokul öğrencisine; "sen devlet okulunda olsan dayak yerdin"

    varın gerisini siz düşünün.
    2 ...
  31. 19.
  32. veli toplantısında karşılaştığınız bayanlar (dikkat bayan dediğine göre özel okuldan bahsediyor yazar) taş gibi olurlar. devlet okulundakiler toplantıya bile gelmezler (ki gelmesinler de zaten).
    0 ...
  33. 20.
  34. özel okulda öğrenci öğretmenler odasına girdiğinde öğretmenler ayağa kalkar. öğrenci sıra dayağına çeker. hepsini yok yazar. normal okulda tam tersi.
    2 ...
  35. 21.
  36. keşke devlet okulu öğretmenleri gerçekten fedakar olsa da özel okula gerek kalmasa
    0 ...
  37. 22.
  38. ilköğretimi kolejde liseyi devlette okumamala bu kıyaslamayı fazlasıyla yapabilecek yetideyim.

    Kolejde

    -sınıf mevcudu az
    -hocalar her konuda daha ilgili
    -arkadaşlar genelde şımarık, herkes kendi istediği olsun ister orta yolu bulmak zor
    -öğrencilerin öğretmenlere saygısı pek yok, rahatsız edici.
    -çalışkan ve zeki aynı zamanda bürokrat ya da yönetici çocukları daha çok ilgi görüyor.

    Devlet okulunda

    -sınıf mevcudu kalabalık
    -öğrenciler biraz daha kaba saba gelmişti bana
    -arkadaşlara alışmam çok güç oldu, çakma converse giyip mahallenin serseri tiplerine 2 paket sigara için kendilerinden ödün veren kızlar tanıdım,
    -erkekler daha beyefendiydiler kolejde piç tip çok fazlaydı.
    - öğretmenler salla başını al maaşını felsefesi güdüyor.
    - babanız yöneticiyse burada da torpillisiniz.

    Kolej günlerim çok daha özel çok daha güzel ve en sağlam dostlarımı edindiğim okuldur kolej..
    Aile yapısı, sosyo-kültürel açıdan falan o okulumdaki insanlarla daha uyumluydum. Devletteki çoğu kimse ile anlaşamadım.
    1 ...
  39. 23.
  40. vakıf üniversiteleri hoca öğrenci ilişkileri ile, eğitim kalitesi ile birkaç adım öndedir. bunları devlet üniversitesinde okuyan birisi olarak yazmak hoşuma gitmiyor ama durum bu.

    öncelikle bazı arkadaşların da değindiği gibi sınıf mevcudu çok fazla devlet üniversitelerinde. bu da eğitim kalitesini oldukça düşürüyor. yurdum üniversite öğrencisinin lise alışkanlıklarını bırakamadığını göz önüne aldığınızda bu durum oldukça rahatsız edici.

    hocaların hepsi değil ama azımsanamayacak bir kısmı "hocalığın" hakkını vermiyor, veremiyor. sosyal bilimler dalındaki bir bölümde okuyorum ve dersime giren hocalardan bir belki ikisi hariç diğerlerinin hiçbirinin sağlam bir edebiyat ve tarih bilgisi olmadığını söyleyebilirim. benim nazarımda hocalık, öğrenciye kitapta olandan fazlasını katabilmektir. türk siyasal hayatı dersini anlatırken sabahattin ali'den de nihâl atsız'dan da fakir baykurt'tan dabahsedilmelidir.
    ortadoğu dersine giren bir kimse modern ortadoğu tarihi bilgisi ile yetinmemeli, üç dinin tarihini, bu dinlerin mezheplerini iyi bir şekilde bilmelidir ki öğrencilerine katma değeri olsun.
    vakıf üniversiteleri kendi kadrolarını yeni yeni kurduklarından ve genelde başka okulların önemli hocalarını bünyelerine topladıklarından böyle bir sıkıntı söz konusu değil onlarda.

    bununla birlikte hoca-öğrenci ilişkileri de çok farklı. sebebinin para olması ya da olmaması pek önemli değil. kaynak sormak için gittiğimiz hocaların karşılık olarak asık surat sunduğunu, kimi arkadaşlarımı ise azarlayıp yolladığını biliyorum. düşünebiliyor musunuz? üstelik bunlar türkiye'nin doğusundaki üniversitelerde de olmuyor.

    bununla birlikte okullarda siyasîleşme almış başını gitmiş durumda. kimi okullarda derslerin engellendiğini, kimi okulların yurtlarında ölüm listeleri asıldığını, kimi okullarda farklı giyinmenin sorun yarattığını biliyoruz. kalabalık olanın tahakküm kurduğu yer, isterse yere iğne atsan profesör çokluğundan düşmesin taraftar derneğinin lokalidir okul değil. ülkenin anlı şanlı pek çok okulu da bu durumdadır ne yazık ki.

    üniversiteye hazırlanan ve imkânı olan arkadaşlara şunu söylemek isterim:
    önyargınız dolayısıyla vakıf üniversitelerine kapılarınızı kapatmayın. ben bunu yaptım ve bir vakıf üniversitesini -ailemden gizli bir şekilde- tercih listemin aşağısına koydum.
    keşke en üste yazsaymışım diyorum, lisans olmadı yüksek lisans olur diye kendimi teselli ediyorum. siz bu hataya düşmeyin. imkânınız varsa kaliteli bir vakıf üniversitesinde eğitiminizi sürdürün.
    üniversiteyi meslek edindirme kursu olarak değil, kendini yetiştirme sahası olarak değerlendirin. son sözüm budur.
    0 ...
  41. 24.
  42. 1 aydır ozel okulda okuyorum gozlemlerım:
    Oncekı okulum-x anadolu lısesı-da sınıfta bırakılma adayı ogrencıler takdır aldı. Ve yıne ben oncekı okulumda belge alamazken son 1 aydır o okulda olmama ragmen takdır 'verdıler'. Ozel okulda ogrencıler sınavlara cevapları ogretmenden alarak gırdıler, oncekı okulumda sınavlar ogrencılere gırıyordu. Bırak soruları almayı cevapları almayı, kopya bıle cektırmıyorlardı. Devlet okulunda yarım gun bos ders olsa biri gelıp yoklama alır mutlaka ve onlar catır catır sısteme gırılır. Ozel okulda gunlerce gıtme devamsızlıgın degısmez. Cok adaletsız be sozluk hem devlet okulunda 2 not fazla alabılmek ıcın kendımı yırttıgıma acıyorum hem burada paranın gucuyle alınan puanlara. Devlette okuyan nıce basarılı ogrencı takdır alamazken burada tesekkur alan kısı sayısı 10u gecmez. Egıtım kalıtesıne gelınce farkı anlamıssınızdır zaten. Idare ve egıtımcılerın tutumundan dolayı devlet okulunda ogrencıler ıster ıstemez calısır. Devlet okulunun ogretmenlerı genel olarak daha bılgılı ve tecrubelıdır. Devlet okulunda okuyan ogrencılerın de avantajı budur.
    0 ...
  43. 25.
  44. Ozel okul rahatlik demektir. Devlet okulundaki gibi "Acaba hoca beni tum sinifin onunde rencide eder mi?" diye dusunup strese sokmaz. Direkt cevaplarin verildigi ozel okuldan da fayda gelmez ancak devlete gore her zaman daha iyidir. Bir kere ortalamayi yuksek tutarlar. Ogretmenler sizin uzerinizden ego tatmini yapmazlar. Eger derece sinifindaysaniz guzel gunler sizi bekliyor demektir cunku kendi seviyenizdekilerle takilirsiniz. Hocalar genellikle sozlu notunu yuksek verirler amaclari ogrencinin ortalamasini dusurmek degil, yukseltmektir. Kolejde ogretmenlere saygisizlik yapip sizi de sinir edenler olacaktir ama siz onlara uymayip saygili ogrenci modundaysaniz da hocanin gozunde bir numara olursunuz. Anlasilacagi uzere ozel okul her zaman daha iyidir.
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük