öncelikle zengin ailenin çocugu olma ihtimali vardır.Lisede gezer,tozar eğlenir.üniversitede de nasıl özele gidecektir.
ikincisi burslu okuyan modeldir.efendi çocuktur,etliye sütlüye karışmaz,oturur dersine çalışan öğrencidir.
dantel modeli olmadığı kesin olan insandır, ayrıca insanın modeli olmaz...
+ bu modeller hep böyle kardeş; 6 zincir çekiyorsun, sonra ters alıyorsun ipi, örümcek yapıp tekrar 6 zincir çekiyorsun bu model çıkıyor. *
cebinde bol para beyninde bi gram beyin yüreğinde bi nebze insanlık bulunmayan şahsiyetlerin onları cebinden çıkaracak kapasiteye sahip çocukları... boynuz kulağı ge.er hesabı...
ön yargılarla savaşmak zorunda olmayan insan modelidir.
mezun olduğunda muhtemelen iki dili akıcı konuşuyor ve avrupa'nın her yerinde yaşayabilecek bilgiye ve görgüye sahip olacaktır ama kendi soydaşlarının büyük çoğunluğu bunun önemini anlayamayacağı için kendisine erkekse piç, kızsa kaşar; her halükarda dinsiz gözüyle bakacaktır. çünkü türk insanının algısı oraya kadardır.
nasıl bir tezattır ki avrupa'ya gittiğinde de türk olduğu için ırkçılıkla, radikal islam yüzünden de katoliklerle uğraşmak zorunda kalacaktır.
kısacası ne yapsa bir şekilde bir sıfır yenik devam edecektir yoluna.
o yaşta bir çocuk siyasi ideolojilerden ne kadar anlar, ne anlar; özentilik düzeyinde bir ülkücülükten veya komünistlikten başka nasıl bir siyasi hüviyeti olabilir onu bilemiyorum ama özel okula giden insanların sosyalist olmaması gibi bir şeyin gerekliliğini anlayamıyorum.
nitekim eğitim gibi türkiye'de kalitesizliği bir dünya markasına dönüşen, alamet-i farika olarak niteleyebileceğimiz hayati bir konuda insanın en iyi eğitimi alabilmek için elinden geleni yapmasıyla onun sosyalizme olan inancını çarpıştırmaya çalışmak vicdansızlıktır.
eğitim bmw'ye binmek veya armani'den giyinmek gibi bir şey değildir ki.
elbette ki sadece ismi için kimi okullara gitmeyi tercih eden insanlar olduğu gibi o okullarda güç bela okuyan insanlar da var, eğitimi bir hayat mücadelesi haline getirmiş, iddia sahibi insanlar da var.