ortada açıkça bir pislik olduğu halde badem bıyıklının birisinin "yok öyle bir şey, ben inanıyorum bakın" demesinin, olayın altında diğer badem bıyıklıların olduğunun yeterince görstergesi olması sonucu cemaatçileri sorumlu tutmaktır.
sanmak ise olanın aksine inanma durumudur, sanmak yerine "emin olmak" denirse doğru olur, çünkü kanıtlarla %100 desteklenmedikçe emin olmak yanlış olur. baş zanlı kelimesi daha doğru olacaktır.
yapanların nurcu dersanelerinden olmaları ve olayın saçma sapan bir şekilde örtbas edilmesini önemsemeyenlerin "sanmak" kelimesi ile kurabildikleri cümle. olayın bütün gelişiminde hükümetin ve ösym'nin tutumunu gördük. polislerin sınavını da biliyoruz. daha ne delili bekliyorsunuz hayret doğrusu.
edit: fethullah'dan açıklama bekliyorsanız daha çok beklersiniz.
düşünce olarak doğrudur, neticede suçu sabit görülmeden kimseye suçlu muamelesi yapılmaması lazım. ancak bunun nedeni her yıl yapılan polislik sınavı sorularının bu cemaatlar tarafından aynı cemaat eğitim kurumları vesilesiyle kendi öğrencilerine dağıtılması ki benimde en az 10-20 arkadaşım sırf çıkar uğruna bu şekilde polis olmuştur. bunun nedeni kpss skandalında yaşananlardır. bunun nedeni tüm devlet kurumlarında yapılan mülakatlar neticesinde yedekten giren adamın alınıp yazılı sınavda dereceye giren adamların alınmayışıdır. bunun nedeni ergenekon, balyoz vs gibi davalarda da henüz suç sabitleşmemişken insanlara suçlu muamelesi yapan cemaatlere tepkidir. bunun nedeni artık emniyetteki cemaatleşmenin bilinmesiyle beraber, ergenekonu bitiren, ne bilim kayseride kaybolan cocuklar için bilmem kaç kişilik tim kurup olayı aydınlatan, ibrahim tatlıses cinayetini bile iki günde bulan üstün emniyet güçlerimizin bunca sınav skandalından tek bir kişiyle ilgili bile sonuç çıkaramamasıdır. haliyle bunca önümüzde örnek dururuken insanların önyargılı bakması gayet normal kabul edilmelidir. bu önyargı doğru mudur? tabiki değildir ancak bu önceki yapılanlar doğru mudur önce onların sorgulanması gerekir.
kimse kimseye durduk yere bu kadar yüklenmeyeceğine göre; geçmişte de bariz yaşanmış örnekler bulunan sahtekarlıklara imzasını atmış nurculara yüklenilmesini mantıksız bulan, mantıksız yazar söylemidir.
sanmak değil bilmektir; çünkü devletle ilgili her kademe görevde artık onlar vardır. haklı veya haksız yere bulundukları yerlere gelmişlerdir. ORası tartışılır.
cehape nin en meşhur taktiği çamur at izi kalsın uygulamasının en büyük örneği. ancak halk bu yalana inanmayarak kemalistlere 12 haziran da osmanlı tokadını atmıştır.