Son olarak olgunluk sınavı olarak değişmiştir. Ancak olgun kelimesinin agustosta yasaklanması ile sonuçların internetten nasıl öğrenileceği merak konusudur.
3 farklı şekildeykende girdiğim sınav öss-öss(2.bölüm dahil)-lys,ygs
bazıları ilk sene puanı düşük olanlar bir sene kasıp uçsunlar falan diyor lan ben bu sınava 5 kere girdim 2 kere üni kazandım kastığım sene aldığım puan ilk sınavda aldığım puandan max.20-25 puan yukarıda hiç bakmadan laylaylom için girdiğim sınavdaysa max.20-25 puan aşşağıda kafaya takmaya değmez kasıcaksan üni.ye geldikten sonra kas kardeşim.
matemetiğiyle, fiziğiyle, kimyasıyla, geometrisiyle normal bir lise öğretmenine rahatlıkla kafa tutabileceğim kadar çalışmama vesile olan, ancak girdiğim fakültede sadece biyolojisini kullandığım - onun da sadece insanı ilgilendireni - sınavdır. bu sınav aklıma gelince bir anlık siyasete atılıp eğitim sisteminde reform yapmak isteği doğmaktadır. ancak siyasete sınavla almıyorlar, ben alışmışım sınavla bir yerlere girmeye.
geçen gün amerika'nın össsine girdim fulle yakın çıkardım, oradaki matematikteki yegane zor soru x+y=5 x-y=3 x2+y2=? idi. sonra döndüm bizim össmize baktım küfrettim, parçalıyoruz kendimizi, orada tıp okuyan vatandaş iki sene boyunca bizim lise2den itibaren gördüğümüz biyolojiyi görüyor. Boşu boşuna bize çok yükleniyorlar, durmadan bilgiler yükleniyor.
çoğu insan için önemlidir bu sınav. çünkü ya kendisi, ya ailesinden biri, ya bir akrabası girer bu sınava. elbette önemlidir bu sınav ama kazanılmaması durumunda hayatın bitmesi gibi şeyler söyleyenlere katılmak mümkün değildir. bakın! nefes alabiliyoruz hala.
insanın kültürel kafasının açılmaya başladığı, kendini en geliştirmesi gereken, izlemesi, okuması, irdelemesi, sosyal etkinliklere katılması, spor yapması; film, müzik, tiyatro festivallerine katılması ve kendini bulması gereken zamanını, başka hiçbir şey düşünmeye izin vermemecesine kaplayan ve bunlar yerine; sabır, sinir, dengesizlik, stres, kendine ara verme süresi ve en önemlisi belirsizlik katsayılarının; gitmek istenilen üniversite, üniversite bölümü ve lisede seçilen bölümün aynı noktada kesişebilme yüzdesiyle çarpılarak puanı elde edilen direnç sınamasıdır.
Öğrenciyi öğrendiklerinden çok sınav sistemini ne kadar öğrenip öğrenmediğiyle ölçer. bu yüzden öğrenci okulda ya da dersanede ders kitaplarından ve konu anlatımlı dersane kitaplarından öğrendiklerini ek kaynaklar, kitaplar, kültürler, haritalar, yerine test kitaplarındaki yalnız(3), (2)ve(3), hepsi, hiçbirisi, bazıları gibi şıkların arasındaki ali cengiz oyununu ortaya çıkarmakla pekiştirmek zorunda bırakılır. Diğer yöntem bilgiyi sindirmeyi ve bir şeyler hakkında düşünmeyi doğuracaktır ki, öğrencinin buna vakti''bırakılmamaıştır''. Bu sayede daha az düşünüp daha çok çalışan, üretmeye değil eleman olmaya alışan beyinler, ileride sistemin tercih edeceği bireylerde vuku bulacaktır.
Öncesinde, üniversitelerde piknik havasında geçen geziler düzenlenen sınavdır. Ayrıca bu gezilerin lise ve üniversite öğrencilerini kaynaştırma gibi gizli bir yönü de vardır. Öküzün trene baktığı misal etrafı seyreden liseliler ve kızlara sarkmak amacıyla liselilerin etrafında tavaf eden abazan üniversite gençliğinden kupleler görmek de mümkündür.
ea mezunu birisi olarak lys de hangi derslere girecegimi tam olarak bilemedigim sinav.matematik ve edebiyat cografya derslerinden sorumlu olacagimiz soyleniyor ama ikisine birden girmemiz gerek mi o soylenmiyor.sadece edebiyat sosyal sinavina girilebiliyor mu yoksa matematik testine de girmek gerekiyor mu?eger matematige de girmek gerekiyorsa bu sinavin oncekinden ne farki oldugu da muamma.sorular ayni ama gireceginiz gunler farkli demek icin bu degisiklik yapildiysa yazik olmus.