öss öys rezilliktir

entry4 galeri0
    1.
  1. sinavla ögrenci alinmasina karsi olan bir sahsin muhtemelen düsünecegi seydir.

    üniversiteler sinavlarini kendileri yapmali, insanlar ilgi duyduklari seylere yönelebilmelidirler. hayati boyunca "doktor" olmayi isteyip de "gemi mühendisligini" kazanmis birisi, tahminen hayati boyunca o yaptigi isi " is " olarak görecek, onunla kendisi arasinda öyle pekde sevgi baglari kurmayacaktir. bu da eger bütün genel bu vaziyetteyse o toplumun her yaptigi isi "bastan savma" yapmasina sebep "olabilecektir" - bilincli olarak "olacaktir" yazmiyorum, mutlaka istisnalar cikacaktir-.

    her sahis bir bireydir, ve egitim bireysel olarak belirli bir konuya egim göstermek ve bu konuda ilerlemek , demektir. bu sahistan sahisa degismektedir. bunun zamanlarla, puanlarla sinirlandirilmasi, bireysel, kisisel bir seyin genel bir karine üretilerek cözülmeye calisilmasi demektir. mozart ilk senfonisini 8 yasinda, brahms´sa 41 yasinda yazmislardir. bu üretilen genel karine´ye göre bizim brahms´i "aptal bir adam" olarak nitelendirmemiz gerekir. ancak brahms´in yazdigi senfoniler mozart´inkilerden cok daha karmasik ve büyük yapitlardir. bu gelisim, cesaret, ilginin olgunlasmasi sahistan sahisa degisir.

    üniversiteler sinavlarini kendileri yapmalidirlar.ve bunun daha önceki hayatla ilintilendirilmemesi gerekir -tamamen benim düsüncemdir, katilmayabilirsniz- aynen "ehliyet" sinavi gibi olmalidir. isteyen istedigi üniversite´ye basvurabilmelidir. sokaktaki sarapci da eliter bir adam da ayni seviye de görülmelidir. olabilir ki sokakta yatan sarapci bir dehadir, ve kendisini ifade edemedigi icin sarapci olmustur - böyle seylerin hayatta hep örnekleri görülür-.

    bu noktadan cikisla, hele bugünkü devirde ben internet sayesinde fransizca ya merak sarip fransizca ögrenebiliyorsam, bir adam da siirt´te internet kafelerden girip ingilizce ögrenebilir, ve harvard üniversite kaynakli yazilari irdeleyebilir. adamin ne siirt´te olmasi, ne daha önce hic okula gitmemis olmasi, bunu yapmasina engel olmaz. eger böyle birisi varsa ve devlet sirf ürettigi cözümlerle bu adama ulasamiyorsa, o is cok da dogrudur, diyemeyiz.

    ben bu öss öys ile hic hoslasmadim, simdi tam konusuyken, icimi buraya bir dökeyim, dedim. eksilendirmeler falan olabilir tabii, ama insanlarin genellemelerle bireysel idealleri köreltmeye haklari olmamalidir. bu öss ve öys tam da "genellemenin daniskasidir". bir sürü sorular "kelime oyunlariyla" bezendirilir. soruyu okumak neredeyse cözmekten daha zor yapilir. bu mudur yani insanin ilgi ve alanlarini ölcmenin kriteri....hadi canim sen de....

    madem üniversite´ye giris sinavini devlet yapmaktadir, neden "bitirme" sinavini da yapmiyor? onu da yapsin. birini yapip digerine karismamak madem oluyor, neden bunlardan birisine karisiyor? karismasa olmuyor mu?
    3 ...
  2. 2.
  3. rezillikten ziyade bile bile aptallıktır.
    o kadar sınava hazıtlanacağınıza toefl skoru ile avrupadaki bazı ülkelerde ücretsiz bir şekilde eğitim görebilirsiniz.
    aklı basan gider zaten...
    gider ve bi daha geri dönmez.

    farazi şeylerden öğrencileri sorumlu tutan bu düzeni destekleyenleri kınamak da yetmez ama kınadık hadi.
    avogadro sayısı bi insana nerde lazım olur.
    yok şöyle imiş böyle imiş de...
    laannn.

    hadi matematik, biyoloji, fizik ve kimya iyidir.
    kimya ve fizikte çok abes yerler var.
    sürtünümesiz yatay düzlem.
    10 m uzunluğunda ağırlığı önemsiz çubuk he?

    güldürmeyin beni, çok komik yav bu.

    bide bunu iyileştirdik adına da şu öss yi zırtp pırt değiştirmiyor lar mı?
    öldür daha iyi.
    yazık lan bu gençlere vallahi billahi.
    eğlenmeleri, gezip görmeleri, bilgileri teorik değilde uygulamaya dayalı şekilde öğretmek var iken ne dir bu saçmalık ya.

    bu hatayı yapan gene bizim büyüklerimiz.
    onlar geleceği düşünmeden yaşamakta, nasılsa gebercekler ya...
    2 ...
  4. 3.
  5. kesinlikle doğru tespit. fakat ülkemizde daha iyi bir sınav sistemi yapılmadığı, yapılamayacağı için katlanılması gerek ne yazık ki.

    (bkz: tecavüz kaçınılmazsa zevk almayı bilmek)
    1 ...
  6. 4.
  7. bir ülkenin, ülke olarak kalkınabilme başarısının çok büyük bir bölümü eğitim sisteminden, eğitilen insandan geçer. eğer siz eğitilen insanı küçük yaştan itibaren başarılı olabileceği, yeteneği olduğu alana yönlendirebilirseniz* ki burada eğitimcilerin üzerine büyük yük düşmektedir, eğitilen o kişi vatanı ve ülkesi için en verimli şekilde çalışır, yapabildiği en iyi işi, en iyi şekilde ve severek yaptığı için alanında bir ilerleme kat etmemesi imkansızdır.

    bunu göz önünde bulundurursak eğer kişiler gerçekten anlamadığı ancak bir şekilde önlerine gelen şeyleri yapmak zorunda oldukları için çabalayacaklardır. bu onlara zaman ve efor kaybettirecektir. kişinin ülkesine olan potansiyeli düşer, kinetiğe geçen enerji, geçmesi gereken enerji olmaz. bu anlamda kesinlikle doğru bir önermedir.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük