çalışmayan insan için sınavın zor olması olağan durumdur. sınav zor veya kolay değildir. insan ya çalışmıştır ya da çalışmamıştır. kazanan nasıl kazanıyor?
sınavda full çekip kameralar karşısında pis pis sırıtan ve ''duygularınızı alabilirmiyiz''diyen muhabire '' arkadaşlar hiç panik yapmayın, düzenli çalışırsak, rehber hocamızı dinlersek ve dershanenin verdiği soruları çözersek kazanırsınız. Öss aslında çok kolay lan. valla bak.'' diyerek kazanamayanları aptal yerine koyan öss birincisinin cümlesidir.
bi s.ktir gittir.
sınav zor değildir elbette, çoğu sınav zor değildir. neticesinde cevapları olan, çözülebilmiş sorular ama insan malesef hayatını bu sınava bağlıyor, geleceğine bu sınavla yön veriyor bir yerde ve o sene için bütün sene, o seneden öncekiler içinse hep aklının ucunda olduğu için sınav zor sanılmaktan ziyade zorlaşıyor.
öss sınavı zor değildir,bazen işler yolunda gitmez sınav iyi geçmez ama seneye kazanırsınız;bazen de çalışmazsınız sisteme yada sorulara bahane bulursunuz.gerçek su ki full çekenler de var ve onların her sene sırıtarak televizyon da görmek sizi deli edebilir ama çok klasik olsa da'' çalışan yapar abi''demek gerek.
össyi kazanmanın imkansız olmadığını anlamanın tek yolu o sınavı kazanmaktır. o sınavın bir araç olduğunun farkına varmak gerekir asıl sorun sınavı kazandıktan sonra başlar.fakat bu da ancak sınav kazanılınca anlaşılabilir.
3 sayısının uğuruna inanıp ,üç kere girip yine kazanamayanların üniversite öğrencilerine bakıpta offff çekmesine sebeb olan,sınav gününden 15 önce ortalıklarda ağlayan,zırlayan, yok yapamassam diye dolaşan,intihar planları yapan,kazanamazsam köprü altına düşerim korkusuyla dolaşan, yitirilmiş öğrenci grupları oluşmasına sebeb olan, ergenlik döneminin bunalımlı anlarının sorulara dökülmüş halidir...