sınav sitresinden dolayı sürekli bir şeylerle uğraşma hissi uyanır insanda. buna bir de konsantrasyon eksikliği eklenirse yanınızdaki çikolata, su ne varsa sizin için bir ihtiyaçtır artık. ve 1+1/2 litre suyla sunava girmek de suyun büyük bir bölümünün tüketilmesi akabinde tuvalet ihtiyacının belirmesiyle sonuçlanabilir. bu da konsantrasyonu iyice düşürür ve sınav performansını etkiler.
olay öss ise normal denilecek hadisedir. sekiz sene önce baba gider marketten suyu alır, siz şişeyi damacana sanırsınız ama artık geri dönüş yoktur. sınava girilecek okulun önüne gelince su şeker vb şeyleri satanları görünce damacanadan kurtulursunuz. sağolsun su satıcıları.
sınavdan çıktıktan sonra şöle bi kafayı gökyüzüne kaldırıp, iyi veya kötü bitti lan sonunda mına koyim dedikten sonra kafadan aşşa boşalt o suyu. işte onun tadı bambaşka.
0.50 litre sular 50 kuruş iken 1.5 litre suların 40 kuruş olduğunu düşünürsek tasarrufu seven öğrencinin yaptığı davranıştır.
(bkz: dia sa indirim günleri)
rakip elemek için usulca yapılmış plandır. aksi takdirde bu kadar su içmek zor olur; şöyle yanına pop kek, kraker, çerez falan da gereklidir. ee, öss'ye gireceğiz boru değil.
Öss'ye hurmayla,şalgam suyuyla girenlerden iyilerdir..Ayrıca ilerleyen yıllarda 6 saatlik kpss için bir kaç gün önceden sınava gireceği salona gidip artezyen kuyusu açtıracak olan kişilerdir.
Sınava yeterince hazırlanmamış öğrencilerin, sınav esnesında her sallama cevaptan sonra sınav sonuçları açıklandığı günü düşünüp efkarını bastırdıkmak için kullandığı sıvı miktarı.
1.5 litre su içip, boşalan şişenin içine işemek eğlenceli olabilir. fakat bu öss'de yapılmamalıdır. "döngü var gençleeear!" diye gaza gelip şişeyi yeniden kafaya dikmek çok daha fenadır.