tesadüf müdür bilinmez ancak genelde hep böyledir.
mesela 2009 öss de 17 birinciden 11 i özel lise mezunu.
kalan 6 şahıs ise devlet lisesinden mezun olup derece yapmış kimseler.
ne olacaktı denilen söylemdir. çoğumuz 60 kişilik sınıflarda okuduk, öğretmene bir soru sorduğumuz zaman "git dersanede ki hocana sor", "özel hoca mıyım lan ben", gibi kırıcı sözlerle karşılaştık. bir şey öğrenemediğimiz zaman yanımızda ki arkadaşımızı öğretmen belledik. tamam ben kızmıyorum özel okulda okuyan insanlara lakin onların fırsatları daha iyi, "öğretmenler birebir ilgileniyorlar öğrencilerle", "bir aile havası olduğu için herşey daha farklı", biz kendi okulumuzda birazcık bunu bulduğumuz zaman ne kadar mutlu olurduk ama onlar bunu hep yaşadı. gayet normal bir olaydır şimdi ordan çıkan başarılı öğrenci sayısının normal liselerden çıkanlardan çok olması.
özel okullarda eğitinin çok şahane olmasından değil özel okulların parayı bastırıp devlet okullarındaki sağlam öğrencileri futbolcu transfer eder gibi transfer etmelerinden kaynaklanan durumdur.
O çocukları zaten bıraksanız hangi okula giderse gitsinler derece yapar.
Bu kurumlar da utanmadan biz birinci çıkarttık diye kendiler ile gurur duyar.
Aynı şeyi ben anadolu lisesinde okurken bizim okul birincisini özel bir okul transfer ederek yaptı ordan biliyorum.
özel okullar bir şekilde burs vererek , fakirse ailesine yardımda bulunarak bu çocukları bünyelerine alıyorlar. benim gittiğim okulda bir arkadasımız vardı burslu okuyan. annesi felçti babası da işçiydi galiba 2 kardeş devlet okuluna gelip gidiyorlardı köyden. ama çocukta bulunduğumuz ilde birinci oluyordu girdiği sınavlarda. sınav yılı gelip çattığında ise okulumuz yüklü bir miktar burs vererek çocuğu aldı okula , derece de yaptı.. zaten okulda onunla özel ilgileniyorlardı.. onu gectim diğer parayı basıp okuyan cocuklar ise okul zorunlu koşup akşam 9 a kadar ders veriyordu. hocalar 2 şer kişi çağırıp ders çalıştırıyordu. sınava 15 gün kala rapor aldığımda dahi öğretmenlerim tek tek hergün beni arayıp çözüp çözemediğim soruları sorup rehber öğretmenle konusup bana hergün ne yapmam gerektiğini bildiriyorlardı. size sorarım devlet okulundaki kaç öğretmen yaparki bunu ?? tabiki bir farkı olsun özel okulların 10 milyar parayı basıp gidiyoruz her yıl !
not: devlet okullarında iş yok diyenler de okulların özelleştirilmesinden de şikayetçi.. nasıl bir tezat varın siz düşünün.
öss birincilerinin yıllardır devlet okullarından çıkması eğitim sektörünün * devletin elinden yürütülmesi sonucudur. ama özellikle 80 lerden sonra hızlanan 'bırakınız etsinler bırakınız sıçsınlar' şiarından yola çıkarak atılan adımlar eğitim alanının da gelişmesine yardımcı olmuştur. artık etkili ve gelişmiş öğretmen kadrolarını yetiştiren eğitim sektörü var karşımızda. bundan kelli öss birincilerinin özel okullardan çıkması garip değil.