Bu sorunun cevabı evrimsel süreçte gizli. Bilim insanlarına göre öpüşmek, tıpkı dokunmak ve koklamak gibi, güçlü çocuklar verebilecek eşi seçmede yardımcı oluyor. insanların güçlü koku alma duyusu olmaması dil kullanımını zorunlu kılıyor. Yani burnumuzun zayıflığını dilimiz kapatıyor anlayacağınız.
Peki yerde tükürük gördüğümüzde midemiz bulanırken neden öpüşmek iğrenme duygusu oluşturmuyor? Bu konuda bize yardım eden en büyük etken seksüel dürtüler. Öpüşürken alınan zevk ve salgılanan mutluluk hormonu iğrenmemizi engelliyor. Vücut bir nevi ''Ben bununla ürerim arkadaş, hiç karıştırma iğrençliği filan'' diyor.
Ayrıca öpüşmek bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Dilimizde bağışıklık sistemimize yardımcı olan birçok yararlı bakteri bulunuyor. Öpüştüğümüz zaman da bu organizmalar iki kişi arasında paylaşılıyor.
olmazsa olmazdır. misal dil bilmiyorsun, "seninlen öpüşmek istiyorum ben" nasıl diycen, dudağı uzatçan karşıya, hatun kabul etmezse yarrak gibi kalırsın afedersin.
aynı şey limon alırken de geçerli "1 tane limon istiyorum" diyorsun, satıcı çıkartıyor, limonu veriyor ücretini söylüyor. ama her satıcı değil, misal bakkal yusuf, hangi dilde söylersen söyle, "beni siker misin?" diye algılıyor lafı, limonun tanesi 1 lira olur mu a pezevenk?