ölen kardeşin çocuğu yoksa miras kime kalır

entry7 galeri0
    7.
  1. --spoiler--

    saklı pay ne demek açıklayabilir misiniz?

    --spoiler--

    Her durumda belli bir oran olarak mirasçıya isabet eden ve hiçbir şekilde ıskat edilemeyen miras bölümü.
    1 ...
  2. 6.
  3. Eşinin olup olmaması, anne babanın hayatta olup olmamasına göre cevabı değişecek sual.
    Fakat net olarak şu söylenebilir ki kardeşi varsa anne, baba, eş, kardeş dışında birine kalmaz.
    0 ...
  4. 5.
  5. saklı pay ne demek açıklayabilir misiniz?
    0 ...
  6. 4.
  7. Şunu ekleyeyim bilgi olsun.

    bir kişi ölünce mirası vasiyet yoksa nüfus kütüğünde ki bilgiler ışığında mahkeme kararı ile yada noter onaylı belge ile saklı yada saklı olmayan payı olanlara kalır veraset ilamında yazılı kişilere payları oranında dağıtılır.
    son kan bağı ölene kadar veraset ilamı geçerlidir, mirasçı kalmayınca miras devlete kalır.
    0 ...
  8. 3.
  9. medeni kanunun miras hükümleri kitabında yazıyor açın bakın.
    1 ...
  10. 2.
  11. 2007'de yeniden düzenlenen miras yasasını iyice okumak lazım.
    epeyi karışık olay ,uyarayım.
    saklı pay ve saklı olmayan pay durumunu avukata danışın.
    çocuk yoksa yada vefat etmişse ,anne-baba, büyükanne ve büyükbaba hayata değilse ,eş vasiyet dahi olsa ve her durumda saklı payını alır.
    çocuğu olup mirasını başkasına bırakanlar olursa çocuk saklı payını alır.(burada mahkemenin kararı bazı haller için geçerlidir)
    kardeşler 2007 ile saklı paydan çıkartılmışlardır. vasiyet yoksa mirasçılardır (onların çocukları ve torunları ve sonrası) .
    akıl sağlığı raporu da noter isterse alınır, vasiyetnamede noter onayı diye bir şey yoktur.
    şahitli noter-mahkeme -el yazısı noter(şahitsiz) veya vasiyet yazanın el yazısı ile yazılmış ve saklanmış vasiyet geçerlidir. son karar hukuk mahkemelerinindir.

    şunu ekleyeyim burada yazdıklarımıza güvenmeyin konuya vakıf bir avukata danışın.
    1 ...
  12. 1.
  13. Miras bırakan bir kişi evli olarak vefat ettiğinde eşi o kişinin yasal mirasçısı olur. Miras bırakan bir kişinin çocuğunun olmaması durumunda ise, eş ile birlikte yasal mirasçıların miras alma hakkı vardır. Türk Medeni Kanunu’na göre çocuğu olmayan bir mirasçı, ölümü halinde eş dışında herhangi bir mirasçısı bulunmuyorsa eş mirasın tamamını alır.

    Miras bırakan kişi, kendi anne ve babasından önce öldüyse ve ebeveynleri halen hayatta ise eş ile birlikte anne baba, miras bırakan kişinin kardeşleri de mirastan pay alma hakkına sahiptir. Yaşayan kimse yoksa nene ve dedenin dahi mirasçı olma durumu vardır. Genel olarak miras, eş ve anne baba olmak üzere paylaşım yapılır. Mirasın yarısı eşe diğer yarısı ise ebeveynlere kalır.

    Miras bırakan kişinin ölmeden önce özel olarak vasiyetname hazırlaması durumunda ise mirasın paylaşımı vasiyete göre yapılır. Vasiyetinde annesine ve babasına her şeyi bırakan bir muris, eşine hiçbir şey bırakmamışsa eş o vasiyetten pay alma hakkına sahip değildir. Bu durumda geçerliliğin olması için vasiyetnamenin noterden onaylı olması gerekir.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük