öksürük

entry105 galeri1
    28.
  1. öksüren bünyelere çok özel bir tarif. oldukça kolay kesinlikle uygulayın.
    üzüm asmasının ince dallarından 3-4 dal kırıp alın, bir litre suda 5 dakika kaynatın, günde üç kere içine bal katarak için. arasıra da zencefil bal karışımı yiyin.
    tamamdır. öksürük şurupları bile kullanıyo bu tarifi, kıymet bilin bakim.
    0 ...
  2. 27.
  3. ibne kibin puşt kibin bişey. ciğerden geleni hele ki!
    fakat nedendir bilinmez, sigara ciğerden gelen öksürüğü geçiriyor bir süreliğine.
    1 ...
  4. 26.
  5. sigara, nargile, vs. içmiyorsanız ve ayrıca hava da sıcaksa, gıcık da tutmadıysa gerçekten sinir bozucu bir hede.
    0 ...
  6. 25.
  7. hastalığı henüz atlattım deyip buzlu kahve içmeye kalkışan ve akabinde boğazı üşüyüp bardağı yarım bırakan insanın 1 saat sonra yeniden yaşamaya başladığı kabustur. nefes almayı güçleştirdiği gibi sinirleri de hayli bozmaktadır.
    0 ...
  8. 24.
  9. son 1 saattir hırıltı nefes ve arka arkaya gelen ataklarıyla canımdan bezdiren şey..öksürük şurubu falan bana mısın demiyor..kendi kendime az evvel alerjik öksürük tanısı koyup, iki tane aerius çaktım..hafifledi gibi...bakalım bakalım
    1 ...
  10. 23.
  11. heyecanlı bir konuşmayı bölen böğürtüdür.
    0 ...
  12. 22.
  13. 21.
  14. bademcikleriniz şiş ise ve bu duruma da katlanmak zorundaysanız ve hele hele bir de kaşınıyorsa kafayı yiyecek gibi olduğunuzu hissetir size bu. *
    0 ...
  15. 20.
  16. hıçkırıktan sonra insanı çıldırtan bir diğer tepkime. hele birde boğazına takılan o şey bir türlü çıkmıyorsa yırtınıyorsunuz azizim.
    0 ...
  17. 19.
  18. her cuma namazında cemaatten birinin mutlaka yaptığı eylem aracıdır.
    1 ...
  19. 18.
  20. 2 gecedir uyutmayan lanet şey. bide yatcam zaman başlıyor siktiminin şeyi.
    0 ...
  21. 17.
  22. gecenin sessizliğini ciddi anlamda tehdit eden bir fiziki uyarı, boğazın; kendisini temizleme çabası...

    şimdi, gecenin bütün tenha ve ürkek sessizliğine kastedercesine saçıyor hastalıklı boğaım, parça öksürüklerimi. duyanı yok olmuş, bîçare...
    0 ...
  23. 16.
  24. sigara yuzunden o kadar artar ki insanı nefessiz bırakır.
    1 ...
  25. 15.
  26. akciğerlerin bekçi köpeğidir.
    3 ...
  27. 14.
  28. beni sabaha kadar uyutmayan, bu yüzden acile gidip aşı olmama sebep veren hede. deli gibi sabahın köründe kendisi hakkında entry girmeme de sebep olmuştur. ne diyeyim sana ben. ne güzel uyumak vardı amk.
    1 ...
  29. 13.
  30. sigaranın sürekli değiştirilmesi sonucu ciğerden gelen ses.
    0 ...
  31. 12.
  32. 13.
  33. gribin hatırasıdır..

    grip her sene viyana'ya dayanan osmanlı gibi gelir, çektirir insana. başka yerlerde "başarılar" göstermiştir, savunma sistemini yıkmış, yenmiş, hayatları ele geçirmiş, başka hedeflere tehditlerini savurmuştur. bulaşıcıdır, bu da yayılımının, asimilasyonunun, "içten fetih"lerinin simgesidir..

    her yıl çetin mücadele yapılır, halk tüm güçle destek verir, bırakmaz vücudu gribe. grip sonunda toparlanıp çekilir, ancak geride "işte bu da benden sana iz kalsın!" diyerek: öksürükle.

    şimdi "öldürmeyip süründüren" kısım başlayacaktır, kuru kuru, dolu dolu, uyduruk, okkalı ya da akla gelebilecek her şekilde "öhö öhö"lerle.. ama insan güçlüdür, yılmayacaktır, öksürmekten başı ağrısa da sonunda zafer kahkahasını atacaktır!

    ..

    öksürük ayrıca dolaylı yoldan günde 8 paket sigara içmenin nasıl olduğunu anlamayı sağlar, empati yeteneğini geliştirme bakımından yararlıdır..
    1 ...
  34. 12.
  35. sinsi sinsi ciğerleri gıdıklayan maraz belirtisidir.sigarayı veto eder ya insana o çok sinir bozucudur!
    1 ...
  36. 11.
  37. vücudun sinir bozucu tepkilerindendir. diş ağrısı gibi özellikle gece arttığı için puşt olduğu söylenebilir. yapılabilecekler şunlardır:
    1-bal, karabiber ve limon suyunu karıştırın. yarım saat kadar bekletin. macun halini alacak.belirli aralıklarla bir kaç kaşık yiyin.
    2- kötü görünse bile çok etkii bir yöntem olduğunu söyleyerek başlayayım. kurusoğanı doğrayın bol yağda neredeyse yanacak kadar kavurun. 1-2 kaşık yemek bile sizi rahatlatacak.
    0 ...
  38. 10.
  39. uzun süre devam ettiğinde karın ve sırt kaslarında ağrıya sebep olur. yatmak bile izdırap veriyor hadi dişini sıkıp yattın allaha dua edersin kapı çalmasın diye.
    0 ...
  40. 9.
  41. boğaz gıcıklanması ile peydah olan ciğerdeki havanın gıcıklanan boğazı yırtarcasına atılması ile gerçekleşen eylemdir. kendi aralarında sınıflara ayrılır. ben ayırdım mesela kendime göre.

    soğuk öksürük: kuru öksürük olarak ta bilinen bronşit, zatürre gibi pis hastalıklarda peydah olur bu melül öksürük çeşidi. ciğerde bir delinme bir yırtılma hissi olur. bir soğukluk hissi kaplar. hani, hani kızgın kumlardan serin sulara atlarsınız ya..işte öyle birşey. titreşim yaparark örrrrrrrrrhhöö örrrrrhhöö diye çıkar. ciğerde bi kuruluk, bi davullaşma, bi takırdama hissiyatına büründürür. sakattır.

    sıcak öksürük: balgamlı balgamlı olan bu öksürük çeşidi de şifayı kapıp kabasını attıktan sonra yani örrrhö şeklindeki öksürük sürecini atlatıp iyileşmeye başladığınız zaman çıkar. bu da boğazdan patlarcasına çıkar çünkü ciğer balgam yapmıştır ve o sıcak yeşil ve kaygan balgamı patlatırcasına hhöökkkööaarrrkkrraahhgggll diye sıcak bir şekilde çıkar. uzun süre sigara içenlerde de sıklıkla görülür ki hasarın boyutları hakkında fikir sahibi yapar.
    4 ...
  42. 8.
  43. çoğunlukla göğüs, boğaz veya karın boşluğunda meydana gelen bir rahatsızlığın belirtisidir. 3 grup altında toplamak mümkündür;
    - kuru öksürük.
    - nöbet şeklinde gelen öksürük.
    - balgamlı öksürük.
    kuru öksürük: nezle, boğaz iltihabı, bademcik iltihabı, fazla sigara içmek, sindirim rahatsızlıkları,gastrit, ishal, kabızlık, kalp rahatsızlıkları ya da ses tellerindeki bir takım problemlerden kaynaklanması muhtemel olan tür.
    nöbet şeklinde gelen öksürük: boğmaca veya ciğer şişmesi, gırtlak veya hava borusunun tahriş olması veya astım kökenli olma ihtimali yüksektir.
    balgamlı öksürük: sık sık tekrarlayan, hastada hırıltı ve nefes problemleri yaratan türdür. tüberkülozun da belirtisi olabileceği gibi muhakkak bir uzmana başvurmakta fayda vardır.
    1 ...
  44. 7.
  45. 6.
© 2025 uludağ sözlük