haftanın 4 günü sınav varsa, aynı zamanda ödevlerle boğuşuyorsan ve bu ödev 23 sayfaysa hocadan insaf beklersin ama cık
isteyen kişi albay olunca sesini de çıkartamıyorsun *
valla bizim bölümde sevilen hoca tipidir. kim uğraşacak word'de şekil, formül kasmaya, copy paste de yaptırmıyolar ki bilgisayar ortamının güzelliklerinden yararlanalım...
10 satırlık ödeviillada pc de yaz diyen hocadan daha iyi bi hocadır. Ödev günü sabahtan kırış kırış bir kağıda verilmiş ödevi - neden bu pc dazıalmamış ve kağıt bu halde diye ifrit eden hocadır. - ben emek verdim hocam pcde copy paste yapmak tarzım değil diyerek kandırılmaya çalışılan hocadır.
okullarda geçen en saçma diyaloglardan sadece biri, "ödev elle yazılacak, 5 sayfanın altında olursa kabul etmem", her 10 öğrencinin 11i*hocaya saymaya başlar.
resmen işkence yapmaktır. öğrenci tarafından bolca küfür yemesine rağmen bu alışkanlığından vazgeçmezse akli dengesi hakkındaki düşünülmesine neden olan hocadır.
bi de bunların elle yazdığınızı okuyamadığı gerekçesiyle düşük verenleri mevcuttur. madem okuyamıyorsun herkesin yazısını bilgisayarda yazmaya neden karşı çıkıyorsun.
sayısal bölümde okuyan öğrenciye edebiyattaki bilmem ne türü adlı makaleyi uzun uzun yazdırınca o öğrenciye nasıl bir katkısı olacağını merak ettiğim harekettir.
post modern zamanların hocasıdır. Eskiden birisi ödevini bilgisayarda yazsa ve hatta bunun çıktısını alabilse ve okula getirse kutsanırdı lan(tebrik falan yetmez bunu anlatmama)! o kağıt parçası okulun girişine bile asılabilirdi. vayyy helal olsun nidaları atardı o öğrenciyi sevenler, sevmeyenler ise ibne ile başlayan küfürleri savururdu.
şimdi herkes yazabilme imkanına sahip olunca demek ki istenen şeyler olmuyor bunlar.
vay anam vay serhat!
yaşlandık anasını satim.
emeğe önem veren hocadır. Şöyle ki:
-çocuğum herkese 95 verdim sana 70
+nasıl yanii! ama nedeenn?!
-çünkü herkes elde yazmış, sen bilgisayarda...
+ ?!
-evladım herkes emek harcamış senin emeğinle onların emeği aynı mı? *
Cami hocasidir. Okullarda ya odev vermek yasak, odev verilse bile ogrencilerin el ile yazmasini istemek abes ile istigal. Okullarda herhalde soyle bir konusma gecer:
Ogretmen: odevler el ile yazilacak.
Ogrenci 1: hocam, el ile yazmak ne demek? El yazisi fontunu mu kullanacagiz yani?
Ogrenci 2: Acrobat writer'da var mi bu font?
Ogretmen: Yok bilgisayar ile degil, eliniz ile yazacaksiniz.
Ogrenci 3: Hocam elimizi kullanmadan yazsak olur mu? Yeni bir ses tanima programi var, ben onu kullanmak istiyorum.
bu boyle uzar gider, hoca pes eder ve herkes istedigi gibi yazar.
özellikle dönem ödevinin elle yazılmasını isteyen hocaya, ödevi son gün götürüp, 'ben o gün yoktum, arkadaşlarda söylemedi hocam' şeklinde yutturulmaya çalışılması gerekmektedir. nitekim tutuyor da, denenmiş görülmüştür.