bir kaan ince yansıması/yadsıması. sessiz harflerin egemenliğinde...
"Özürlü bellek, bir anda çağırınca yanına yitik aşkı, yengeç ayaklı saat kulesi dümen kırar: Ateş çanları. Söktü gözlerimden acıyı telaşlı sular, yadsıdı yalnızlık yalnızlığını. Ah bir harita zavallığıma.
Gül diye diken açıyorum dalda, bak külü ıslanıyor sevginin, ikinci kez yanmasın diye. Son bir kez geçiyor düşümden yüzümü kıran gölgem, bildik ayrılıkların büyüdüğü. Bir daha uykusuz kaldı yeryüzü.
Evrende hangi eşyanın çığlığı gözlerime vuran?
Sadece bir yıldız -yoksul çocukların uçurtması, anılarına çektikleri- içimde hüznümü kanatan."
iki arkadaşımla güneşin batışında yürüyordum. aniden gökyüzü kahverengiye dönüştü, durakladım, hissizleştim ve bir parmaklık üzerine dayandım. kentin ve mavi fiyordun üzerinde ateşin dili ve kan vardı. arkadaşlarım yürümeye devam ettiler, ben ise orada korkuyla titreyerek kalakaldım ve doğanın içinden gelen sonsuz çığlığı duydum.." edvard munch`un "çığlık" resmi için günlüğüne yazdığı cümleler bunlar.
hamdım piştim elhamdülillah taki çiğ olma hali. hazımsızlara da yakıştırılıyor mecazen. içinize de sinderemezsiniz hatta. bir de yemeklerin çiğ olma halini var ki onu herkes biliyor. fare görünce atanlar da ayrı bir muamma.
sözlerini her dinlediğimde bir tuhaf olduğum, sorulan soruların cevabını aslında çok iyi bildiğimiz, işimize geldiği gibi cevapladığımız radical noise şarkısı.
(bkz: peygamberden 1500 sene sonra aynı amaç için adam öldürmek)
(bkz: allah ın ne isteyip istemediğine karar verebilen yüzsüz peygambercikler)
edit : sözlerini de verelim o zaman :
Sıcak kavuruyor alev alev
Sivas aklımda ve o nefret
2 temmuz 93 anlamıyorum hâlâ
Bu kadar kolay mı kıymak cana?
Kimin için aktı bunca kan?
Kimin için attı o kalpler
Bakma gözlerim kin dolu
Duyma sözlerim sitem dolu
Ah yandı anadolu nun bağrı,
Öte denizden bir kahkaha sardı her yanı
Kimin içindi bunca göz yaşı
Kimi yüceltti kan dökmenin telaşı
Yok yook yok artık
Kardeş eli uzatana kan verene bakacak yüzümüz yok artık
1949 yapımı, siyah beyaz türk filmi. yönetmen ve senaryo aydın arakon, oyuncu kadrosu emine engin, muzaffer tema, abbas temizer, hakkı necip ağrıman, atıf avcı, naciye çokduyan bulunmaktadır.