çıtır çıtır felsefe

entry7 galeri2
    1.
  1. çocukları felsefe ile tanıştırmak için çok güzel bir kitap serisi. Eşitlik,adalet,iyi kötü güzel çirkin ve daha bi sürü kavram bir çocuk için en uygun dille anlatılıyor.

    Seri şu şekilde;

    Hayatı anlatan kitaplar

    Iyi ve kötü
    Adalet ve haksızlık
    Gerçekten ve yalancıktan
    Oğlanlar ve kızlar
    Güzellik ve çirkinlik
    Bildiklerimiz ve bilmediklerimiz
    Savaş ve barış
    Iş ve para
    özgür olan ve olmayan
    Doğa ve kirlilik
    Cesaret ve korku
    Mutluluk ve mutsuzluk
    Liderler ve diğerleri
    Başarı ve başarısızlık
    Haklar ve ödevler
    Ben ve başkaları
    Yaşam ve ölüm
    Beden ve akıl
    Zaman çok ve zaman yok
    Söz ve sessizlik
    Aşk ve dostluk
    şiddet ve şiddetsizlik
    Diktatörlük ve demokrasi
    2 ...
  2. 2.
  3. 3.
  4. 4.
  5. Küçük kardeşime diye aldığım daha sonra kendime saklamaya karar verdiğim seridir. Isterse alsın okusun,geri koysun yerine.
    1 ...
  6. 5.
  7. "Fiction" denilen "kurgu" eserleri okumayı pek sevenlerden değilim...
    Roman ve öykü'ye uzak bir insanım.
    Çocuklar da mümkünse "non fiction" kitaplar okusun istiyorum...
    Günışığı'nın ÇITIT ÇITIR FELSEFE serisi kitaplarını bu yüzden çok beğeniyorum.
    Son ilanlarında gördüm ki, serideki kitap sayısı 27'yi bulmuş...
    http://galeri.uludagsozlu...tır-çıtır-felsefe-744815/
    0 ...
  8. 6.
  9. https://galeri.uludagsozluk.com/r/1737397/+
    Ilkokulda çocukları felsefeyle tanıştırmak kelimenin nereden geldiğiyle, köküyle, anlamıyla değil de bu kitapları birlikte okumanızla oluşabileceğini düşünüyorum. Dilinin yalın olması yetişkinlerin okumayacağı anlamına gelmesin, yıllar sonra okumama rağmen örneklerin canlılığını koruduğunu söyleyebilirim. Bendeki basımı 2006'ymış.

    "Bu ay sera öğretmenin sınıfındaki her öğrenci sırayla bir deney yapacak: bütün gün boyunca görünmez olma deneyi. Sera öğretmenin sihirli bir gücü var ve bu deneyi her yıl öğrencilerine yaptırıyor. Öğrenciler buna bayılıyor. Onun sınıfına düşmeyenler içinse tam bir kabus bu. Öğretmen 'görünmez olma günü' için hiçbir kural koymuyor, hiçbir öneride de bulunmuyor. Herkes kendi planını uygulamakta serbest. Tahmin edebileceğiniz gibi bu bütün yıl boyunca beklenen bir an ve uzunca bir süre öncesinden herkes o gün boyunca nereye gideceğini, neler yapacağını tasarlıyor.
    Pamela: ben iki kez bedavaya sinemaya girdim. Çıkışta pastaneden birkaç pasta yürüttüm. Sonra banka kasasını boşaltmakla ablamı ispiyonlamak için odasında pusuya yatmak arasında kararsız kaldım ama sonunda babamı işine kadar takip etmeye karar verdim.
    Henri: yaptığım şeyi söylemek istemiyorum.
    Yohan: ben sıkıldım, çünkü kardeşimin bütün yaz boyunca kız arkadaşından aldığı mektupların hepsini baştan aşağıya okudum. Sonra giyom'un evine gidip bana asla ödünç vermediği oyuncakla oynadım, gitmişken birkaç futbol oyuncusunun kartını aldım ve sonra.. sonrasını gerçekten de anlatamam.

    Görünmez olunca görünürken yapamadığımız şeyleri yapacağımız kesin. Hatta zaman zaman pek de iyi olmayan kötü şeyler. Bu da demektir ki, çoğunlukla kötü bir şey yapmamızı engelleyen başkalarıdır. Çünkü başkaları bizi görür; kötü bir şey yaptığımızı söyleyebilir, bizi ele verebilir, cezalandırabilir, yargılayabilir ve bize bazı şeyleri yasaklayabilirler. Peki bu, kötü şeyler yapmamamızın tek nedeninin başkalarının bizi görmesi olduğu anlamına mı gelir?
    Yani iyi ya da kötü bir şey yapmış olmak aslında umrumuzda bile değil midir?"
    16 ...
  10. 7.
  11. Çocuklarının sorgulayan bireyler olmasını isteyen her ebeveyne önereceğim bir seridir. O kadar güzeldir ki, siz bile kendinizi okumaktan alamazsınız.
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük