rahmetli turgut özakman'ın yazdığı kıbrıs'ın nasıl alındığını ne zorluklar çekildiğini siyasi askeri ne kararlar verildiğini güzel şekilde anlatıldığı kitap. evet.
şu sıralar okudugum kitaptır. diriliş, şu çılgın türkler, cunhuriyet türk mucizesi adlı turgut özakman kitaplarınıda okumuştum ve çok beğenmiştim. buda olağanüstü olmuş. herkese tavsiye ederim.
cozutmanın örneği olan kitap. tamam ilk iki kitap iyiydi ancak bu biraz zorlama sanki dedirtiyor. sıradaki kitabının ismi ise enayi türkler kore olacaktır.
turgut özakman'ın yeni kitabı. çanakkale savaşı, kurtuluş savaşı, cumhuriyet dönemi derken, konu kıbrıs'a kadar geldi. anlatım tarzı olarak önceki kitaplarıyla aynı. okuyunuz, okutunuz.
Turgut Özakman' ın yeni kitabının adıdır. hafta sonu çıkıyormuş.
kitap okumayan nesil için ne farkeder ki?
''Çılgın Türkler-Kıbrıs'tan birkaç parça:
Donanma Kıbrıs'ın batısından geçerek Ada'nın güneyindeki Larnaka (Tuzla) körfezinde demir attı. 170 kadırga, 30 kalyon ve çeşitli 160 gemi, toplam 360 gemi denizi kapladı, direklerden ufuk görünmez oldu. (1570)
Konaktan Baf kapısındaki kışlaya gidildi. Türk bayrağı törenle indirilerek yerine ingiliz bayrağı çekildi. Bu törende protokol gereği birkaç Türk yönetici bulundu. Hepsinin gözleri doldu. Bu bayrak bu göndere elli bin şehit, binlerce gazi pahasına çekilmişti. Bu acı işlem her şehirde ve ilçede yapılacak, ay yıldız Kıbrıs'tan silinecekti. indirilen bayrakları alan Türkler özenle katlayıp sakladılar. Bir gün hepsi gerekli olacaktı. Çünkü Türkün bir gün geri geleceğine inanıyorlardı.(1878)
Rumlar kapıyı tekmeleyip banyoya daldılar. Küvetin içindeki anneyi ve üç çocuğu görmüşlerdi. Türk subayının eşi ve çocukları bunlardı işte! Görerek, nara ata ata otuz üç el ateş ettiler. Dördü de öldü. Çocukların kanları, beyin parçaları, saçları tavana sıçrayıp yapıştı. (24 Aralık 1963)
Paraşütçüler Kıbrıs toprağına rahmet gibi yağıyorlardı. Kıbrıslı Türklerin kimi sevinçten ağlıyor, kimi şükür secdesine kapanıyor, kimi avaz avaz bağırıyordu. Denktaş'ın gözyaşları ip gibi yüzüne akıyordu. Acı, zulüm, ölüm, horlanma, eziyet, baskı ile dolu karanlık, kanlı yıllar sona ermişti. Bir Kıbrıs Türkü, bütün Rumlara işittirmek ümidiyle sesi çıktığı kadar bağırıyordu:
"Türkler gelirse işte böyle gelir!" (20 Temmuz 1974)''