karşı cins ile ilişik olma durumu olaran da nitelendirilebilir. lise çağlarında durum bu şekilde nitelendirilse de daha sonraları beraberlik ve ilişki olarak hitap edilmektedir.
ilişki olgusunun naden kendisi ile isimlendirildiğini merk etmeme neden olan durum.
çıkmak ismi dişi ve erkeğin dışarı çıkıp bişeyler yapmasından esinlendiyse bu durumun geri eve girme kısmı yok mudur?ilişki hep dışarıda mı yaşanır?
eğer sex ile ilişkilendirildi ise çıkmanın bir de girmesi söz konusu değil midir?.
yok eğer zıvanadan çıkmak ise esinlendiği durum; evet o zaman doğru bir seçimdir ilişki kişilerin zıvanadan çıkmasına neden olabilir.
bir erkek ve kadının aralarında resmi bir bağ olmadan bir arada birşeyler yapması ve birbirlerine bağlanmaları ya da bağlı olamdıkları için aralarına koydukları duvar sözcüktür.
"çıkmak" kelimesinin üçüncü anlamı yani birisiyle beraber olmak dilimize sonradan dahil olmuştur. şöyle ki çıkmak kelimesinin ingilizce karşılığı go out ya da go out with'tir. anlam olarak birisyle( sevgili ya da sevgili adayı) dışarı çıkmaktır. bu anlam dilimizdeki kültür ve dil erozyonunun ilginç bir örneğidir...*
neden bu kadar yadırgandığını anlayamadığım kelime.kelimeye asıl anlamından farklı bir anlam yüklenmiş ve bir kız/erkekle beraber olmak manasında kullanılıyor.burda asıl anlamını alıp dalga geçmek ne kadar doğru bi sorgulayın.ayrıca dikkatinizi çekerim ingilizcede de bu kelime dating olarak kullanılıyor,yani date türkçe mealiyle tarih,zamandır asıl anlamı.
sevgili olmak anlamında, genelde lise döneminde kullanılan kelime, bak bu benim çıktığım ahmet, ahmette bu benim girdiğim şule mi diyecek yani nedir bu saçma sapan kelime ,neden hala bazıları tarafından kullanılır.*
kız-erkek ilişkilerinde kullanılmasının amacını anlayamadığım eylem, ilişkilerde kullanılıyor oluşu itibariyle nefret ettiğim eylem. yahu ne demek arkadaş benimle çıkar mısın, çıktığın var mı, çıkıyorlarmış. lan dağa mı çıkıyorlar, gerdeğe mi giriyorlar? ne bu çıkmak?
cümle içinde kullanıldığında aptallaşan keliimedir. "hedegül benim çıktığım oğlum." "edehül'ün çıktığı çocuk hödögülle mi??" çıktırın gidin lan sevgili işte.
biz şimdi çıkıyo muyuz erkut?
çıkıyoruz petek'çim
çıkmak çok güzelmiş ya, bilseydim daha önce çıkardım!
evet, bence de çıkmak gibisi yok...
ben artık her gün çıkarım valla...
çık tabi, durduğun kabahat...
x: z baksana! y ile çıkıyoruz!!
z: aa sinemaya mı davet etti?!
x: yoo?!?!
z: nasıl yani bir yere gitmeyecek misiniz?
x: yok ya! msnden çıkalım mı dedi. çıkalım dedim. çıkıyoruz?
z: anlıyorum probleminizi...
özne, bir ilişki olduğunda berbat bir fiil. örnek;
+biz mehmet'le çıkıyoruz.
berbat lan. bu "çıkmak" fiili öyle sanıyorum ki, gavurların "dating" dediği hadiseden vuku bulmuş vakti zamanında. "nereye çıkıyoruz ki ehehehuheeh" gibi bir sığlık yapmayacağım, ama gerçekten azalarak bitmesi gereken sözcüklerin başlıcalarından.
Kızların nefret ettiği bir kelime olmakla beraber itici de bir kelimedir. nereye çıkıyorsun diye sormak biz çıkıyoruz diyen insana, sanki sevgiliyiz desen olmuyor.