çorum diyince akla çocukluğun gelir. saat kulesinden otobüsün en arkasına kurulup espriler eşliğinde eve gidişin... hayvalı leblebi gelir... gazi caddesinde atılan turlar gelir o çorum'un soğuk esintili yaz akşamlarında... sanılanın aksine, çok güzel bir şehir gelir akla.
- gobel: erkek çocukları için kullanılan yaygın kelimedir.
- heri: her ne kadar tek başına anlamı olmasa da cümle içinde istek anlamı uyandırır. ( örn: hadi sinemaya gidek heri, sıkıldım oturmaktan.) not: hatta öyle ki çorum'da "heri" diye şık bi mağaza bile vardı eskiden.
* meşhur kuyumcular caddesi vardır. (eğridere caddesi diye geçer.)
* hangi caddeden yukarı doğru çıkarsan çık muhakkak saat kulesinin dibine gelirsin.
* en güzel restourant ikinci bahar'dır.
* metropol marketleri "bim" gibi her adım başı karşınıza çıkmaktadır.
* yunus market'in servisleri çok popülerdir. öyle ki 3-5 liralık alışveriş yapsanız bile o servise milyonlarca kişi binip yol ücretini beleşe getirebilirsiniz.
türkiye nin çevre bakımından en temiz ili neresi? en iyi un nerede üretilir? en iyi tuğla,en iyi oto bakımı ve tamircileri,en iyi döner? en iyi açık hava müzesi , en doğal insan soruları akla gelir? senin yaptığı çorumlu yapmaz lafına gelince ben bunu çok yaşlı bir kaç dededen dinlemiştim osmanlı zamanında ermenilerin tehciri sürecinde çorumda bulunan ve oradan geçen ermenilere akıl almaz işkencelerin yapılmasıdır,örn( ilgili kişiyi sapana bağlayıp tarlayı sürdürmek,kağnı mazısına bağlayıp yüksek bir tepeden yuvarlamak baltayla kesmek) evet gerçektir,ortalığı yakıp yıkan ermenilere yapılmıştır bu) yok öyle eşşek falan filan değil kardeşim.