La burada " çok kitap okuyorum psikolojim bu" diyen adam zaten yetersiz okumuştur. Kime göre çok. iyi okur haftafa bir kitap okur. Çok okuyan haftada 2 kitap.
At gözlüklerini çıkarmış insandır. Tabi polisiye ya da vampir romanı okuyanlar değil. Sağlıklı düşünmeyi sağlar kitap okumak. iki tane dangalak götü kalkık dedi diye kitap okumaktan vazgeçicek değilim. Evet.
Çok kitap okuyan ukala olur fikrine katılmıyorum zira tam tersi mütevazı olur zira okudukça insan hem hiç bir şey bilmediğini anlıyor hem de insanlığın bilgisinin de aslında izafi olduğunu görüyor.
En kesin sayılan fizik yasaları bile sadece burada geçerli.
internet yokken ya da bu kadar yaygın değilken biz çok kitap okurduk.
instagram da yoktu.
Kimse de bilmezdi. Umurumuzda değildi.
Bugün bir kadını üniversitede bana hep düşük not veren aslı hanım'a benzettim. Kendimi bir an çok mutlu hissettim. Bir sürü arasında Entelektüel birinin yüzünün anısı bile huzur veriyor.
Kitap okuyan insanın psikolojisine gelince ideal bir toplum için herkeste olması gerekendir.
Bugün kütüphaneye uğradım. Son anda kapanmadan kitap alayım derken daha önceden okuduğum bir kitabı aldığımı fark edince bir günüm daha gitti. Artık elimdekilerle idare edeceğim.
Ego kısmını açıklayayım: biz çok kitap okuyanlar tevazunun iki kere övünme isteğinden başka birşey olmadığını biliriz.
Onun dışında ruh halim inanılmaz değişken. Bipolarlık ötesi bir değişim var. Hayal dünyam herkesten geniş. Sizlerin gördüğünden çıkardığının iki katını çıkartıyorum ama sürekli çalışan beyin bazen başa bela oluyor. Ayrıca hitabetim mükemmel yazılarımın dili ağırdır. Kısaca bozuk.
'hepinizden tiksiniyorum' psikolojisi olabilir.çok kitap okuduğum zamanlarda şahsen içe dönük birisi oluyorum kitabın içindeki dünyada yaşayıp geçici olarak ana karakterin kimliğine bürünüp farklı hayatları yaşamak kendi hayatımdaki sıkıntı ve stresten uzaklaştırıyor.kitap okumanın en çok da bu yönünü seviyorum bir nevi terapi gibi.
okunan bir kitabın yıldızlı bölümlerinde, kaynakçalarında mutlaka başka bir kitaptan alıntı vardır, ya da bir kitap önerisi yapılır, şu yazarın şu kitabında bahsedilen konu daha detaylı anlatılır, ardından kitabın dışına postişle not edilir o önerilen kitap veya kaynak gösterilen kitaplar.
daha çok, okunan kitabın gerçekliği ve o gerçekliği mükemmel bir şekilde aktaran yazarların diğer tüm kitaplarının da okuma isteği insanı dağdan köye inen aç bir kurda dönüştürür.
bunu da okuyayım, şunu da okuyayım, bunu da okumalıyım.
son nokta, tanrım ne kadar da bilgi var herşeyi bilmek istiyorum (bilemedi).
saplantılıdır.
askerde böyle bi çocuk vardı, en ufak aralarda bile kitap okurdu ama onun amacı sayı arttırmak sadece.
kitabı sindireyim, içine gireyim gibi kaygıları olmadan harıl harıl okurdu, 6 ayda ben 13 tane bitirdim, o 30 yapmıştır.
Çok kitap okumak Türkçeyi gelistiriyor derler ama ne hikmetse kitap okumayıp sadece sözlükte takılan ve google da makale okuyan ben ALES te herkese taktım. Okumak var okumak var boş okumayın.