anayasaya çok eşlilik yasal olsun şeklinde bir madde konulsa, burada erkek diye bir ayrım yapılmayacak büyük ihtimalle.
yapılsa bile tek bir kadın mahkemeye verse, anayasanın eşitlik ilkesine aykırı diye, yürütmeyi durdurma kararı çıkacak.
yok erkek diye cinsiyet belirtilmeden yasa çıksa, bu hak aynen kadınlar içinde geçerli olacak ve mutlaka bu hakkını kullanmak isteyen kadınlar da.
kimse olmaz demesin, mesela hindistan da benzer bir yasa var ve kadınlar da çok eşli olabiliyor.
dimyata pirince giderken, evdeki bulgurdan olunmasa daha iyi olur sanki. öyle görünüyor.
çok eşlilik konusu yıllardır tartışılmış ve sözüm ona sivri zekalıların ortalığı karıştırmak maksadı ile canları sıkıldıkça ortaya attıkları bir durumdur. inancımıza göre bir erkeğin kendi maddi ve manevi durumu göz önünde bulundurularak birden fazla evlilik yapmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. bayanlar için çok eşlilik neslin karışacağı için söz konusu değildir. erkekler içinde çok eşlilik bu kadar basit değildir. ilk eşinin kendi ihtiyaçlarını karşılayamaması, sağlık nedenleri, psikolojik nedenler, siyasi nedenler vb. nedenler ile kabul görmektedir. nitekim ilk eşinin gönül rızası olması, ilk eşinin tüm ihtiyaçlarını eksiksiz karşılayabilmesi ve onu hiç bir şekilde mağdur etmemesi gerekmektedir. çok eşlilik, günümüzde sadece belden aşağı (cinsellik olarak) düşünen sığ düşünceli insanların "dörde kadar yolu var." şeklinde boş ve inancı ile çelişen kirli düşüncelerine bir kılıf mahiyetinde gördükleri bir durum değildir. efendimiz hz.muhammed sav. ve sahabelerimizden bazıları çok eşli bir hayat yaşadılar fakat onların bu yaşayışları kendi nefsani arzularını tatmin amaçlı değildir. savaşta eşi şehit olmuş, sığınacak kimsesi olmayan, yardıma muhtaç durumda olan bayanların o zamanın şartları altında bir himayeye ihtiyaçları vardı ve bu evliliklerin büyük bir çoğunluğu bu amaçla yapılmaktaydı.
çok eşliliğin yasallaşması insanları çok eşliliğe teşvik edeceği kanaatinde değilim, günümüz gençlerinin çoğunun bir düğün yapabilmek için gelecek en az beş yıllarını borçlandığını ve ciddi zorluklar yaşadığını hepimiz biliyoruz. bunun yanı sıra günümüz de zaten çok eşliliği yaşayan insanlar var. sadece onlar açısından gayrimeşru olan ilişkileri meşru olmuş olacaktır. yasal olarak ikinci eşe de bir takım haklar verip belli başlı yaptırımlar getireceği için çok eşliliğin yasallaşması kendini akıllı zannedenlerin tercih etmeyeceği, çok eşliliği aynı şekilde gayrimeşru olarak yaşayacağı aşikardır.
razı olan kadınların eşleri başka kadınlarla evlenebilecektir.
halâ çok eşliliğin kadını aşağıladığını söyleyenler var.
tek şey: "sana ne?" bide bu elemanlar o kadınların hakkını zorla -sözde- savunmaya çalışmıyor mu akıl alır gibi değil.
aynı kişiye "ensest hakkında ne düşünüyorsunuz?" diye sorun. "bana ne, beni ilgilendirmez" diyecektir.
çok eşliliği sanki er kişinin her dilediği kadını eş olarak alması zannedenler ya cahil ya inadına konuşuyor ya da geri zekalı.
hele hele bir cariye konusu var ki külliyen g.tünden anlaşılmış bir konu.