ilk başlarda dansöz şarkıcı veya kızlar için winx kızı erkekler için ben ten olmaktır.daha sonra büyüklerin o meşhur sorusu gelir:
-büyüyünce ne olucaksın yavrum?
-Avukat
-öğretmen
-çocuk doktoru
-pilot. kısacası şu klasik meslekler.
dolmuş şöförlüğü. bazen hala düşünür özenirim hatta. elde para ile vites atmak yarebbi, o "ben gelmeden oturursunuz öyle mal mal işte heh he" tripleri.
Çocukken Astronot aklın erince plot bilgisayarla tanışıca bilgisayar mühendisi sonucunda elektirik elektronik mühendisi.
Çocukluk hayalleri yukarıdan aşağıya doğru gelişir.
(bkz: asker)
çocukken asker olup, tüm asker olmayan insanları öldürmek gibi bir hayalim vardı. şimdi ise nefret ederim askerlik ve türevlerinden. yaşadığımız toplum insanı robot, askeriyenin sınırları içerisindeki asker dediğimiz insanlar ise double-robot'tur. çift işlevli.
+ (bkz: veteriner) (vet. fakültesindekilerin kötü anılarını öğrendikten sonra vazgeçtiğim meslek)
+ (bkz: asker) (herşey üniforma için)
+ (bkz: karateci) (içimde tükenmek bilmeyen enerjiyi lüzumlu harcamak, trafik magandalarını daha seri dövebilmek için)
+ (bkz: pilot) (öğrendim ki onca yıl okumaya gerek yokmuş haberleri izlemek kafi alkolü kaçıran uçuyor zaten)
+ (bkz: zengin) (öğrendim ki meslek değil miş)
+ (bkz: F1 pilotu) (çalışmalar devam ediyor)
uçmanın, kafanın iyi olmasının bir başka haliyle görülmüş, ümit etmeyi abartmakla çorba eden çocuk bünyelerden çıkan sanrılar; mini mini hanım kızlar için asla ev kadınlığını kapsamayan ama büyük ihtimal bu gerçekle sonlanan, meslekleri dalda ballanan armut olarak gören sünepe beyinlere ait hayallerdir. genellikle doktorluk, şarkıcılık, futbolculuk, mankenlik gibi meslekleri içerir. çocuklukta başlayan bu mesleki hayallere dair beslenen umutların grafiğine bakıldığında, grafik eğrisinin genellikle çocuk parklarındaki kaydıraklara benzediği görülecektir. buradan çıkarılacak sonuç ise "oğlum/kızım zorun ne, sen git kaydıraktan kay, mavi akbil ve aylık bin lira seni bekliyor..." türevi cümleler olacaktır.
Dünyayı sadece kendi evinden ibaret sanan çocukların, kişiliklerine göre değişen, bir o kadar da hayali olan seçimlerdir. Uzaylıdan tutun, astronotluğa, genetik mühendisliğinden tutun, kaldırım mühendisliğine kadar birçok değişik hayallri vardır çocukların. Daha hiçbir şeyden haberleri yoktur çünkü; bu dünyanın nasıl bir yer olduğunu, para kazanmanın ne kadar zor olduğunu bilmezler. Onlara sorsanız "Okulu bitiydikten şoora aşronot olcam, bajen de itfaiyeci oluyum. Çok güjel oluy." Ne kadar da masum bir düşünce değil mi? Keşke her istedikleri olsa çocukların.