Sen anlat,gerisi çocuğun bileceği iş. Çocuk için tabula rasa ( boş levha ) denmiştir. Sen ne yazarsan o da onu okur. O yaştaki çocuğa şeytandı gulyabaniydi anlatırsan , böyle yapma Allah seni yakar çarpar dersen çocuk haliyle korkar dinden. Psikolojisi bozulur.
Yemeğe başlarken besmele çektirmenin, elhamdülillah demeyi öğretmenin ne zararı olabilir ki?
Ben çocuklarıma yemek duası öğretiyorum. Çok da seviyorlar. Ne yaptıklarının da farkındalar. Önemli olan da bu zaten. Bilinçli yapmaları. Büyürken aile ve çevre faktörü çocuğu nasıl etkiler bilemem. Ben onlara sık sık vicdan, merhamet kavramlarını hatırlatıyorum. Elimden geldiğince de devam etmeyi düşünüyorum. Ben yapayım da gerisi onların bileceği iş.
Doğru bir önermedir, lakin ne Türkiye nede müslüman ülkelerinde gerçeğe dönüşmeyeceği için hep ikinci sınıf ülke olarak kalacağımız gerçeğinide göz ardı etmemek gerek.
Tamamen doğru önermedir. Hele hele buna " Matematik öğretiyorsun, din neden öğrenmesi vb. bir demagoji ilke çıkışmak, deve kuşu gibi kafayı toprağa gömüp götün kaban gibi dışarıda kaldığını inkar etmektir!
Neden mi?
Matematik sabittir. Yani sonuçlara ulaşmak için adı konmuş formüller defalarca denememiş, doğruluğu ispatlanmış haliyle o sonuca ulaşmak için işe yaradığı ortaya çıkmıştır. Ayrıca formül değişmez, üzerine yeni problemleri çözecek yeni formüller keşfedilir! Bunlarda milyonlarca kez denenip doğruluğu ispatlanır ve kullanılmaya başlar. Yada aynı şekilde mevcut problemi çözmek için daha kolay bir formül/yöntem geliştirilir. Ama bu eskisini haksız çıkarmaz tam tersine geliştirir!
Felsefe bir düşünme yöntemidir. Bu alandaki düşünürlerden örnekler verilir, bunların fikre nasıl sahip olduğu, bunun için hangi yöntemleri kullandığı gösterilir. Ancak kimse düşünürün ortaya çıkardığı sonuca biat etmek, kabule etmek zorunda değildir! Çünkü odaklanılan şey ortaya çıkarılan fikirden çok, fikri ortaya çıkarmak için öğrenilecek yöntemler ve beyni kullanmayı, düşünme sanatını öğrenmektir.
Fen bilimleri de öyledir. Biyolojide bugüne kadar bilinene her şey denenmiş gerçektir. Yani üzerinde yüzlerce yıl çalıştıktan sonra Alyuvar diye bir şey olduğunu ortaya çıkarmıştır. Bunun üstüne ancak gelişme kat edilir. Yani Alyuvar içerisinde ne vardır bu araştırılır, bu da bulununca onunda içinde ne vardır iş ona kadar çözmeye gelir. Ve bilim sürekli kendi yeniler ve geliştirir, haliyle insanda bunun yöntemlerinin öğretir.
Ancak din böyle değildir. Diz zaten temelinde mantıkla hiç bir şekilde örtüşmeyen bir sebebe dayanır. Bunun içinde mantıklı hiç bir kanıt ve delil göstermesine gerek yoktur. "Dünyada böyle muhteşem bir denge nasıl oluyor, o zaman demek ki bunu bir varlık yarattı! haliyle biz de ona yapacağız, bak o varlık kitap göndermiş biz de bu kitaba uyacağız (Kitabı kim yazdı dediğinde "tanrının kuryesi bir insan" der) der çıkar işin içinden!
En basit örnekle ile doğada/yaşamda hiç bir şekilde adalet diye bir şey yoktur. Düzen filan da yoktur. Geyik hep zayıf, güçsüz, av olandır, Aslan hep parçalayan, yiyen taraftır!
insan vücudunda sabit en az 9000 hastalık vardır. iskelet yapısı vücudundaki et, kas vb. yapıyı taşıması için gereken yeterli güçte değildir. Grip gibi basit bir mikropla dahi bir anda ölebilir! Bu örnekler milyarlarca dır!
Gelelim ahlak konusuna! Ahlakın, yüz binlere yıllık insan evriminde insanın sosyal yaşamında geliştirdiği etik kurallar ile gelişmiş ve genetik olarak da insanlara işlenmiştir.
Örneği 3 aylık çocuklarda dahi ahlak ve adalet duygusu olduğu ispatlanmıştır. Çocuk zaman geçtikçe çevre, aile, içinde bulunduğu dünyada gördüklerini değerlendirecek kapasiteye sahip olması veya olmaması ile, ahlak ve adalet duygusunu daha da geliştirir veya tamamen yok eder!
Dinlerin ahlakla ve adalet ile de hiç bir alakası yoktur. Başta zaten ispatlanmış delillere dayalı mantığa oturmadığı gibi, söylediği hiç bir şey net ve anlaşılır değildir. Ayrıca kişiye göre tamamen barklı yorumlanabilir! Örnek "Gerçek islam bu değil" denmesi gibi. 1.5 milyar Müslümanın her birine sorulduğunda bir diğeri için "Gerçek islam bu değil" der!!!
Oysaki "gerçek bilim bu değil" diyen kimseyi duyamazsınız. Alyuvar var deniyorsa açar mikroskobu bakar kabak gibi görürsün.
Haliyle çocuklara din öğretmenin amacı onları sadece biat kültürüne alıştırmak, korku aşılamak, bu dini o gün kullanan siyaset kim ise onun her dediğine kayıtsız şartsız inanmasını sağlamak (Çünkü sözde lider Tanrının emirleri gibidir asla sorgulanamaz, sorgulamak tanrıyı sorgulamaktır, tanrıyı da asla sorgulayamazsın) , kısaca sormayan, sorgulaymayan, düşünmeyen birere robot/zombi çıkarmaktır ortaya!
Her bir söylediği tamamen çelişkili hatta mantıksız olan Din kendisine kayıtsız şartsız, sormadan, sorgulamadan, üstünde asla düşünmeden ve yorum yapmadan biat talep ederken, Bilim tam tersine söylediği her şeyi sorgulamayı, geliştirmeyi öğretir!
Düşünün ki karşınızda iki insan var!
Bunlardan biri size gelip "senin soyun zamanında cennet diye evrenin dışında bir yerde yaşamış, bir kadın ve adamdan geldi! Orası çok güzeldi, Tanrı bunlara her şeyi verdi, bir de elma ağacı dikti, ama ağaçtan elma yemeyeceksiniz dedi! Bunlar yedi. Tanrı kızdı. Bunları cezalandırmak için dünyaya gönderdi. Sonra bunların çocukları kardeş kardeşe ile ensest ilişkiye girerek çoğaldı ve bu güne geldik" diyor ve bunu sorgulamak günahtır, yani Tanrıya karşı gelmektir. Tanrıya karşı gelirsen seni sonsuza dek ziftli kazanda yakacaklar!
Diğer kişi ise size "Senin türün genel tabiri ile primattır. Primat goril, şempanze, maymun vb. bir çok ırk içerdiği gibi bunların arasından bir kısmı goril vb. türlere ayrılmadan çok daha önceleri insan türüne gidecek olan yola ayrıldı ve evriminin bu şekilde devam ettirdi. Diğer bütün canlılar gibi sende bir hayvan bir türüsün. primatlara dönüşmeden önce de 4.5 milyar yılı aşkın bir süre bir bakteriden evrimin ihtiyaçlarına göre çeşitli formlar değiştirerek şeklinin içinde bulunduğun ortamda duyduğun ihtiyaçlara göre deştirmeye ve geliştirmeye başladın! Tıpkı bir sperm olarak anne karnına girip 9 ay sonra bir insan formunda anne karnında çıkman gibi! Yani tıpğkı bu 9 ayda geçirdiğin evrimin benzeri bir evrimin 4.5 milyar gibi bir zaman içerisinde geliştirdin.
Bu sonuca nasıl mı vardı? Bilimin DNA testi, Kan analizleri, tarih, Arkeoloji, kimya, biyoloji vb. binlerce alanı ve bu alanların her birinde milyonlarca test yöntemi vardır! Her bir yöntemin doğruluğu kanıtlandığı gibi her geçen gün daha da gelişip, kanıtladığı her şeyi daha da ayrıntılı inceleme şansı bulur ve her şeyi en ufak detaylarına kadar inceleye bilir. Ayrıca binlerce ara geçiş formu da bulunmuştur. Bütün bu gerçekleri istediğin en ufak ayrıntısına kadar araştırabilir, üzerinde düşüne bilirsin ve inanıp inanmamak tamamen sana kalmış bir olaydır" diyor!
işte Din ile bilim arasındaki fark bire bir bu yukarıda anlatılan iki insan gibidir.
Bu nedenledir ki din öğretmenin, hele hele küçük çocuklara din öğretmenin o çocuklara eroin verip dünya ile bağlarının kesilmesinin, hayal dünyasına dalmaları, gerçekle hayali bir birinden ayırt edemeyecek kadar şuursuz bir hale gelmelerine neden olur!
Çocuklara din öğretilmeye çalışılması da tamamen bilinçli olarak yapılan, sistemli siyasi köle yaratma uygulamasından başka bir şey değildir!
Bu arada Atesit dinlere inanmayan insandır. Ayrıca Tanrı ispatlanamayacağı için ve varlığına dair hiç bir kanıt olmadığı için haliyle tanrıyı da kabul etmez! Ateizm insanın beyninde oluşan bir kavramdan ibarettir. Dinler gibi lobi oluşturup, bunu siyasi çıkar için kullanmak, maddi kar elde etmek için kullanmak gibi bir misyonu olmadığı gibi mantıksal olarak da olmaz. Çünkü Ateistler dinler gibi tek bir şeye inan insanlar değil, tek bir şeye inanmayan insanlardır. Dinlere inananlar siyaset, politika vb. bir çok alanda da ister istemez zaten aynı fikre sahip olurlar. Ancak Ateistlerin tek ortak noktaları sadece dinlere ve dinlerin yarattığı tanrı inancına inanmamalarıdır. Yani Ateistler milyonlarca farklı görüşten, farklı siyasi ideolojiden, farklı yaşam biçiminden insan türü ola bilir.
Haliyle birinin Ateist olması, Müslüman olması, eşeğe tapması veya hiç bir şeye tapmaması, Ateistin sikinde dahi olmadığı gibi, kimin neye inanıp inanmadığının Ateiste en ufak bir faydası yada zararı yoktur!
insanların dinden arınmasının Ateiste eğil, başta insana ve evrene faydası olur! Dinler kalktığı anda beyin özgürleşir, sormaya, sorgulamaya, cevap aramaya başlar, insanlar dinlerin kafalarına göre uydurduğu ahlak kuralları yerine evrensel ve mantığa dayalı ahlak, vicdan ve adalet anlayışında buluşabilir hale gelir!
Ateizm bir siyasi oluşum, bir ülke, devlet politikası, politika, lobi, din vb. bir şey olmadığı içinde " Şu Ateisti sevindirir, Bu Ateisti üzer" vb. saçmalıklar tamamen dinci, yobazların Ateistlere bok atmak ve alttan alta kendilerini aklamaya çalışmak için kullandığı tamamen yalan bir demagoji yöntemidir!
şimdi çocuk var çocuk var. mesela beş yaşında bi çocuk mu bu, on yaşında mı. yaşının kaç olduğuna bağlı. çocuklara dini eğitim vermek kesinlikle yanlış bir davranış değildir ayrıca. dini eğitimden kastınız başını zorla örtmeye çalışmaksa eğer bunu ben de doğru bulmuyorum. ama insan, küçüklükten öğrenmelidir neyin ne olduğunu. ne demişler, ağaç yaşken eğilir. ***
çoçuğa dini eğitime gelene kadar herşeyi geçtikte bu mu kaldı dedirtir. dini eğitim altında psikolojik baskı yerine dininin güzellikleri öğretilse kötümü olur ? sevginin sabrın kendinden başka insanlara ve haklarına değer vermenin din ile beraber öğretilmesinde ne sorun var ? asıl bunda sorun ve sıkıntı arayanlarda başka bir niyet olmasından süphe edilmeli.