aile için seçimi çok da zor olmayan ikilemdir. çoğu aile bu seçimi ideal gazlar yasasına göre yapar. pv=nrt bağıntısına göre gönderilecek okul belirlenebilir. burada p mahalle baskısını, t ise okulda cam kenarı ile duvar kenarı arasındaki sıcaklık farkının kelvin cinsinden değerini ifade etmektedir. gerçi sıcaklık farkında delta-santigrat ile delta-kelvin aynı sonucu vermektedir. sonuç olarak parası olan aile özel okula, maddi sıkıntılarla boğuşan aile ise devlet okuluna gönderecektir.
para varsa tabiki de ozele gonderilmelidir . az para varsa 1 den 5 e kadar ozele gonderilmelidir . nedeni ise agac yasken egilir mantalitesi dolayisiyla kucuk yasta bir cok aktiviteye katilir verilen egitimlerle kendini gelistirmesi saglanir . bu durum da maalesef ozelde mevcut . he para varsa full universite de dahil hepsi ozel olmalidir . tabi bu basari saglamiyor once cocugu evde egiteceksin , gerekli gorusleri asilayacaksin . Yoksa cocugun cop tenekesi olabilir herseyin sonunda .
para varsa tereddütsüz özel okul... hatta öyle sıradan bir özel okula da değil. en üst seviyede olanlara göndermeli çocukları. "devlet okulu" diyenler, üst seviyedeki özel okulların verdiği eğitim konusunda hiç bir bilgisi olmayan kişilerdir. yıllık 35 - 40 bin tl masrafı olur ama değer...
aslında özel okula göndermek yerine, paracıkları biriktirip, büyüyünce kuyumcu, bakkal filan açmak da fena bir fikir değil gibi görünüyor. amma velakin ticaret işleri ancak hiç ticaret yapmamışlara kolay görünür. trilyonlarca varlık bıraksanız, batıracak velet batırır. diğer taraftan, iyi eğitimli kişiyle, hanzo kuyumcu hiç bir olur mu? hayatta amaç sadece para kazanmak olmamalı...
devlet okullarındaki ile özel okullardaki eğitimin kalitesi masaya yatırıldığında, eğer maddi yönden imkan mevcut ise, kesinlikle nitelikli bir özel okul tercih edilmelidir.
san ve seref dolu 16 yil devlet okulunda okudum. meslek sahibide oldum, dilde ogrendim, hayat dersinide saglam aldim.
toplumada yararli bir fert oldugunu dusunuyorum.
o yuzden cocugumu ozel okula falan gondermeyecegim. cok istiyorsa burslu falan kazanip girsin.
devlet okulunda hicbir sey ogrenemez ise ulkesinin insanlarini durumlarini tanir bilir. paylasmayi ogrenir, zor durumdaki arkadasina yardimci olmayi ogrenir. olani var olmayani var diyebilen eli opulesi hocalar tanir.
bu demek degil ki yuzme kursuna gondermem, gitar almam, yaz kampina gondermem, dunyayi memleketi gezmesi icin tesvik etmem.
Eğer şımarık yetişmesi istenmiyorsa devlet okuluna gönderilmelidir. Lakin aile, her şeyi layıkıyla yapıp çocuğumu şımartmam diyorsa, iyi bir özel okul da olabilir.
okulun iç ve dış çevresi, yönetim ve disiplin anlayışı, çocuğun karakterinin buna uyum sağlayıp sağlayamayacağı soruları bu sorulardan çok daha önemlidir.
Okul degil ogretmen secimi onemlidir. Kucuk bir arastırmayla gıdılebilecek devlet okullarındaki ogretmenler arastırılmalı ki adresten dolayı her okul kabul etmez veya sınavla lisede okul secilmeli, veya torpim morpil sınıfa aldırılabilyorsa gonderilmeli.bu devirde ozel okulda cocuk okutmak kolay mı oyle.
okumanın ve gelişimin okulda olduğuna inanan insanların arayış çabası.
ne devlet okulu ne de özel okullar, çocuğu geliştirmez topluma alışmasını sağlar. günümüzde bu böyledir. çocuk okur olmalı, ama kendi atakları ile bunu sağlayacak olan velilerdir.
özel okul ya da devlet okulu değil.
şehirden şehire değişecek olan seçimdir.
şimdi özel okulların çoğu ver parayı al notu.
yani devlet okulunda okuyacağının yarısı kadar zorlanır.
liseye kadar devlet lisede özel üniversitede yine devlet olması iyidir.
+oğlum seni özel okula mı gönderelim devlet okuluna mı?
-okula mokula gönderme.
Bence okula mokula yollamayın biz gittikte n'oldu, işsiz güçsüz, geleceği belirsiz hayat kaygısı had safhada. Verin sanayiye eli ekmek tutsun.
Şaka şaka devlet okulu iyidir. bildiği bir şey varsa hiç bir şey bilmediğini iyi öğretir insana. özel okul bildiği olmadığı halde bir şey bildiğini zannetmeyi öğretir.
ilkokuldan liseye kadar devlet okuluna gitmelidir. Üniversiteye geldiği zaman ise özel okula gönderilmesi daha iyi olacaktır. Sebebi ise, ilkokul ve liseye verilen para israftır, oradan mezun olunduğu zaman bir bok olamayacaktır, onun yerine iyi bir özel üniversiteyi bitmesi daha iyi olacaktır.
Annem özel dedikçe çok inat ettim "olmaz ı ıh" diye zamanında ama sonradan gördüm ki çok büyük hata yapmışım.
Devlet okulu fransada şudur: Büyük sınava 1 ay kala daha 5 tema var ama şaşırmayın hiç diyen tarih öğretmeni; "sus orospu çocuğu" diye bağıran matematik öğretmeni; senede yalnızca 40 gün burada olmuş ingilizce öğretmeni (sonlara doğru öldü); öğrenciye defter fırlatan depresif almanca öğretmeni; derste kendi halinde duran öğrenciyi uyarısız binadan atan müdür...
Rezalet!
Hayır ghetto'da büyümüş olsam anlardım ama bu ne, bu ne yani, ne.