aysun kayacı çok doğru bir laf etmiştir. ben onun bunu kullanırken çobanlık mesleğini kastettiğini asla düşünmüyorum. bugün akp'ye oy veren kitleye bakın çoğu eğitimsiz. hatta akp'liler de bu gerçeği kabul ediyor. dünyaya bakışı, beklentisi farklı insanlar geliyor senin hayal ettiğin, özlediğin, istediğin şeyin içine ediyor. sen de sitem ediyorsun olay bu.
yönetici konumundaki herkes bir manada çobandır. ancak gerçek manadaki hayvan otlatan çobanı ön plana çıkaran ayrıntı, onun, içinden çıktığı bir grubu değil, çok başka özellikteki başka bir cinsi idare etme yetisidir. çoban işte deyip geçmemek gerekir.
salataları, satranç matları, armağanları ve aysun kayacı'ları ile ünlenmiş insanlar..
nasıl bir hayatları var da böyle ayrı uçlardan yararlandırıyorlar bizi, merak ediyorum..
yıllar önce arabesk sever bir iş arkadaşının her mesai günü en az 5 kere bize dinletmesi sebebiyle ifrit olduğum deli çoban türküsünün baş karakteri. çocukluğunda çobanlık yapan babamdan bile soğumuştum bu yüzden.
öztürkçe bir kelimedir. ço domuz demek, ban ise işin ustası adam; yani çoban domuz güden adam anlamındadır. çocuk ise küçük domuzcuk anlamına gelmektedir. bu arada domuz hayvanının anavatanıda anadoludur. tıpkı afyonun anavatanının olduğu gibi. garip ama gerçek...